Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Uz rezervistu soliņa sirdstrieku piedzīvojušais Boumīsters beidzis karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uz rezervistu soliņa sirdstrieku piedzīvojušais Boumīsters beidzis karjeru
Džejs Boumīsters. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Sentluisas “Blues” aizsargs Džejs Boumīsters paziņojis par karjeras beigām. Pagājušā gada februārī viņš spēles laikā piedzīvoja sirdstrieku.

37 gadus vecais Džejs Boumīsters karjeru pabeidzis ar 1240 spēlēm regulārā čempionāta ietvaros. Viņš guva 88 vārtus un atdeva 336 rezultatīvas piespēles. Kopā ar Sentluisas “Blues” raženais aizsargs 2019. gadā izcīnīja Stenlija kausu. Pirms tam viņš pārstāvējis arī Kalgari “Flames” un Floridas “Panthers”, kas Boumīsteru 2002. gadā draftēja ar trešo numuru.

Kopā ar Kanādas izlasi Boumīsters 2003. un 2004. gadā kļuva par pasaules čempionu, bet 2014. gadā Soču olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja vēl vienu zelta medaļu. Tādējādi Boumīsters ir svaigākais “Triple Gold Club” biedrs. Elitārajā kompānijā pavisam ir 30 hokejisti un viens treneris.

11. februāra spēlē pret Anaheimas “Ducks” Boumīsters saļima uz rezervistu soliņa, piedzīvojot sirdstrieku. “To, ka mana karjera ir beigusies, ja godīgi, zināju uzreiz pēc notikušā,” pauda aizsargs. Viņam tika implantēts kardioverteris-defibrilators un jālieto medikamenti, bet Boumīsters pauda, ka tas viņa dzīvi nav īpaši mainījis. “Lielākoties varu darīt visu, ko vēlos. Joprojām piekopju aktīvu dzīvi.”

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2316196/202...