Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Miris Pasaules kausā uzvarējušās Anglijas izlases vārtsargs Benkss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris Pasaules kausā uzvarējušās Anglijas izlases vārtsargs Benkss
Gordons Benkss, nesot Londonas olimpisko spēļu lāpu. Foto: Reuters/Scanpix

81 gada vecumā aizsaulē devies bijušais vārtsargs Gordons Benkss, kurš palīdzēja Anglijas valstsvienībai 1966. gadā uzvarēt Pasaules kausā. Futbola dzimtenei tas bija pirmais un līdz šim arī vienīgais triumfs.

"Ar lielām skumjām paziņojam, ka Gordons pa nakti aizgāja no mums. Ir smagi viņu zaudēt, taču palikušas daudzas laimīgas atmiņas, un mēs nevarētu būt vēl lepnāki par viņu," teikts Benksa ģimenes izplatītajā paziņojumā.

Anglijas izlasei triumfējot 1966. gada Pasaules kausā, Benkss sargāja komandas vārtus visos mačos. Finālā, kas notika Vemblija stadionā, ar 4:2 tika pieveikta Rietumvācija. Benkss valstsvienības sastāvā aizvadīja 73 spēles.

Viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem pasaules vārtsargiem, un sešas reizes FIFA viņu atzina par gada labāko vārtu vīru. Benkss karjeru pabeidza 1973. gadā, kad pēc autoavārijas zaudēja redzi labajā acī.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...