Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Siličs iesit no stūra, "Jelgava" ar 4:0 sagrauj debitanti RFS

Agris Suveizda

Siličs iesit no stūra, "Jelgava" ar 4:0 sagrauj debitanti RFS
Komandu kapteiņi Gints Freimanis un Igors Kozlovs
Foto: RFS

"SynotTip" futbola virslīgā fiksēta arī pirmā sagrāve - viena no galvenajām titula kandidātēm "Jelgava" savā laukumā Olainē ar rezultātu 4:0 sagrāva ambiciozo debitanti "Rīgas Futbola skolu". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Latvijas izlases pussargs Artis Lazdiņš, bet vārtus pa taisno no stūra iesita ukraiņu pussargs Kirilo Siličs.

"Jelgavas" sastāvā debitēja Ruslans Sorokins, Rjotaro Nakano, leģionāri Kirilo Siličs un Viktors Kļimovičs un uzbrukuma smailē Daniilam Turkovam tika dota priekšroka pār komandas rezultatīvāko spēlētāju pagājušajā sezonā Oļegu Malašenoku, taču negaidītākais bija centra aizsargu duets. Vitālijs Smirnovs palika rezervē, savukārt maču sāka Abdulajs Diallo. Pieteikumā nebija savainotā Gļeba Kļuškina.

RFS sākumsastāvā bija divi futbolisti no pagājušā gada – uzbrucējs Aleksejs Rosoha un vārtsargs Kristaps Dzelme. Nedaudz pārsteidza malējo aizsargu izvēle – pa kreisi spēlēja nominālais centra aizsargs Ritus Krjauklis, labajā malā bija Edgars Jermolajevs, kurš sastāva problēmu dēļ šajā pozīcijā arvien biežāk tika iespēlēts "Skonto", bet Nika Piļijevs, kuru Ziemas kausā redzējām aizsardzības kreisajā malā, darbojās vidējās līnijas labajā flangā. Virslīgā debitēja Kristaps Liepa, kuram parīt apritēs 18 gadi, savukārt pat pieteikumā nebija potenciālā pamatvārtsarga Germana Māliņa, kurš starpsezonā, vēl būdams "Skonto" rindās, ārstēja savainojumu.

Atšķirībā no sezonas pirmajām divām spēlēm, kurās aktīvāk sāka viešņas un nominālās pastarītes un kurās vārti tika gūti tikai otrajā puslaikā, Olainē jelgavnieki jau ceturtajā minūtē atklāja rezultātu. Pēc standartsituācijas Artis Lazdiņš spēcīgi piespēlēja gar vārtiem un trāpīja pa Igoru Savčenkovu, no kura kājas bumba iespurdza vārtos (1:0). "Jelgava" turpināja nelielu ofensīvu, bet puslaika otrajā pusē spēle izlīdzinājās un bīstamu momentu praktiski nebija.

Pēc pirmā puslaika Jurijs Popkovs veica pirmo maiņu – Piļijeva vietā gāja Andris Krušatins, Raivis Andris Jurkovskis pārgāja uz labo flangu, bet Aleksejs Višņakovs kļuva par kreisās malas pussargu. Ja pirmajā puslaikā jelgavnieki iesita ceturtajā minūtē, otrajā puslaikā mājinieki varēja izcelties jau otrajā – Dzelme atvairīja tālu un bīstamu Kovaļova tiešo brīvsitienu. Vēl pēc četrām minūtēm gan "Jelgava" dubultoja pārsvaru. Bumba pēc Ginta Freimaņa piespēles soda laukumā nokļuva pie Lazdiņa, un pēc viņa sitiena neveiksmīgi nospēlēja Dzelme (2:0).

Vēl pēc trim minūtēm bumba pēc Siliča tiešā brīvsitiena noglāstīja vārtu pārliktni, bet spēles 64. minūtē Siličs no stūra karodziņa pa tiešo trāpīja tālajā vārtu augšējā stūrī (3:0). 74. minūtē "Jelgava" pielika uzvarai treknu punktu – uz maiņu izgājušais igaunis Kevins Kaubers izmantoja Ņikitas Kaļiņina kļūdu un raidīja bumbu tālajā apakšējā stūrī (4:0).

