Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Futbola "Twitter" čalas: emociju jūrā tiesnesi gan lamā, gan slavē

Rolands Eliņš

Futbola "Twitter" čalas: emociju jūrā tiesnesi gan lamā, gan slavē
Foto: AP/Scanpix

Vakardien UEFA Čempionu līgā Madrides "Real" kompensācijas laikā realizēja 11 metru soda sitienu un, neskatoties uz zaudējumu 1:3, divu spēļu summā pārspēja "Juventus" un iekļuva pusfinālā. Sociālajā tīklā "Twitter" britu tiesneša Maikla Olivera lēmumi raisīja īstu vētru, un netrūka ne tādu, kas atzīmēja tiesneša nostāju un aukstasinību, ne tādu, kas lamāja tiesnesi kā nu vien prata. Emocijas pēc šīs spēles bija milzīgas, un tiek vēstīts, ka preses ložā Spānijas un Itālijas žurnālisti gandrīz pat sakāvušies...

"Juventus" atspēlēja triju vārtu deficītu no pirmās spēles, taču līdz papildlaikam tomēr netika, jo kompensācijas laikā tika fiksēts noteikumu pārkāpums soda laukumā, par ko nozīmēts 11 metru soda sitiens. Sekojošie "Juventus" spēlētāju protesti visu darīja tikai vēl ļaunāku, jo sarkano kartīti saņēma Džanluidži Bufons.

Šī spēle, ko vēroja miljoniem cilvēku visā pasaulē (ieskaitot "Bayern" rezervistus savas ČL spēles laikā), raisīja milzu diskusijas, un tās netrūka arī Latvijas informācijas telpā. Sporta apskatniekiem, futbola funkcionāriem un gluži vienkārši līdzjutējiem bija krasi pretēji viedokļi par tiesneša lēmuma pareizību, kas arī vienkārši izskaidrojams ar simpātijām pret vienu vai otru komandu.

Taču arī tajos viedokļos, kuri atzina 11 metru soda sitiena piešķiršanas pareizību, netrūka nožēlas, ka dueļa uzvarētājs izšķīries šādā veidā, nevis papildlaikā. Tāpat tika izteikta nožēla par Bufona likteni un saņemto bargo sodu, lai gan viņa lielās emocijas pēc piespriestās pendeles cilvēcīgi saprotamas, taču reizē arī tiek atgādināts, ka būtu dīvaini un vēl nepareizāk, ja Bufonam noteikumi tiktu piemēroti citādi tikai tāpēc, ka viņš ir Bufons, Itālijas leģendārais vārtsargs.

Protams, "Twitter" ierakstos neiztrūka Latvijas basketbola Ģenerāļa Valda Valtera viedokļa, un viņš norādīja, ka ja tā esot pendele, tad viņš esot frizieris. Daudz tiešāk, nevairoties arī no lamuvārdiem, savu attieksmi pret notikušo publiski pauda bijušais Latvijas futbola Virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis.

"Juventus" spēlētājs Sami Kedira pēc spēles "Twitter" ierakstā izteica lepnumu par komandu, taču arī minēja, ka futbols ne vienmēr ir godīgs un ar to jāsamierinās. "Juventus" prezidents tikmēr pieļāva īpašu izņēmumu un pēc spēles piekrita TV intervijai, kurā asi kritizēja UEFA vadību un tiesnešus, kamēr Ronaldu brīdī, kad Bufons mikszonā sarūgtināts nolīdzināja tiesnešus līdz ar zemi, apsveicinājās un apskāva Itālijas veterānu. Daudz mazāka sapratne tikmēr bija starp Itālijas un Spānijas žurnālistiem, kuri "Real" stadiona preses ložā sākuši skaļu strīdu, un vairāki arī tikuši izraidīti no preses telpām.

Tikmēr britu mediji un asprāši atrada laiku jokiem, norādot, ka visi "Juventus" vārti ieskaitīti... "Tottenham" uzbrucējam Harijam Keinam. Keinam vakar pēc īpaša Premjerlīgas lēmuma tika ieskaitīts vārtu guvums pret "Stoke", kas sākotnēji bija Kristiana Ēriksena kontā, bet pēc spēlētāju uzklausīšanas līgas pārstāvji piekrituši, ka pēdējais bumbai pieskāries Keins.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-12 13:18, pirms 6 gadiem
Tas ka CR7 atstājot stadionu apskauj Gigi, tas nu gan bija cēli, to noliegt nevar! Respect'

  +3 [+] [-]

, 2018-04-12 13:31, pirms 6 gadiem
Emīls Latkovskis vnk izcils kadrs.Un šāds vēl strādā LFF.
Valters tagad ir frizieris pēc profesijas

  +5 [+] [-]

