Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Popkovs: "Dzelme ir labs vārtsargs, šodien viņam bija melnā diena"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Popkovs: "Dzelme ir labs vārtsargs, šodien viņam bija melnā diena"
Jurijs Popkovs
Foto: RFS

Šodien Synottip Virslīgā graujošu 4:0 uzvaru izcīnījusi "Jelgava", apbēdinot turnīra jaunpienācēju "Rīgas Futbola skolu". Pēc mača savas domas izteica abu komandu galvenie treneri Vitālijs Astafjevs un Jurijs Popkovs.

Jurijs Popkovs, RFS galvenais treneris: "Domāju, šodienas rezultāts ir pilnībā likumsakarīgs. Mūsu spēlētāji laikam jau netika galā ar psiholoģisko spiedienu, daudziem mūsu spēlētājiem tā bija pirmā spēle augstākajā līgā. Jāņem vērā, ka abām komandām ir dažāda gatavības pakāpe - gan funkcionālā, gan spēļu prakses ziņā. Mēs vēl tikai iepazīstamies - esam stadijā, kurā spēlētāji vēl tikai noskaidro viens otra vārdu. Kā jau teicu iepriekš, pagaidām mums ir tikai spēlētāju grupa, bet komanda vēl jāizveido. "Jelgava" šodien parādīja klasi visās līnijās un nelika šaubīties par savu pārākumu. Turklāt viņiem tik viegli izveidojās spēle - it sevišķi tas, ka bija agri gūtie vārti. Pagaidām viss ir likumsakarīgi. Mācību, ko saņēmām, mēģināšu izmantot mums par labu, lai nākamajā spēlē mēs izskatītos spēcīgāki. Ceru, tā arī notiks."

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Esmu ļoti priecīgs, ka sākām ar tik pārliecinošu uzvaru, lai gan ar piesardzību gaidījām šo pretinieku. Kaut arī viņiem komanda ir jauna un tikko nokomplektēta, parasti pirmās spēles vairāk ir uz emocijām. Pirmais puslaiks to arī parādīja - lai gan jau mača sākumā izvirzījāmies vadībā, pēc tam sākās līdzīga spēle, un pretinieks arī izveidoja momentus. Labi, ka otrajā puslaikā tomēr guvām vārtus un nelikām šaubīties par mūsu pārākumu. Paldies spēlētājiem, kuri līdz pašām beigām atbildīgi izturējās cīņā ar šo pretinieku un nospēlēja disciplinēti, kā arī iepriecināja ar labiem vārtiem. Labs sākums, gaidām nākamo pretinieku."

Kur bija Gļebs Kļuškins?
Astafjevs: "Jau Kipras treniņnometnes laikā viņš guva savainojumu un šobrīd nav gatavs spēlēt par 100%. Tā kā man pietiek spēlētāju, nav vajadzības riskēt - devu Kļuškinam pauzi, taču, protams, rēķinos ar viņu, viņš ir pamatsastāva spēlētājs. Gaidām viņa atgriešanos."

Kāpēc pieteikumā nebija Māliņa, Isajeva, Ņikitas Ivanova?
Popkovs: "Viņi ir traumēti - ceru, ka varbūt ne nākamajā spēlē, bet pēc izlašu pauzes viņi būs atjaunojušies un palīdzēs mums."

Dzelme ielaida divus ļoti muļķīgus vārtus...
Popkovs: "Es negribētu Kristapu... Viņam laikam bija melnā diena, viņš ir labs vārtsargs. Tā gadās, tas bija uztraukums, viņš ilgi gāja pretī spēlēšanai Virslīgā [tiesa, Dzelmes kontā vēsturiski jau ir divas pilnas sezonas Virslīgā - aut.]. Gadās. Domāju, viņš ar savu darbu vēl sevi pierādīs un iepriecinās mūs ar labu sniegumu. Kā jokoju, labāk lai vienā spēlē viss salido un tiek zaudēta tikai viena spēle. Pat varenajiem vārtsargiem šādi gadījumi ir bijuši - neko nepadarīsi. Nekādā gadījumā negribētu norakstīt šo rezultātu uz vārtsarga kļūdām. Mēs taču neguvām vārtus? Kaut arī momenti mums bija. Ja neguvām vārtus, patiesība jāmeklē kaut kur pa vidu. Negribu visu uzkraut vienam spēlētājam - domāju, nākamajā mačā viņš nospēlēs normāli, pavisam citā līmenī. Esmu par to pārliecināts."

Sacījāt, ka komanda vēl nav līdz galam gatava. Vai spēsiet jau pēc nedēļas cīnīties par punktiem ar "Mettu"/LU?
Popkovs: "Laikam būsim gatavi. Arī šodien bijām gatavi - jautājums ir cits. "Jelgava" šobrīd no tā, ko esmu redzējis, ieskaitot Ziemas kausu, ir vislabāk sabalansētā komanda. Tas ir mans viedoklis, un tas nav tāds tāpēc, ka šodien tāds rezultāts. Tas ir gan pēc sastāva, gan pēc sastāva dziļuma. Mums tas nebija labākais pretinieks, ar kuru cīnīties pirmajā kārtā... Domāju, sagatavosimies nākamajam mačam un izskatīsimies cienīgi. Šodien tas neapšaubāmi bija zaudējums, mans zaudējums - nekādā gadījumā negribu vainot spēlētājus. Futbolā kā treneris esmu daudz kam gājis cauri un zinu, ka nekad nav jāvaino futbolisti zaudējumos. Man ir darbs, kas ir jāizpilda un neapšaubāmi vainu par šo zaudējumu uzņemos pats. Nākamajā mačā spēlētāji, domāju, izskatīsies cienīgāk.