"Jelgava" – "Rīgas Futbola skola" 4:0 (1:0)
Vārti: Savčenkovs 4', Lazdiņš 51', Siličs 64', Kaubers 74'
Brīdinājumi: Krjauklis
Jelgava: Ikstens – Sorokins, Savčenkovs, Diallo, Freimanis – Nakano (Bogdaškins 68'), Lazdiņš – Siličs (Malašenoks 76'), Kļimovičs, Kovaļovs – Turkovs (Kaubers 54')
RFS: Dzelme – Krjauklis, Poļanskis, Kaļiņins, Jermolajevs (Rimkus 53') – Liepa - Jurkovskis, Kozlovs, Višņakovs, Piļijevs (Krušatins 46') – Rosoha (Kazubovičs 66')
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

SynotTip Virslīga 2016, 1. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
11.03.18:00Liepāja – SpartaksDaugavas stadiona rezerves laukums1:2
12.03.14:00Ventspils – RigaVentspils 2.pamatskolas laukums1:1
12.03.16:00Jelgava – RFSOlaines stadions4:0
13.03.14:00Metta/LU – DaugavpilsHanzas vidusskolas laukums
1 2 45 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 17:54, pirms 8 gadiem
Pertija jau berzē rokas, nu tik varēs stūrēt nu tik būs

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 17:55, pirms 8 gadiem
Sākums rada nelielu optimismu.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 17:55, pirms 8 gadiem
Ja Dzelme ar Kaļiņinu turpinās "spēlēt", tad arī šosezon Mettai ir cerības palikt Virslīgā...

  +7 [+] [-]

, 2016-03-12 17:58, pirms 8 gadiem
Daudzi brēc par totalizatoriem un antifutbolu.
Pirmo reizi šogad redzot nu jau 6 komandu spēli ir skaidrs ka pagājies pietiekami ilgs laiks un visiem ir nepieciešams iespēlēties un pēc pāris mēnešiem jau patiešām varēsim redzēt kas ir kas.
Par Jelgavu runājot, salīdzinot ar pagājušo gadu, futbols ir interesantāks, kā kaut kādos centienos veidot saspēli, tā uz jaunpienācēju individuālās spēles tehnikas un stila rēķina. Domāju paies mēnesis un tad patiesi varēs redzēt vai cerības uz zeltu būs attaisnojamas.
Slēpts komentārs: fkscd

     [+] [-]

, 2016-03-12 18:00, pirms 8 gadiem
Prieks, ka tribīnes pilnas
Slēpts komentārs: fkscd

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 18:04, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Nav Jelgavai zelta sastāva
4 vārti pret caurumu Dzelmi nav rādītājs
Zelta sastāva nav nevienai komandai
Slēpts komentārs: fkscd

  +3 [+] [-]

, 2016-03-12 18:10, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Nav Jelgavai zelta sastāva
4 vārti pret caurumu Dzelmi nav rādītājs
Vēlreiz saku, redzēs pēc mēneša vai uz zeltu liktās cerības attaisnosies

