Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

DU volejbolistam piespriež naudas sodu par tiesnešu apvainošanu un ālēšanos pēc spēles (+video)

Jānis Celmiņš

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) Tiesnešu komisijas sēdē (11. martā) pieņemts lēmums sodīt “Daugavpils Universitātes” kapteini Dmitriju Lavrenovu, kurš pēc Latvijas čempionāta pusfināla 10. marta spēles izrādīja neapmierinātību ar tiesnešu darbu, raidot viņu virzienā arī necenzētu leksiku. Spēlētājam (klubam) piespriests 200 EUR naudas sods.

“Daugavpils Universitātes” kapteinis īsi pēc spēles beigām, kurā daugavpilieši piekāpās “Jēkabpils lūšu” komandai (1:3), tiesnešiem veltīja apvainojumus par epizodi, kurā mača pirmais tiesnesis Iļja Miņins fiksēja kļūdu otrajā piespēlē, pie rezultāta 22:23 pieņemot Jēkabpils komandai labvēlīgu lēmumu.

Lavrenovs neapmierinātību ar tiesnešu pieņemto lēmumu izrādīja ne tikai pēc konkrētās spēles epizodes, bet arī pēc mača. Vispirms viņš necenzētiem vārdiem vērsās pie tiesnešiem, bet pēcāk, atgriežoties pie komandu rezervistu soliņa, salauza solu, uzmetot tā atzveltni uz laukuma, tādējādi nodarot kaitējumu arī Jēkabpils Sporta nama inventāram.

Minētā epizode vakar tika izskatīta LVF Tiesnešu komisijas sēdē un pieņemts lēmums spēlētāju (klubu sodīt ar 200 EUR naudas sodu. “Lai veicinātu spēlētāju vispārēju ētikas normu ievērošanu un turpmāk neradītu līdzīgas situācijas, kas diskreditē gan klubu, gan sporta veidu kopumā, lūgt Latvijas Volejbola federācijai kluba “Daugavpils Universitāte” spēlētājam Dmitrijam Lavrenovam piemērot naudas sodu 200 EUR apmērā atbilstoši 2018./2019.gada Credit24 Meistarlīgas Sacensību Reglamenta Sankciju skalas II sadaļas, 9.p.,” teikts LVF Tiesnešu komisijas sēdes protokolā.

Otro pusfināla cīņu Daugavpils un Jēkabpils komandas aizvadīs ceturtdien DU laukumā. Tiešraidē spēle tiks demonstrēta portālā Sportacentrs.com, tās sākums plkst. 20.30.

VIDEO

Strīdīgā spēles epizode: 00:00 - 01:00
Pēcspēles epizode: 02:41 - 2:56

  +1 [+] [-]

, 2019-03-12 18:31, pirms 5 gadiem
Protams lamaaties nav labi, bet tiesneshu komisijas paarvaldiitaajam regulaari vajadzeetu izveerteet tiesneshu kvalifikaaciju, jo biezi tiesneshi arii izprovocee shiis rupjiibas. Tiesneshu zemaa kvalifikaacija arii attieciigi grauj sporta veida prestizu! Buutu veelams treneriem dot iespeeju peec katras speeles noveerteet tiesneshu darbiibu, arii jaunatnes chempionaatos, jo tur briizam valda vnk bezpridels. Principaa uz taa podesta svilpot var uzlikt jebkuru Antonu peec 2 d kursiem, bet speeleetaaju izaudzinaat paiet daudzi gadi.

Komisijai un treneriem vajag noskatiities video un nolemt kam bija kluuda. Vnk, ja kluuda tiesnesim, tad zaudee kvalifikaaciju, ja vajag, tad veel naudas sodu, jo dazreiz tiesneshi to dara ar nodomu.

     [+] [-]

, 2019-03-12 18:58, pirms 5 gadiem
Protams, tikai kurs tiesnesis grib ieguldit darbu, lai pectam nopelnitu 5 eiro par speli ?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-12 19:08, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Protams, tikai kurs tiesnesis grib ieguldit darbu, lai pectam nopelnitu 5 eiro par speli ?
Tad jaunieshu turniiros piedaavaaju likt vnk citas komandas(kas nespeelee tai briidii) speeleetaajus, tie toch labaak notiesaas, lai nav jaamaksaa 5 eiro!
Bet shitos augstaakaa liimenja speelju tiesneshus stingri vajag pakontroleet, ja nepatiik 5 eir, tad lai lasaas, kur vairaak maksaa!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-12 19:10, pirms 5 gadiem
Lai priecaajas, ka speeleetaaji vispaar vinjus sveicina, 5 eir veel sagribeejushi!

     [+] [-]

, 2019-03-13 16:10, pirms 5 gadiem
Nu tā bija kārtējā spēle kur tiesneši draudzīgi aiz ausīm izvilka Lūšus no sūdiem. Spēlē visas apšaubāmās un strīdīgās epizodes tika par labu nosvilptas Lūšiem. Beigas ar soliņa salaušanu bija loģisks iznākums. Tikai nav saprotams kāpēc netika uzlikts sods par to ka aprijušies Lūšu fani nāk pie DU komandas uzreiz pie spēles un kaut ko blato. Nu to jau Iļja laikam negribēja redzēt un pēc spēles protokolā diez vai par to ierakstija.

     [+] [-]

, 2019-03-14 17:23, pirms 5 gadiem
Pastāsti man arī, kuru spēli vēl izvilka aiz ausīm? Ar gribu zināt.