Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Vai trešais Ķekavas duelis izvērtīsies spraigāks?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai trešais Ķekavas duelis izvērtīsies spraigāks?
Abu Ķekavas komandu cīņas allaž bijušas spraigas. Tiesa, ne šosezon
Foto: Patriks Pauls Briķis (PPB)

Sieviešu Elvi florbola līgā šovakar tiks izspēlēta vieta cīņa, kad savā starpā sacentīsies abas Ķekavas komandas. Līdzšinējās spēlēs šajā sezonā intriga duelī nav novērota, lai gan otrais mačs bija kaut nedaudz līdzīgāks.

Abu komandu pirmā tikšanās šajā sezonā norisinājās oktobra izskaņā, kad mājinieču lomā iejutās FK "Ķekava", jau pirmajā trešdaļā iekrājot 8:1 vadību, visu spēli uzvarot ar 20:4. Tā bijusi kādas komandas pārliecinošākā uzvara divu Ķekavas komandu divcīņās. Uzvarētājām ar diviem vārtu guvumiem un piecām piespēlēm toreiz atzīmējas Ieva Bušmane, bet par labāko spēlētāju tika nominēta jaunā Viktorija Kuročkina, kurai tajā cīņā hat-trick. Zaudētājām trīs spēlētājas savāca pa diviem punktiem, tostarp Letīcija Kalve, kurai vieni vārti un viena piespēle, ar ko bija gana, lai saņemtu labākās spēlētājas balvu.

Mēnesi vēlāk komandas tikās atkārtoti un šoreiz pēc pirmās trešdaļas FK "Ķekava" bija vadībā vien ar 5:2, turklāt vēl trešdaļas pēdējā minūtē viņu pārsvars bija tikai vieni vārti. Turpinājumā FK "Ķekava" arvien palielināja savu pārākumu, skanot spēles beigu signālam, uz tablo esot informācijai, ka FK "Ķekava" svinējusi uzvaru ar rezultātu 15:4. Sešus vārtus uzvarētājām guva Paula Metāla, bet Linda Dadajeva pievienoja divus vārtus un piecas rezultatīvas piespēles. Zaudētājām Annas Mūrnieces rēķinā divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Ar 18 punktiem desmit spēlēs FK "Ķekava" pašlaik ir trešajā vietā turnīra tabulā, tiesa, Latvijas klubu konkurencē atpaliekot vien no "Rubenes", kurām 22 punkti 11 cīņās. Komandas rezultatīvākās spēlētājas ir tās, kuras atzīmējušās ar rezultatīvu sniegumu savstarpējos dueļos. Linda Dadajeva iekrājusi 28 (19+9) punktus, bet Ievai Bušmanei pašlaik 21 (8+13) punkts. "Ķekavas Bulldogs" desmit spēlēs iekrājušas septiņus punktus, kas dod ceturto vietu starp Latvijas komandām un gana labas izredzes pavasarī cīnīties izslēgšanas turnīrā. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 21 (8+13) punktu ir Līga Vancāne, bet pēdējā laikā arvien rezultatīvāk spēlē arī Anna Mūrniece, kurai 20 (11+9) punkti.

Šodien abu Ķekavas komandu cīņa sāksies pulksten 16:00.