Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Fertovs: "Uldriķis? Lai turpina progresēt!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Fertovs: "Uldriķis? Lai turpina progresēt!"
Aleksandrs Fertovs (vidū) šonedēļ RFS prezentācijā
Foto: RFS

Svētdienas vakarā "SynotTip" futbola Virslīgas 1. kārtas noslēdzošajā spēlē RFS atspēlējās no 0:1 un ar 2:1 pārspēja čempionu Jūrmalas "Spartaku". Sportacentrs.com pēc mača īsi aprunājās ar uzvarētāju centra pussargu Aleksandru Fertovu, kurš Virslīgā aizvadīja pirmo spēli kopš 2013. gada novembra.

Kā izdevās lauzt cīņas gaitu?
Vienkārši ticējām saviem spēkiem līdz galam. Ticējām, ka spēsim. Bija trakota pašatdeve, visi centās, visiem puišiem liels paldies. Uzskatu, ka bijām pelnījuši šo uzvaru.

Kāpēc brīžiem "Spartaks" izskatījās organizētāks? Viņi guva vārtus un pie 1:0 trīs reizes trāpīja pa pārliktni.
Varbūt mūsu jaunais sastāvs - dažiem spēlētājiem par sevi lika manīt uztraukums [patiesības labad jāsaka, ka RFS pamatsastāvā jaunākie bija 22 un 23 gadus vecie Iļja Šadčins un Vjačeslavs Isajevs, toties abus vārtus guva Roberts Uldriķis, kurš pēc aptuveni trim nedēļām svinēs 19. dzimšanas dienu - aut.]. Ielaidām nevajadzīgus vārtus. Pēc tam saņēmāmies, pierādījām sevi un izdarījām visu kā vajag.

"Spartakam" komplektācija pamatā notika pēdējā brīdī, arī treneris viņiem vēlu tika apstiprināts, kamēr jūsu klubā viss notika savlaicīgi. Tai pašā laikā "Spartaks" šķita saspēlētāks...
Mums tomēr arī ir jauna komanda. Laikam uztraukums. "Spartaks" arī ir laba komanda. Neko vairs nevaru piebilst.

Ko treneris pārtraukumā teica pie 0:1?
Neko sevišķu neteica - uzsvēra, lai nenokaram degunus, teica, ka vēl palikušas 45 minūtes, kuru laikā pilnībā var mainīt cīņas gaitu. Tas arī izdevās.

Tātad korekcijas spēlē viņš nemēģināja ieviest un lūdza turpināt spēlēt to pašu futbolu?
Jā, visu laiku spēlējām savu futbolu, centāmies kontrolēt bumbu, meklēt brīvās zonas un izmantot savus momentus.

Ko vari sacīt par Robertu Uldriķi?
Malacis. Nopelnīja savu iespēju, pastiprināja mūsu spēli, mainīja spēli. Ko vēl [smaida]? Lai turpina progresēt!