Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Romualds Brazausks: "Nezinu, vai Baltijas līga atgriezīsies Rīgā un Viļņā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Romualds Brazausks: "Nezinu, vai Baltijas līga atgriezīsies Rīgā un Viļņā"
Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Nav iespējams pateikt, vai kādu dienu "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" atgriezīsies Baltijas Basketbola līgas regulārajā sezonā. Visu noteiks tas, kā attīstīsies attiecības starp Eirolīgu un VTB līgu," pēc BBL astotās sezonas beigām teica līgas prezidents Romualds Brazausks.

2010. gadā Kauņas “Žalgiris” un Viļņas “Lietuvos rytas” atteicās startēt Baltijas līgas regulārajā sezonā. Abu komandu prioritāšu sarakstā BBL atkāpās ceturtajā vietā pēc Eirolīgas, Lietuvas virslīgas LKL un VTB Vienotās līgas. Vēlāk par atteikšanos piedalīties regulārajā sezonā paziņoja Rīgas VEF.

Trīs vadošajiem klubiem pametot turnīru, 2012. gada sezonā BBL Elites divīzijas spēles nenotika ne Latvijas, ne Lietuvas galvaspilsētās. Sekoja līdzjutēju intereses kritums un samazinājās reklāmdevēju interese.

“Vadošo komandu aiziešana līgai bija trieciens,” neslēpj Brazausks. “Šie klubi ir BBL seja. Taču situācija ir tāda, kāda ir. Mēs saprotam, ka BBL šobrīd nevar pārspēt VTB līgu. Vai atkal Baltijas laukumos redzēsim vietējās zvaigznes, būs atkarīgs no VTB līgas nākotnes. Nav noslēpums, ka visi iet skatīties zvaigznes. Nav svarīgi, kura komanda spēlē pret “Žalgiri” vai “Lietuvos rytas”, zāles ir pilnas gan Ķedaiņos, gan Liepājā. Otrkārt, līgas spēlēm vairs nevar sekot televīzijā. Šosezon tika pārraidīta tikai BBL kausa izcīņa Tartu. Sezonas noslēgumā tiks pārraidītas “Četru Fināla” spēles.”

Sevi attaisnojusi ideja piesaistīt turnīram Krievijas klubu “Triumph”. Maskavas apgabala komanda regulārajā sezonā finišēja otrajā vietā aiz Šauļiem, apsteidzot visas pārējās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandas.

“Domāju, ka “Triumph” padarīja turnīru dzīvāku,” teica Brazausks. “Pērn viņi bija pēdējie Krievijā, taču šogad “Triumph” ir stipra komanda, labi spēlējot gan Baltijas līgā, gan Krievijas čempionātā. Pēc “Žalgira”, Viļņas un Rīgas aiziešanas viņi daļēji kompensē spēles līmeni līgā. Labas ziņas ir tās, ka intriga regulārajā sezonā saglabājās līdz pēdējai spelei, turklāt grandu prombūtnē pirmo vietu izcīnīja Šauļu klubs.”

Ceturtdaļfinālu pāri (līdz 2 uzvarām)

Kauņas “Žalgiris” - Prienu “Rūdupis”
“Šiauliai” (0-1) - Maskavas apgabala “Triumph” (1-0)
VEF Rīga – Tallinas “Kalev/Cramo”
Viļņas “Lietuvos Rytas” - BK “Ventspils”

Kauņas, Šauļu, Rīgas un Viļņas klubiem būs mājas laukuma priekšrocība. Pāru uzvarētāji iekļūs “Četru Finālā”. Rīgas un Tallinas dueļa veiksminieki pusfinālā spēlēs ar Ventspils un Viļņas pāra stiprāko komandu.

BBL Elites divīzijas kopvērtējums 2012

#KlubsU-ZP
1Šiauliai16-436
2Triumph16-436
3Ventspils12-832
4Kalev/Cramo12-832
5Rūdupis12-832
6Pieno Žvaigždes10-1030
7Kedainiai/Triobet10-1030
8Juventus9-1129
9University of Tartu6-1426
10KK Baltai4-1624
11Liepājas Lauvas3-1723

Elites divīzijā vietas nākamgad nodrošina regulārās sezonas pirmo septiņu vietu ieguvējas. Tādējādi 2013. gada sezonā elitē var spēlēt 1) Kauņas “Žalgiris”, 2) “VEF Rīga”, 3) Viļņas “Lietuvos Rytas”, 4) “Šiauliai”, 5) Maskavas apgabala “Triumph” , 6) BK “Ventspils”, 7) Tallinas “Kalev/Cramo”, 8) Prienu “Rūdupis”, 9) Pasvales “Pieno Žvaigždes”, 10) “Kedainiai/Triobet”.

