Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Shakhtar" un "Bayer" spožas uzvaras Vācijā un Skotijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Eiropas līga: "Shakhtar" un "Bayer" spožas uzvaras Vācijā un Skotijā
Doņeckas "Shakhtar" futbolisti. Foto: imago images/Poolfoto S/Scanpix

UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla spēlēs platus soļus pretim labāko astoņniekam spērušas Ukrainas čempionvienība Doņeckas "Shakhtar", kas izbraukumā tukšu skatītāju tribīņu priekšā negaidīti ar 2:1 pieveica Vācijas "Wolfsburg", kā arī Leverkūzenes "Bayer", kas viesos fantastiskā atmosfērā ar 3:1 sakāva Glāzgovas "Rangers".

"Shakhar" un "Wolfsburg" spēlē netika realizētas veselas divas pendeles - pēc tam, kad 17. minūtē 1:0 Ukrainas kluba labā panāca Žuniors Moraešs viesi jau pēc piecām minūtēm neizmantoja iespēju dubultot savu pārsvaru. Viktora Kovaļenko izpildīto 11 metru sitienu atvairīja Koens Kastēlss. Mājinieki pirmā puslaika kompensācijas laikā atbildēja ar to pašu, Vūtam Veghorstam triecot bumbu pāri "Shakhtar" vārtiem.

Pēc pārtraukuma gan "Wolfsburg" savu panāca, Džonam Bruksam no tuvas distances sitienā ar galvu panākot 1:1. Mājiniekiem laukumā piederēja arī neliels pārsvars, taču izšķirošos vārtus izdevās gūt "Shakhtar" - 73. minūtē Alana Patrika raidītā bumba atdūrās pret vārtu pārliktni, taču pirmais pie tās bija Markošs Antonio, izraujot viesiem uzvaru ar 2:1.

Savukārt Glāzgovā mājinieki pārpildītā stadionā ļoti vāji aizvadīja cīņas pirmo stundu, ļaujot "Bayer" pilnībā pārņemt iniciatīvu un gūt divus vārtus. 37. minūtē pendeli realizēja Kajs Havercs, bet pēc pusstundas ar pirmo pieskārienu bumbu vārtos trieca Arangiss - 2:0. Čīlietis varēja izcelties arī pirms tam, taču viņa sisto bumbu no vārtu līnijas izsita viens no "Rangers" aizsargiem. 75. minūtē pēc stūra sitiena Skotijas kluba labā vienus vārtus atguva Džordžs Edmunsons.

Mājiniekiem pēcāk bija dažas izdevības izraut neizšķirtu, taču viņi tās neizmantoja. "Bayer" vienība par to "Rangers" futbolistus sodīja, pamatlaika beigās iesitot vēl vienus vārtus un mājās dodoties ar komfortablu 3:1 pārsvaru bagāžā.

Visbeidzot Vulverhemptonas "Wanderers" izbraukumā pēc Rubena Semedu noraidījuma 29. minūtē nokļuva vairākumā, taču nespēja to pilnvērtīgi izmantot, cīnoties 1:1 ar vietējo Pirejas "Olympiakos". Arī šis mačs norisinājās bez līdzjutēju klātbūtnes.

UEFA Eiropas līga, 1/8 fināls, pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Basaksehir – Kobenhavn1:0Višča 88'
Eintracht – Basel0:2Kampo 27' Buā 73'
LASK – Man. United0:5Igalo 28' Džeimss 58' Mata 82' Grīnvuds 90'+2 Pereira 90'+3
Sevilla – Romaatcelta
Inter – Getafeatcelta
Olympiacos – Wolves1:1El Arabi 54' - Netu 67'
Rangers – Bayern Leverkusen1:3Edmundsons 75' - Havercs (11m) 37' Arangiss 67' Beilijs 88'
Wolfsburg – Shakhtar1:2Brukss 48' - Moraešs 17' Antonio 73'

     [+] [-]

, 2020-03-13 00:06, pirms 4 gadiem
Bayer ir zirgā 2020.g. sākumā - 11 uzvaras, 1 neizšķirts 1 zaudējums, ja skatās visus turnīrus kopā (Bundeslīga, Vācijas kauss, Eiropas līga). Turklāt, turpina dalību visos šajos turnīros.