Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Uz skatuves kāps čempions "Spartaks" - Rīgā pret RFS

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Uz skatuves kāps čempions "Spartaks" - Rīgā pret RFS
Jūrmalas "Spartaks" - 2016. gada Latvijas čempions
Foto: Nora Krevņeva

Šodien plkst.19:00 tiks uzsākta "SynotTip" futbola Virslīgas 1. kārtas pēdējā spēle, kurā čempions Jūrmalas "Spartaks" Rīgā viesos pie RFS. Cīņa notiks Hanzas vidusskolas laukumā, bet neklātienē maču tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs TV.

Olainē, Ventspilī un Liepājā jau pabijām, bet tagad kārta arī pirmajai spēlei galvaspilsētā Rīgā - mājinieces lomā RFS, kas maču aizvadīs "Mettas"/LU ierastajā mājvietā, Hanzas vidusskolas laukumā. RFS gadījumā tas ir rezerves laukums, kurā aizvadīt mājas spēles, kamēr nav pieejams Arkādijas dabīgā seguma laukums. RFS pretiniece, noslēpumaini spīdot mākslīgajam apgaismojumam, būs 2016. gada čempions "Spartaks".

Lai gan RFS pērn ieņēma sesto vietu un tabulā palika piecas pozīcijas zemāk nekā jūrmalnieki, šovakar izteikta favorīta nav, bet, pieverot acis uz bukmeikeru koeficientiem (2.80-3.10-2.30), ir sajūta, ka labāk mājas darbu pat paveikusi RFS. Galvenie vārdi šeit varētu būt "plānveidīgs, laicīgi veikts mājas darbs". RFS ātri tika skaidrībā ar galveno treneri (Andrejs Kaļiņins, kurš ar komandu strādāja arī pērn), veikli veica sastāva komplektācijas darbu (par svarīgākajiem papildinājumiem tika paziņots jau pērn) un nebija jābrīnās, ka tieši šī Rīgas komanda izcīnīja Virslīgas Ziemas kausu, vienīgā no 15 dalībniecēm nezaudējot ne punkta - bilance 5-0-0, vārti 16:5.

RFS sevišķi iespaidīga izskatās vidējā līnija - Igors Kozlovs un Aleksejs Višņakovs komandā bija jau pērn, bet tagad nākuši klāt arī Aleksandrs Fertovs un Roberts Savaļnieks. Pagājušajā gadā problēmas bija ar vārtu gūšanu, taču tagad vismaz uz papīra tās daļēji atrisinājuši ne tikai augstākminētie pussargi, bet arī ārkārtīgi rūdītā baltkrieva Leonīda Koveļa piesaiste (30 gadi, Baltkrievijas čempionātā 127 spēles un 33 vārti, Ukrainas Premjerlīgā 29 spēles un 12 vārti, Krievijas Premjerlīgā 30 spēles, bez gūtiem vārtiem) un arī talantīgā Roberta Uldriķa pievienošanās.

Arī aizsardzība ir kļuvusi skaļāka - no DĀR dzimtenē atgriezies Renārs Rode, ir pievienojušies pāris leģionāri (horvāts un gruzīns), bet par pērnā gada aizsardzības balstu ar lielāko spēles laiku komandā Ritu Krjaukli, kurš devies prom, publiski tika dots mājiens, ka RFS vēlējusies (vēl) spēcīgākus futbolistus. Vārtos pagājušā gada viens no labākajiem Virslīgas vārtsargiem Germans Māliņš. Teorētiski viss izskatās pat ļoti skaisti.

"Spartaks", ja salīdzinām, visu darīja gandrīz pretēji. Lai gan Latvijā ilgstoši uzturējās un tuvu līgumam bija Ravils Sabitovs un skaļais vārds Rinats Biļaļetdinovs, "Spartaks" tikai pēdējā brīdī, februāra vidū(!), kad līdz Virslīgas sākumam bija palicis mazāk par mēnesi, paziņoja par poļa Mareka Zuba stāšanos amatā. Viņš par treneri strādā jau kopš 1989. gada, kad viņam bija 25 gadi, un vadīto komandu skaits ir ļoti liels. Lielākie panākumi - sudrabs Polijas čempionātā 2007. gadā, divi Lietuvas čempiona tituli ar Viļņas "Žalgiri" 2013. un 2014. gadā. Redzēsim, vai viņa pieredze ļaus tik īsā laikā dabūt "Spartaku" vajadzīgajā līmenī jau no paša turnīra starta.

