Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parabobslejistam Klotam devītā vieta Pasaules kausa sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Parabobslejistam Klotam devītā vieta Pasaules kausa sacensībās
Artūrs Klots. Foto: Ģirts Kehris

Latvijas parabobsleja pilots Artūrs Klots sestdien Lillehammeres trasē Norvēģijā izcīnīja devīto vietu šīs sezonas piektajās Pasaules kausa sacensībās.

Pēdējo divu gadu pasaules čempions Klots pirmajā braucienā sasniedza vien 13. rezultātu, bet otrajā uzrādīja astoto laiku un summā pacēlās uz augšu. Uzvaru guva kanādietis Lonijs Bisonets, kuram Klots divu braucienu summā piekāpās par 1,73 sekundēm.

Tikmēr Alvils Brants abos braucienos sasniedza 14. rezultātu un summā izcīnīja 15. vietu, Bisonetam zaudējot 2,38 sekundes.

Svētdien sportisti vēlreiz brauks Lillehammerē.

Kopvērtējumā pēc piecām sacensībām par līderi ar 562 punktiem kļuvis Bisonets, kurš jau izcīnījis trīs uzvaras. Tikmēr Brants ar 344 punktiem pacēlies uz septīto vietu. Pirmajās četrās sacensībās braukusī Annija Krūmiņa ar 280 punktiem ir 11. pozīcijā, bet Klots, kurš sestdien piedzīvoja sezonas debiju, atrodas 17. vietā.

Šīs sezonas Pasaules kausa kalendārā iekļautas desmit sacensībās piecās dažādās trasēs. Pasaules čempionāts marta beigās tiks aizvadīts Leikplesidā.

Pērn pavasarī jau otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā uzvarēja Klots, kamēr Brants bija ceturtais. Tikmēr Brants pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu, bet Annija Krūmiņa triumfēja sacensībās Kalgari, kļūstot par pirmo sievieti, kura guvusi uzvaru Pasaules kausa etapā.