Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola čempionāta pusfinālu intrigas turpināsies Limbažos un Daugavpilī

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola čempionāta pusfinālu intrigas turpināsies Limbažos un Daugavpilī
Foto: "Jēkabpils lūši"

Šodien un rīt Limbažos un Daugavpilī turpināsies Latvijas volejbola čempionāta pusfinālu cīņas. Sērijās līdz trim uzvarām vadībā šobrīd izvirzījušās “OC Limbaži/MSĢ” un “Jēkabpils lūši” komandas. Limbažnieki jau šodien savās mājās otrreiz eksaminēs “RTU/Robežsardzi”, bet “Jēkabpils lūši” rīt viesosies Daugavpilī, kur sacentīsies ar “Daugavpils Universitātes” volejbolistiem.

Rīgas un Limbažu vienību pirmā cīņa aizvadītajā sestdienā noslēdzās ar nelielu, bet pārsteigumu. Lai gan “OC Limbaži/MSĢ” komanda šosezon reiz rīdziniekus jau bija pārsteigusi (Latvijas kausa pusfināls), pirms LČ pusfināla sērijas favorītu statusā iejutās Raimonda Vildes vadītā komanda. Cīņu Rīgas 49. vidusskolā labāk sāka viesi, uzvarot pirmo divus setus, un pa setiem izvirzījās vadībā ar 2:0. Lai gan nākamajos divos pārāki izrādījās “RTU/Robežsardzes” volejbolisti, piektajā limbažnieki prata atspēlēties no 8:12 un uzvarēja piekto setu ar 15:13.

“Nekas nav beidzies. Sērija ilgst līdz trim uzvarām. Pretiniekus esam labi izpētījuši, un domāju, ka šajā sērijā vēl būs daudzi pārsteigumi,” pārliecināts Limbažu komandas libero pozīcijas spēlētājs Ingars Ivanovs. Šķiet, ka tieši pretinieku izpēte un lielāka vēlme uzvarēt bija galvenais iemesls Laura Iecelnieka vadītās komandas panākumam. Pirmajā sērijas spēlē gados jaunie limbažnieki labi darbojās blokā, aizsardzībā, kā arī agresīvāk servēja. No spēles tika izslēgti Armands Āboliņš un Aleksandrs Avdejevs, kas ļāva pretiniekiem tikt pie pirmā panākuma sērijā līdz trim uzvarām.

Sērijas otrās cīņas sākums Limbažos šovakar plānots plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Otrajā no pusfināla pāriem intrigas bija nedaudz mazāka, taču “Daugavpils Universitāte” esošajiem Latvijas čempioniem izrādīja cienījamu pretestību. Uz neko vairāk kā vienu uzvarētu setu daugavpilieši viesos nebija gatavi, piekāpjoties ar rezultātu 1:3. “Grūti pateikt, kāpēc tā notika pirmajā setā. Varbūt paši pareizi nenoskaņojāmies,” pēc spēles teica jēkabpiliešu saspēles vadītājs Edvīns Skrūders.

Atbildes spēle jau rītvakar Daugavpilī (Daugavpils BJSS sporta zāle), kur ierasti neērti spēlēt ir ikvienam no pretiniekiem. Lai gan Daugavpils komanda uzvarēja setu viesos, nepamet sajūta, ka šajā pārī intriga izpaliks. Garšvielu šai sērijai pirmajā spēlē piebēra daugavpiliešu viedoklis par tiesnešu darbu spēles pašā galotnē... Strīdīgā epizodē tiesneši nosvilpa punktu par labu laukuma saimniekiem, par ko izpelnījās sulīgu kritiku no Dmitrija Lavreonova.

Spēle Daugavpilī rītvakar sāksies plkst. 20.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas čempionāta pusfināli:

Pāris1.spēle2.spēle3.spēleSērijā
RTU/Robežsardze – Limbaži/MSĢ2:313.03 (19:00)23.03 (16:00)0:1
Jēkabpils lūši – Daugavpils Universitāte3:114.03 (20:30)23.03 (18:00)1:0