Regulārajā sezonā vieta ir garantēta diviem Latvijas klubiem. Ja nenotiks sistēmas maiņas un "VEF Rīga" kopā ar vadošajiem Lietuvas klubiem arī nākamgad turnīrā iesaistīsies no izslēgšanas spēlēm, "Liepājas Lauvām" ir izredzes saglabāt vietu Elites divīzijā. Lai to paveiktu, jāapsteidz sāncenši Latvijas čempionātā (izņemot VEF un BKV).

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, NBA, LKL | Krepsinis.net

  +5 [+] [-]

, 2012-03-12 20:38, pirms 12 gadiem
Nu nez latvieši varētu pacīnīties, lai Valmiera arī spēlē kopā ar Liepāju un BKV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-12 20:54, pirms 12 gadiem
Ja leišu grandiem šis turnīrs nav svarīgs, tad lai spēlē ar otrajiem sastāviem. Ja nē - tad lai vispār nepiedalās.
VEFu gan atstātu.

 +24 [+] [-]

, 2012-03-12 20:54, pirms 12 gadiem
Un vēl. Neesmu ''Barona'' fans, taču turnīra noriets sākās, kad no elites izslēdza ''Baronu'' (tas par tām galvaspilsētām).

 +23 [+] [-]

, 2012-03-12 21:17, pirms 12 gadiem
Lai tā VTB līga iet ratā! Ja BBL regulārajā spēlē LRytas, Žalgiris, VEF, Šauļi, Ventspils, Kalev, Rudupis, vēl sarosās Tartu un Liepāja + vēl viena Lietuvas komanda, tad turnīrs labu labais + intrigas ziņā un skatītāju piesaistē krietni vien pateicīgāks par krievu līgu. Tomēr pret kaimiņiem principiālāk.

  +5 [+] [-]

, 2012-03-12 21:21, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Un vēl. Neesmu ''Barona'' fans, taču turnīra noriets sākās, kad no elites izslēdza ''Baronu'' (tas par tām galvaspilsētām).
Baronam 1 mēnesi līdz sezonas sākumam nebija pat piecinieka.

 +11 [+] [-]

, 2012-03-12 21:22, pirms 12 gadiem
J.L.#15 rakstīja: Lai tā VTB līga iet ratā! Ja BBL regulārajā spēlē LRytas, Žalgiris, VEF, Šauļi, Ventspils, Kalev, Rudupis, vēl sarosās Tartu un Liepāja + vēl viena Lietuvas komanda, tad turnīrs labu labais + intrigas ziņā un skatītāju piesaistē krietni vien pateicīgāks par krievu līgu. Tomēr pret kaimiņiem principiālāk.
Bet ja bkv un Vef varētu tur spēlēt tad vtb variants ir labāks. Labāk ir dabūt kādu zāģi no himkiem vai citiem grandiem nekā ar vienu kāju apspēlēt kalev.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-12 23:20, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Un vēl. Neesmu ''Barona'' fans, taču turnīra noriets sākās, kad no elites izslēdza ''Baronu'' (tas par tām galvaspilsētām).
Jap, un tā ir 100% taisnība. BBL pida.ri, kas tur augšā sēž gribēja sap.ist mums dzīvi, sapisa visiem. Tagad tas turnīrs ir pēdējais sū.ds, tāds pats kā LBL. Garlaicīgs, ar neinteresantām komandām un bez jebkādas spriedzes.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-21 22:29, pirms 12 gadiem
J.L.#15 rakstīja: Lai tā VTB līga iet ratā! Ja BBL regulārajā spēlē LRytas, Žalgiris, VEF, Šauļi, Ventspils, Kalev, Rudupis, vēl sarosās Tartu un Liepāja + vēl viena Lietuvas komanda, tad turnīrs labu labais + intrigas ziņā un skatītāju piesaistē krietni vien pateicīgāks par krievu līgu. Tomēr pret kaimiņiem principiālāk.
LOOOL. Ventspils, Tartu, Liepaja? Aha.. protams... vai Unics, Khimki, Zalgiris Pat grūti iedomāties uz kuram spēlēm ies cilvēki