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 18:12, pirms 8 gadiem
Vienas komandas fans rakstīja: Vēlreiz saku, redzēs pēc mēneša vai uz zeltu liktās cerības attaisnosies
Atbildi, kurš būs Jelgavas uzbrukuma līderis!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-12 18:22, pirms 8 gadiem
Šis rezultāts gan mani pārsteidza.Redzēju tikai nedaudz vairāk kā vienu puslaiku un RFS spēlēja manuprāt vāji.Spēlētāji komandā nav slikti un viņu potenciāls noteikti ir krietni augstāks.Kur slēpjās neveiksmes cēlonis ,varbūt redzēsim pēc otrās kārtas ,kur kā lakmusa papīrītis būs divas spēles Riga FC un Jelgava,kā arī RFS-FS Metta/LU,tad redzēsim,vai Jelgava tiešām tik stipra un vai RFS tiešām šobrīd tik vāja.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 18:33, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šis rezultāts gan mani pārsteidza.Redzēju tikai nedaudz vairāk kā vienu puslaiku un RFS spēlēja manuprāt vāji.Spēlētāji komandā nav slikti un viņu potenciāls noteikti ir krietni augstāks.Kur slēpjās neveiksmes cēlonis ,varbūt redzēsim pēc otrās kārtas ,kur kā lakmusa papīrītis būs divas spēles Riga FC un Jelgava,kā arī RFS-FS Metta/LU,tad redzēsim,vai Jelgava tiešām tik stipra un vai RFS tiešām šobrīd tik vāja.
Nesaspēlēts sastāvs, vāji komandas biedri (labi ir kādi 7 spēlētāji), ļoti vājš vārtsargs

     [+] [-]

, 2016-03-12 18:35, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Spartakam ir gan spēcīgs start 11, gan rezervisti
Neaizmirsti to, ka vasarā liela daļa no viņiem tiks izpārdoti.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-12 18:39, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Neaizmirsti to, ka vasarā liela daļa no viņiem tiks izpārdoti.
Nedomāju
Vasarā ir Eirokausi
Un ja būs vieta trijniekā, nekāda lielā izpārdošana nebūs

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 18:41, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Atbildi, kurš būs Jelgavas uzbrukuma līderis!
Pagaidām vairāki izskatās tendēti uz uzbrukumu. Silich izskatījās vairāk kā "izsalcis'', Kauber līdz galam nepārliecina un par Klimovich pagaidām ir par maz informācijas. Lai nu kā, kopumā sastāvā ir ~6-7 uz uzbrukumu tendēti pussargi kas varētu pa visiem to darbu arī paveikt.

  -4 [+] [-]

, 2016-03-12 18:45, pirms 8 gadiem
Vienas komandas fans rakstīja: Pagaidām vairāki izskatās tendēti uz uzbrukumu. Silich izskatījās vairāk kā "izsalcis'', Kauber līdz galam nepārliecina un par Klimovich pagaidām ir par maz informācijas. Lai nu kā, kopumā sastāvā ir ~6-7 uz uzbrukumu tendēti pussargi kas varētu pa visiem to darbu arī paveikt.
Pareizi. Pats atbildēji. Vairāki var kaut ko iebakstīt, bet nav neviena stabila vārtu guvēja. Ar tik nepārliecinošu priekšējo līniju nekas nespīd. Silicha aicināšana nav īsti saprotama. Nav viņš ne ar ko labāks par vairākiem vietējiem

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 18:48, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Pareizi. Pats atbildēji. Vairāki var kaut ko iebakstīt, bet nav neviena stabila vārtu guvēja. Ar tik nepārliecinošu priekšējo līniju nekas nespīd. Silicha aicināšana nav īsti saprotama. Nav viņš ne ar ko labāks par vairākiem vietējiem
Interesanti ka tai pašā Barcelona pāris gadus atpakaļ daudzi pussargi bija uz uzbrukumu tendēti un katrs "varēja kaut ko iebakstīt"

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 18:52, pirms 8 gadiem
Vienas komandas fans rakstīja: Interesanti ka tai pašā Barcelona pāris gadus atpakaļ daudzi pussargi bija uz uzbrukumu tendēti un katrs "varēja kaut ko iebakstīt"
Jelgavai nav arī super izcilu pussargu. Pēc ilga pārtraukuma Lazdiņš beidzot kaut ko iebakstīja? Būtu RFS normāls vārtsargs un vairāk veiksmes, Jelgavai būtu sarežģīti. Var jau stāstīt, ka Jelgava spēlēs uzbrūkošāku spēli, bet tikai jautājums, kas būs tie uzbrukuma līderi

     [+] [-]

, 2016-03-12 18:55, pirms 8 gadiem
> biskaps
Golubeva teiktais par ideoloģijas maiņu liek domāt/cerēt, ka šoreiz Spartaka izpārdošana nebūs tik vērienīga kā citiem gadiem.
Par RFS vājumu -- tomēr jāņem arī vērā, ka viņu motivāciju nogalināja jau 4. minūtē ielaistie vārti; atspēlēties pret Jelgavu -- tas reti kam un reti kad izdodas.