, 2018-04-12 13:41, pirms 6 gadiem
Nu pendele tur bija, par to nevar būt ne runas. BET - vajadzēja saprast Bufonu tajā brīdī un iedot viņam dzelteno, nevis sarkano. Kas tas būtu par momentu - CR pret Bufonu, pendele pēdējās sekundēs. Izcili.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 13:49, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Nu pendele tur bija, par to nevar būt ne runas. BET - vajadzēja saprast Bufonu tajā brīdī un iedot viņam dzelteno, nevis sarkano. Kas tas būtu par momentu - CR pret Bufonu, pendele pēdējās sekundēs. Izcili.
Neviens no mums nezin, ko Bufons patiesībā tiesnesim pateica tajā brīdī un tas, ka viņam šī bija pēdējā spēle utt., šādas lietas nedrīkst ietekmēt tiesneša lēmumu, jo spēle paliek spēle un spēlētāji paliek spēlētāji. Uzskatu, ka pendele bija pelnīta.

     [+] [-]

, 2018-04-12 13:51, pirms 6 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Tas ka CR7 atstājot stadionu apskauj Gigi, tas nu gan bija cēli, to noliegt nevar! Respect'
Labāk paskaties, ko CR izdarīja pēc vārtu guvuma.. Pēc aiz ausīm izviltas uzvaras ar tiesneša palīdzību viņš priecājas tā itkā būtu uzvarējis pasaules kausā..

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 13:52, pirms 6 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Neviens no mums nezin, ko Bufons patiesībā tiesnesim pateica tajā brīdī un tas, ka viņam šī bija pēdējā spēle utt., šādas lietas nedrīkst ietekmēt tiesneša lēmumu, jo spēle paliek spēle un spēlētāji paliek spēlētāji. Uzskatu, ka pendele bija pelnīta.
Par pendeli nestrīdos, tas skaidrs ka tā bija. Bet piekrīti - tas moments būtu episks (ja B. paliktu vārtos).

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 13:52, pirms 6 gadiem
Ka jau rakstā tika minets, nevar nedot sarkano par aizvainojumiem tikai tapēc, ka tas ir Bufons. Citiem jādod, viņam nav? visi es domāju ir vienlīdzīgi šādās epizodēs. Lai arī tiesnesis, JA arī tiesnesis pieņēma nepareizo lēmumu, ko es NESAKU. tiesnesis ir neaizskarams. nedrīkst nedz lamāties uz vīnu, nedz raustīt/aiztikt. reizēm gan gribas iekraut
LeoT rakstīja: Nu pendele tur bija, par to nevar būt ne runas. BET - vajadzēja saprast Bufonu tajā brīdī un iedot viņam dzelteno, nevis sarkano. Kas tas būtu par momentu - CR pret Bufonu, pendele pēdējās sekundēs. Izcili.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-12 14:06, pirms 6 gadiem
Žēl Ronaldo mērkaķošanos stadionā. Varēja ar cieņu izturēties, jo paveicās, šeit pat nesaku ka bija jādod pendel vai nebija, bet varēja mierīgi uzvesties. Tāpat kā Vacija kad nesvinēja uzvaru pār Brazīliju. Tas bija tiešām nesmuki. It īpaši pēc tam kad Juve fani viņam aplaudēja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 14:14, pirms 6 gadiem
Agrāk pēc katriem otrajiem vārtiem spēlētāji vilka nost kreklu, bikses un ko vēl tik nē. Ir kaut kāda vārtu atzīmēšanas robeža, kuru nedrīkst pārkāpt? Kā man reiz teica - ja spēlē nav emociju, tad na*uj vispār spēlēt?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-12 14:28, pirms 6 gadiem
AlanRich rakstīja: Žēl Ronaldo mērkaķošanos stadionā. Varēja ar cieņu izturēties, jo paveicās, šeit pat nesaku ka bija jādod pendel vai nebija, bet varēja mierīgi uzvesties. Tāpat kā Vacija kad nesvinēja uzvaru pār Brazīliju. Tas bija tiešām nesmuki. It īpaši pēc tam kad Juve fani viņam aplaudēja
Tik pat labi var pateikt, ka Buffonam arī nevajadzēja tā uzvesties. Tiešām to tik grūti saprast, ka tās ir tā brīža EMOCIJAS ???

     [+] [-]

, 2018-04-12 14:44, pirms 6 gadiem
Bet Kristīne pendeli smuki ielika. Ne grama nenoraustījās.
Būtu Ramoss vai Bekhems, būtu brīnumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-04-12 14:54, pirms 6 gadiem
Tiešām neviens neievēroja faktu kpc Buffon dabūja sarkano ?
Nejau par viņa teikto iedeva sarkano, bet gan par to ka viņš ķēra tiesnesi un ta normāli pagrūda un vēl raustīja, protams soģim tas nepatika un iedeva sarkano.
Runāt jau var ilgi un dikti, bet tam visam vairāk nav nozīmes Real iet tālāk un viss beidzat sev bendēt nervus ar čīkstēšanu bija nebija utt

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 15:01, pirms 6 gadiem
nuubi juventus. beidziet raudat