Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanādai pirmo zeltu sarūpē daiļslidošanas komandas pārliecinošais sniegums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādai pirmo zeltu sarūpē daiļslidošanas komandas pārliecinošais sniegums
Kanādas daiļslidotāju prieki
Foto: TASS/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pie pirmās zelta medaļas tikusi Kanādas delegācija, tās daiļslidotājiem triumfējot komandu sacensībās. Lai gan pirmā vieta jau bija garantēta, duets Tesa Virtū un Skots Moirs demonstrēja maksimumu un uzvarēja starp pāriem.

Kanādas komandai zeltu nodrošināja Gabrielas Deilmenas trešā vieta sieviešu konkurencē. Viņas priekšnesums tika novērtēts ar 137,14 punktiem, savukārt trešā pozīcija deva astoņus punktus izlasei. Paliekot tikai piecām komandām, Kanādai tobrīd bija 63 punkti, savukārt tuvākā sekotāja – Olimpiskie sportisti no Krievijas – bija ar 58 punktiem jeb vairs nevarēja panākt zelta medaļniekus.

"Negribēju pievilt savu komandu. Slidoju no visas sirds un biju pilnībā iegrimusi mirklī," pēc finiša sacīja 20 gadus vecā Deilmena, kura ir pasaules čempionāta bronzas medaļniece. "Man ir tik spēcīga un neticama komanda. Esam spēcīgi ne tikai kā komanda, bet kā valsts. Priecājos, ka saņēmāmies un darījām Kanādu lepnu."

Nodrošinātais zelts ļāva taupīties Teisa Virtū un Skotam Moiram, tomēr Kanādas karogu atklāšanas ceremonijā nesušajiem daiļslidotājiem tas nebija padomā – viņi uzvarēja pāru konkurencē, sakrājot 118,10 punktus. Tādējādi Kanādas komanda triumfēja ar 73 punktiem, aiz muguras atstājot krievus un amerikāņus. Kanādieši bija labākie arī vīriešu konkurencē, ar 179,75 punktiem triumfējot Patrikam Čanam.

Komandu sacensības

VKomandaPunkti
1.Kanāda73
2.OAR66
3.ASV62
4.Itālija56
5.Japāna50
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-02-12 11:22, pirms 6 gadiem
Ahaha, sakārtoja zeltu vēl pirms OS. Nožēlojami.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-12 11:30, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: daiļslidošana ir sacensības kur visu ietekmē politika...ups es atvainojos - "objektīvie" tiesneši
kāda vēl politika?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-12 11:50, pirms 6 gadiem
Ahaha, vispasaules sazvērestība un politika lika Koļadam īso programmu izgāzt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja