Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Martiness atgriežas "Gran Canaria": Pasečņikam trešais treneris vienā sezonā

Andrejs Siliņš

Martiness atgriežas "Gran Canaria": Pasečņikam trešais treneris vienā sezonā
Pedro Martiness. Foto: Sputnik / Scanpix

Eirolīgā spēlējošais spāņu basketbola klubs "Gran Canaria", ko pārstāv arī Latvijas centrs Anžejs Pasečņiks, pavēstījis par galvenā trenera maiņu - pie komandas stūres stājies Pedro Martiness, kurš būs jau trešais treneris šosezon.

"Gran Canaria" sezonu sāka Salvas Maldonado vadībā, ar ko pirmajās desmit Eirolīgas debijas sezonas spēlēs izcīnīja vien trīs panākumus un tāpat nespēja demonstrēt pienācīgu sniegumu Spānijas ACB līgā. Decembrī komandas vadība tika nodota līdzšinējā asistenta Viktora Garsijas rokās, tomēr, lai arī atsevišķu spēlētāju lomas tika pamainītas un notika arī sastāva papildināšana ar jauniem spēlētājiem, sniegums neuzlabojās. Garsijas vadībā komanda izcīnīja trīs panākumus 15 Eirolīgas cīņās.

Šobrīd komanda ar sešiem panākumiem 25 spēlēs ieņem 13. pozīciju turnīra tabulā un atlikušās sezonas galvenais mērķis noteikti ir cīņa par vietas saglabāšanu ACB līgā. Arī tur komanda demonstrējusi vāju sniegumu un pēc 22 kārtām atrodas 14. vietā 18 komandu konkurencē. Lai paliktu ACB līgā, nedrīkst ieņemt vienu no divām pēdējām vietām, un šobrīd "Gran Canaria" no priekšpēdējās vietas šķir tikai viena uzvara. Tikmēr "play-off" zona jeb labāko astoņnieks ir jau piecu uzvaru attālumā.

Šādā brīdī klubs uzticējis komandas uzdevumus sasniegt jaunam galvenajam trenerim, parakstot līgumu ar Pedro Martinesu. 57 gadus vecais speciālists šo sezonu sāka pie Vitorijas "Baskonia" stūres, bet novembra vidū pēc nesekmīga Eirolīgas sezonas starta (2-5) tika atbrīvots. Pagājušajā sezonā, kad "Baskonia" rindās spēlēja Jānis Timma un Rinalds Mālmanis, Martiness aizveda baskus līdz ACB līgas finālam.

Martinesam šī ir atgriešanās "Gran Canaria" klubā - iepriekš treneris vadīja komandu no 2002. līdz 2005. gadam un no 2009. līdz 2014. gadam. Spožus panākumus Martiness guva jau pašā karjeras sākumā, 1990. gadā aizvedot Badalonas "Joventut" līdz uzvarai Korāča kausā, 2005. gadā ar "Baskonia" izdevās izcīnīt Spānijas superkausu, bet 2017. gadā ar "Valencia" tika izcīnīts Spānijas čempiontituls un Eiropas kausā spēlēts finālā. 1994. gadā un 2017. gadā Martinesu nosauca par gada labāko spāņu treneri, bet 2017. gadā speciālistam tika arī ULEB Eiropas kausa sezonas labākā trenera atzinība.

23 gadus vecais Anžejs Pasečņiks "Gran Canaria" klubam pievienojās 2015. gadā un aizvada tajā ceturto sezonu pēc kārtas. Pēc šīs sezonas Pasečņikam beigsies pašreiz spēkā esošais līgums ar klubu. Šosezon 216 centimetrus garais basketbolists ACB līgā vidēji 15 ar pusi minūtēs guvis 6,0 punktus un izcīnījis 3,2 atlēkušās bumbas. Savā Eirolīgas debijas sezonā Anžejs vidēji 16,5 minūtēs guvis 7,2 punktus un izcīnījis 3,6 bumbas pie groziem.

Sezonas sākumā Anžeja loma komandā bija lielāka, taču pie Garsijas spēles laiks un produktivitāte samazinājās. Šobrīd Pasečņiks svītrots no komandas pieteikuma Eirolīgā, kamēr spēlētājs atgūstas no potītes savainojuma (sasniegts pieteikto spēlētāju limits). Jādomā, ka, Anžejam atkal esot gatavam spēlēt, viņa vārds atgriezīsies pieteikumā.

Izmantotie resursi:
https://cbgrancanaria.net/

     [+] [-]

, 2019-03-12 10:24, pirms 5 gadiem
Anžejs 26 centimetrus izstiepies!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-12 10:39, pirms 5 gadiem
23 gadus vecais Anžejs Pasečņiks "Gran Canaria" klubam pievienojās 2015. gadā un aizvada tajā ceturto sezonu pēc kārtas. Pēc šīs sezonas Pasečņikam beigsies pašreiz spēkā esošais līgums ar klubu. Šosezon 26 centimetrus garais basketbolists ACB līgā vidēji 15 ar pusi minūtēs guvis 6,0 punktus un izcīnījis 3,2 atlēkušās bumbas. Savā Eirolīgas debijas sezonā Anžejs vidēji 16,5 minūtēs guvis 7,2 punktus un izcīnījis 3,6 bumbas pie groziem.

Šitais LABS😂😂😂
Noteikti autors domājis ko citu 26cm, tas jau labs rādītājs