  +8 [+] [-]

, 2016-03-12 18:59, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: RFS pagaidām lielākā vilšanās
Bijušajiem Skonto spēlētājiem var redzēt klasi, bet pārējie pārāk atpaliek
Augstāk par 6. vietu RFS nespīd
Jelgava bija OK, tomēr ne ar kādu izcilo saspēli arī neizcēlās. Redzēs, kā būs pret top komandām
Šobrīd ir 4 top komandas, tuvu ir Riga, 6. RFS, bet Metta ar BFC sadalīs pirmspēdējo
Vēl jau D-pils un Metta nevienu spēli nav nospēlējuši, bet viedoklis jau gatavs.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-12 19:01, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: > biskaps
Golubeva teiktais par ideoloģijas maiņu liek domāt/cerēt, ka šoreiz Spartaka izpārdošana nebūs tik vērienīga kā citiem gadiem.
Par RFS vājumu -- tomēr jāņem arī vērā, ka viņu motivāciju nogalināja jau 4. minūtē ielaistie vārti; atspēlēties pret Jelgavu -- tas reti kam un reti kad izdodas.
Eirokausi dod pietiekamu summu, lai nebūtu jāpārdod par katru cenu
Un pieredzējušus viesspēlētājus jau nepārdos
Slēpts komentārs: fkscd

  +3 [+] [-]

, 2016-03-12 19:09, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Jelgavai nav arī super izcilu pussargu. Pēc ilga pārtraukuma Lazdiņš beidzot kaut ko iebakstīja? Būtu RFS normāls vārtsargs un vairāk veiksmes, Jelgavai būtu sarežģīti. Var jau stāstīt, ka Jelgava spēlēs uzbrūkošāku spēli, bet tikai jautājums, kas būs tie uzbrukuma līderi
Klimovich un Turkovs varētu būt tie kas uzņemās iniciatīvu. Viens no BATE sistēmas, kas nav tas sliktākais variants, otrs no Ventspils.
Protams gribētos smailē redzēt, piemēram, Gauraču, bet tādi vietējie ir maz un leģionāri, kā mēs visi zinām, ne vienmēr attaisno cerības. Taču uz visu ar objektīvu aci varēs skatīties kad sezona uzņems apgriezienus un visi būs iespēlējušies un būs optimālā formā.

  +7 [+] [-]

, 2016-03-12 19:10, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Eirokausi dod pietiekamu summu, lai nebūtu jāpārdod par katru cenu
Un pieredzējušus viesspēlētājus jau nepārdos
Kāpēc tad Spartaks pēc Eirokausu € saņemšanas pārdeva Romānu, izīrēja Edgaru un atteicās no tā serbu uzbrucèja?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 19:14, pirms 8 gadiem
"Eirokausi dod pietiekamu summu" -- jā, protams, tieši tas ir tas pamats, kas ļauj pamainīt Spartaka ideoloģiju.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-12 19:16, pirms 8 gadiem
Vienas komandas fans rakstīja: Klimovich un Turkovs varētu būt tie kas uzņemās iniciatīvu. Viens no BATE sistēmas, kas nav tas sliktākais variants, otrs no Ventspils.
Protams gribētos smailē redzēt, piemēram, Gauraču, bet tādi vietējie ir maz un leģionāri, kā mēs visi zinām, ne vienmēr attaisno cerības. Taču uz visu ar objektīvu aci varēs skatīties kad sezona uzņems apgriezienus un visi būs iespēlējušies un būs optimālā formā.
Skatoties ar ko salīdzināt!
Klimovičs ir pazaļš un diez vai labāks salīdzinot ar pieredzējušajiem tautiešiem no Spartaka
Turkovs ir paliela jautājuma zīme.
Ja ņem leģionārus, tad ir jābūt kaut kādai pārliecībai, ka viņi būs vieni no līderiem
Jelgavas leģionāri ir šaubīgi pat salīdzinot ar citiem virslīgas klubiem