Gribētu šodien izcelt arī labo - bija vairāki debitanti. Kristapam Liepam [spēlēja balsta pussarga pozīcijā - aut.] ir 17 gadi - viņš tik cienīgi nospēlēja, man ļoti patika. Tāpat Raivis Jurkovskis - paveica tādu darba apjomu, un viņš pēc darba apjoma, spēles kvalitātes, centrējumiem nezaudēja savam oponentam savā flangā. Mums ir vēl spēlētāji, kuri drīzumā būs gatavi spēlēt. Pagaidām funkcionālā gatavība ir dažādā līmenī, arī pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri pagaidām nav pārāk labi gatavi. Plus jauniešiem satraukums. Protams, arī "Jelgavas" lieliskā organizācija - tas viss noveda pie šāda rezultāta. Ar optimismu raugos nākotnē, ticu saviem spēlētājiem. Zinu vienu - tikai caur smagu darbu mēs būsim līmenī."

Gandrīz visi žurnālisti pirmajās trīs vietās liek "Jelgavu", "Liepāju", "Ventspili". Jūsu konkurenti liepājnieki un ventspilnieki pirmajā kārtā neuzvarēja. Vai tās jums ir zināmas priekšrocības jau pašā startā?
Astafjevs: "Pirmajās kārtās nav līderu vai pastarīšu, jo visi čempionātu sāk ar emocijām. Atkārtošos, ka ļoti baidījos no šīs pirmās kārtas spēles, jo, pat neskatoties, ka spēlējām pret jaunu komandu, mači pierāda, ka ir liela varbūtība tam, ka komandas, kas it kā skaitās pastarītes, atņem punktus. Atslābināties nedrīkst. "Liepājas" un "Ventspils" punktu zaudējums nav katastrofa, tas ir tikai turnīra sākums, tas ir normāli. Principā arī pats biju gatavs tam, ka šodien varam zaudēt punktus. Tomēr spēle izveidojās tā, kā man to gribējās. Tas ir labu, jo veltījām lielu uzmanību tieši turnīra startam."

Pamatsastāvā bija seši spēlētāji, kas nebija ar jums pagājušajā gadā. Vai visi ir iekļāvušies komandā un rāda maksimumu?
Astafjevs: "Pagājušajā gadā nesasniedzām rezultātu, tāpēc šogad notika šādas pamanāmas izmaiņas sastāvā, un šodien spēlēja šobrīd spēcīgākie. Sastāva rotācija gan, protams, būs."

Bet vai esat apmierināts šodien ar visiem jaunpienācējiem - Siličs, Kovaļovs, Nakano, pārējie?
Astafjevs: "Rezultāts ir labs, un šie spēlētāji deva savu artavu. Esmu apmierināts gan ar jaunpienācējiem, gan ar komandas ilgdzīvotājiem. Vēl jau ir šādas tādas nepilnības, taču mēs to pieslīpēsim. Šodien izdarījām to, kas vajadzīgs - aizsardzību noturējām uz nulles, sasitām vārtus pretiniekam. Tā ka esmu apmierināts gan par visām līnijām, gan par kopējo rezultātu un spēlētājiem."

Četri gūti vārti, bet vai apmierināja kopējā spēle uzbrukumā?
Astafjevs: "Piemēram, Kļimovičs mums pievienojās pēdējā brīdī - vienu nedēļu pirms čempionāta sākuma. Pagaidām vēl ir problēma ar savstarpējo sapratni. Pārkārtojumi, kurus veicu otrā puslaika vidū vai tuvāk tā sākumam, parāda, ka vēl esam meklējumos, lai atrastu sapratni un labāko virknējumu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-03-12 22:44, pirms 8 gadiem
Klavlapa rakstīja: Davaj Tamazu ātrāk pie RFS stūres, sāks čaļi beidzot spēlēt un visa virslīga reizē kļūs interesantāka!
Viņš ( T.P ) taču aizlūdza par Skonto. Un jau grib mukt? Atteicās no Grūzijas U-20, cerībā uz Skonto un tagad tik viegli padosies? Vai tad nelasi mēdijus? Nākamsezon Indriksons solīja izcelt Skonto nebijušos augstumos. Gan jau gaidīs savu iespēju, galvenais lai tupeles spīd un ir nauda par ko ķēdes uz rokām sabāzt.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 22:46, pirms 8 gadiem
Jurij, turies!!! Liepāja ar Tevi !!!

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 22:57, pirms 8 gadiem
tokiks.....

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 23:59, pirms 8 gadiem
Ļoti simpātiski, kā Popkovs aizstāv Dzelmi, nevis noveļ vainu uz spēlētāju. Un arī pedagoģiski pareizi, tā ir lielākas izrdzaes, ka nākošreiz nospēlēs labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja