Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekringam" iespēja glābties un panākt septīto maču

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekringam" iespēja glābties un panākt septīto maču
Vienu neveiksmi cēsnieki ir atspēlējuši, nepieciešams uzvarēt vēl divos mačos
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar paredzēta viena spēle, Kocēnos sesto ceturtdaļfināla maču aizvadot Stalbes "Pārgaujai" un Cēsu "Lekringam". Stalbes klubs neizmantoja iespēju vakar iekļūt ceturtdaļfinālā, šoreiz viņiem būs otrā iespēja.

"Pārgauja" (#6) – "Lekrings" (#3), Sērijā 3:2
Pulksten 20:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Stalbes "Pārgauja" tik tuvu iekļūšanai pusfinālā nonākusi pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Ar pirmo mēģinājumu iespēja nav izmantota, jo sērijas piektajā spēlē neizdevās nosargāt nelielo iekrāto pārsvaru un ar 4:7 tika zaudēts Cēsīs, kas "lēcējpelēm" ļāvis par vienu dienu pagarināt šo sēriju. Cēsnieki ne pirmo reizi nonākuši smagā situācijā izslēgšanas turnīrā. Pērn komanda aizspēlējās līdz septītajai spēlei, jo sestajā mačā nespēja uzvarēt "Rubeni". Šoreiz pašiem septiņkārtējiem čempioniem jādara viss iespējamais, lai nonāktu līdz septītajai spēlei. 2013./14.gada sezonā ceturtdaļfinālā cēsnieki sērijā līdz trim uzvarām atradās iedzinējos ar 1:2, bet tad ar 7:5 un 11:5 pieveica "Ķekavu".

Pašlaik līdz izšķirošajai spēlei vēl ir jātiek, jo uzvaras nenāk viegli Cēsu komandai. Piektajā mačā cēsnieki pirmajā trešdaļā divreiz izvirzījās vadībā, taču viesi spēja rezultātu allaž līdzsvarojot, divas reizes izmantojot skaitlisko vairākumu. Otrajā periodā Gvido Lauga vadībā izvirzīja "Pārgauju", bet Andris Rajeckis piecas minūtes pirms pārtraukuma vēlreiz rezultātu līdzsvaroja. Trešajā periodā tika gūti trīs vārti un visus guva laukuma saimnieki, kas tādējādi aizvadīja savu rezultatīvāko spēli šajā izslēgšanas spēļu turnīrā, izcīnot panākumu ar 7:4. Andris Rajeckis turpināja uzņemties līdera lomu, gūstot divus vārtus un izdarot tikpat rezultatīvas piespēles. Arī "Pārgaujas" līderi darīja savu darbu gana atzīstami, Gvido Laugam gūstot vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt Renārs Arājs atvairīja 33 pretinieku metienus, taču tik un tā septiņas reizes bumbiņa pabija viņa sargātajā cietoksnī. Līdz ar to Arājs ar 87.58% atkāpies uz trešo vietu vārtsargu rangā, garām palaižot divus "Lielvārde/FatPipe" vārtsargus Jāni Bramani un Jāni Salcēviču, kuri jau gatavojas pusfinālu cīņām.

Piekto maču Cēsīs klātienē vēroja teju 1000 skatītāju un paredzams, ka šovakar Kocēnos tribīnēm atkal vajadzētu būt pārpildītām.