Tāpat "Spartaks" pretēji RFS vēlu veica sastāva komplektāciju. Jā, daži aizgāja un atnāca jau 2016. gadā, kā arī saglabāti ne tikai vairāki Latvijas futbolisti, bet arī trīs baltkrievi, kuru nozīme vēsturiskā titula izcīnīšanā bija itin liela - Sergejs Kazeka, Dmitrijs Platonovs un Sergejs Pušņakovs. Tomēr kazahs Duisens Abilaihans, kurš acīmredzot varētu būt pamatvārtsargs, pievienojās "Spartakam" pēdējā brīdī, un tas pats sakāms vēl par dažiem leģionāriem, kā arī Ņikitu Bērenfeldu. Iespējams, tieši "Spartaka" sākumsastāvu šādu pārmaiņu rezultātā uzminēt visgrūtāk. Pagājušajā gadā šāda pieeja gan deva pozitīvu efektu, un "Spartaks" pirmajā kārtā pārsteidza čempioni "Liepāju" (2:1). Laikam vienīgais nozīmīgais aspekts, kurā Jūrmalas klubs starpsezonā turēja līdzi RFS, bija ārzemju nometne - "Spartaks" bija trenēties Turcijā, RFS Kiprā.

Labā un sliktā ziņa vienlaikus "Spartakam" ir Jevgeņija Kazačoka palikšana komandā - ārzemēs, tostarp Kazahstānas klubos, pagaidām iekļūt nav izdevies. Tāpat vidējai līnijai pievienojies ilglaicīgi stabilā "Mettas" vērtība Edgars Vardanjans. Uzbrukumā palicis ne tikai Platonovs, bet arī Jevgeņijs un Vladislavs Kozlovs, kā arī Edgars Gauračs.

RFS ar "Spartaku" aptuveni pirms piecām nedēļām tikās Ziemas kausā - toreiz 3:2 rīdzinieku labā. Uzvarētājiem divus vārtus guva Koveļs, vienus Gambijas futbolists Ensa Ndžī, bet "Spartaka" rindās izcēlās leģionāri J.Kozlovs un Pušņakovs. Vai tikpat liels vārtu birums būs arī šovakar? Spēles sākums plkst.19:00, ieejas maksa trīs eiro. Biļetes ir iespējams iegādāties "Biļešu Servisā".

"SynotTip" Virslīga, 1. kārta

DatumsLaiksVietaSpēleRez.
10.03.19:00Olaines pilsētas stadionsJelgava - Babīte/Dinamo1:0
11.03.14:00Ventspils 2. pamatskolas laukumsVentspils - Metta/LU2:0
11.03.16:00Daugavas stadiona rezerves laukums (Liepāja)Liepāja – Riga0:1
12.03.19:00Hanzas vidusskolas laukums (Rīga)RFS – Spartaks

     [+] [-]

, 2017-03-12 11:05, pirms 7 gadiem
RFS uz papīra izskatās labāk. Spartakam viss atkarīgs no dažiem spēlētājiem, jo rotācijas iespējas ir minimālas
Pārsteidz gan ekspertu neticība RFS. Objektīvi RFS ir otra spēcīgākā komanda līgā, komanda, kurai katrā līnijā ir kvalitatīvi līderi.
Spartaku ar nevajag vērtēt par zemu. Starta 11 ir ļoti labs. Turklāt arī jau saspēlējies

     [+] [-]

, 2017-03-12 15:20, pirms 7 gadiem
Uz kuras skatuves? Vajadzēs sapucēties, būšot labs koncerts!

     [+] [-]

, 2017-03-12 18:17, pirms 7 gadiem
===šodien plkst.19:00 tiks uzsākta "SynotTip" futbola Virslīgas 1. kārtas pēdējā spēle, kurā čempions Jūrmalas "Spartaks" Rīgā viesos pie RFS. ===
Svētdienas vakarā, varēja jau arī 23:00 uzsākti spēli.... Vēļ vairāk līdzjutēju tiktu iemānīti tribīnēs (ja tādas ir)
Pēc 23:00 alkoholu var nopirkt tikai "SynotTip" bāros....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-12 19:19, pirms 7 gadiem
Prožektori un migla dara savu. TV translācijā labi var redzēt 85-90% no laukuma, bet gribas tomēr labi redzēt visu. Pozitīvi ka formas ir spilgtas - uz laukuma labi izceļas.

     [+] [-]

, 2017-03-12 19:22, pirms 7 gadiem
Edmund,kur raksts par Barselonas zagi pret Deportivo?

     [+] [-]

, 2017-03-12 19:34, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Edmund,kur raksts par Barselonas zagi pret Deportivo?
Spēle pirms 30 minūtēm tikai beidzās, bet tu jau gribi rakstu. Deportivo bumbas kontrole tikai 29%, bet sitieni vārtu rāmī 9-5 par labu Deportivo.

     [+] [-]

, 2017-03-12 19:50, pirms 7 gadiem
1.puslaikā Spartaks izskatījās labāk. RFS faktiski nekas nopietns nesanāca.