  +5 [+] [-]

, 2016-03-12 19:18, pirms 8 gadiem
Spartaks vispār ir pārpratums Latvijas futbolā...
Spēcīgi iesāks un kad zaudēs cerības uz Latvijas kausu - fiksi izp#rdīs visus futbolistus pa kreisi un pa malu malām...
un tā jau kuro gadu...

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 19:18, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: Kāpēc tad Spartaks pēc Eirokausu € saņemšanas pārdeva Romānu, izīrēja Edgaru un atteicās no tā serbu uzbrucèja?
Liepāja pārsolīja. ČL arī laikam bija labs kairinātājs
Gauracam turklāt ģimene ir Liepājā

  -4 [+] [-]

, 2016-03-12 19:20, pirms 8 gadiem
erred rakstīja: Spartaks vispār ir pārpratums Latvijas futbolā...
Spēcīgi iesāks un kad zaudēs cerības uz Latvijas kausu - fiksi izp#rdīs visus futbolistus pa kreisi un pa malu malām...
un tā jau kuro gadu...
Tikai otro gadu būs Eirokausi. Turklāt jau pag. gadā ienāca neslikta summa, kad tika pārvarēta arī 1. kārta
Un BLR pieredzējušie spēlētāji nav tā pārdodamākā prece

  -1 [+] [-]

, 2016-03-12 19:28, pirms 8 gadiem
haifish vs RFS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-03-12 19:49, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šis rezultāts gan mani pārsteidza.Redzēju tikai nedaudz vairāk kā vienu puslaiku un RFS spēlēja manuprāt vāji.Spēlētāji komandā nav slikti un viņu potenciāls noteikti ir krietni augstāks.Kur slēpjās neveiksmes cēlonis ,varbūt redzēsim pēc otrās kārtas ,kur kā lakmusa papīrītis būs divas spēles Riga FC un Jelgava,kā arī RFS-FS Metta/LU,tad redzēsim,vai Jelgava tiešām tik stipra un vai RFS tiešām šobrīd tik vāja.
Galvenais lai daži spēlētāji, kas ir RFS sastāvā, nesāk apzināti bruģēt ceļu kaukāziešu trenerim.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 20:02, pirms 8 gadiem
fkscd raksta-Nesaspēlēts sastāvs, vāji komandas biedri (labi ir kādi 7 spēlētāji), ļoti vājš vārtsargs
Laikam jau būs daļēja taisnība.Dzelme neatbilst virslīgas vārtsarga līmenim.Starp citu viņam 48 spēlēs ielaisti 158 vārti!!Divas slavenas sezonas virslīgā .2009.gadā Rīgas Daugavas sastāvā 23 spēlēs 84 zaudēti vārti,2014.gadā FC Jūrmalas sastāvā 25 spēlēs 74 zaudēti vārti.Tagad RFS sastāvā vienā spēlē četras bankas. Atbilst normai
Māliņš Rožkovskis Krjauklis Jermolajevs Višņakovs Kozlovs Isajevs Ivanovs būtu stabili virslīgas spēletāji,pluss leģionāri.Komandai tomēr vajadzētu būt tuvāk stiprajam galam.Arī varbūt pietrūkst sastāva dziļuma,bet jebkurā gadījumā 0-4 pirmajā kārtā godu nedara.

     [+] [-]

, 2016-03-12 20:03, pirms 8 gadiem
>>>Key Nr 23
Man jau arī šī doma ienāca galvā,tomēr negribējās tik ātri to afišēt.
1 2 45 komentāri