Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

DU volejbolisti pārsteidz "selveriešus", uzvara arī jēkabpiliešiem un limbažniekiem

DU volejbolisti pārsteidz "selveriešus", uzvara arī jēkabpiliešiem un limbažniekiem
Foto: facebook/vkdaugavpils

Veiksmīga diena "Credit24" meistarlīgā šodien padevās Latvijas klubiem. Uzvaru izcīnīja "Jēkabpils lūši" un OC "Limbaži"/MSĢ, bet sava veida sensāciju viesos sagādāja Daugavpils Universitāte, atspēlējot divu setu deficītu un uzvarot Tallinā.

Ar četrām spēlēm šodien atsākās “Credit24” meistarlīgas spēles volejbolā. Ar labiem panākumiem jauno gadu uzsākušas Latvijas komandas.

Visnegaidītāko panākumu, turklāt izbraukumā, svinēja Daugavpils Universitātes puiši, kas atspēlēja divu setu deficītu un ar 3:2 (-23, -22, 22, 15, 11) pieveica “Selver Tallinn” talantus. Ar 20 punktiem uzvaru kaldināja Aleksandrs Samuilovs, bet pa 13 punktiem sakrāja Dmitrijs Meinerts un Oļegs Klopovs (4 – blokā). Mājiniekiem Oliveram Oravam 24 punkti.

“Samainījām spēles gaitā sastāvu,” pēc spēles teica daugavpiliešu galvenais treneris Edgars Savickis. “Mārcis Jirgensons kļuva par cēlāju, bet Dmitrijs Lavrenovs – par 4. zonas spēlētāju. Mums nav iespējas ikdienā trenēties visiem kopā. Tāpēc pirmos divus setus puiši trenējās, pēc tam sāka spēlēt,” smejas Savickis. “Maiņas sāku 2. setā, bet turpināju trešajā. Arī puiši nodemonstrēja raksturu. Man paveicās ar maiņām, bet viņi visu laukumā izdarīja paši.

1. setā labi sākām (12:8), bet zaudējām. Bija kļūdas vietas izvēlē aizsardzībā. Kopš 2. seta spēlējām arvien labāk, bet 5. setu jau sākām pārliecināti par savām spējām. Tad arī “Selver” sāka mainīt spēlētājus, nomainot diagonālo spēlētāju, taču tas nedeva rezultātu. Mani puiši darīja visu, lai uzvarētu, un ir ļoti patīkami atspēlēties no 0:2 un uzvarēt. Rīt Rakverē ceram vēlreiz parādīt raksturu un uzvarēt.”

Otro uzvaru sezonā izcīnīja OC “Limbaži”/MSĢ, kas savā laukumā ar 3:0 (20, 22, 16) apspēlēja “TalTech”. Savukārt “Jēkabpils lūši” izbraukumā pagarināja uzvaru sēriju līdz četrām, ar 3:1 (21, 23, -16, 20) apspēlējot “Rakvere VK”. Jēkabpiliešiem rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Jānis Medenis, 15 punkti Zigurdam Adamovičam un 11 – Ērikam Voroņko (četri no tiem – ar servi). Mājiniekiem 18 punkti Tāvi Nimmistu.

Zaudējumu cieta tikai turnīra pastarīte VK “Biolars”/Jelgava, kas savā laukumā ar 0:3 (-16, -15, -14) atzina līgas čempionu “Saaremaa VK” pārākumu. Jelgavniekiem 8 punktus guva Maksims Morozovs, bet viesu rindās Artis Caics, spēlējot pirmajā un trešajā setā, sakrāja 6 punktus, divus no tiem – blokā.

Viena spēle līgā notika jau vakar. Tajā Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā “Parnu VK” viesos ar 3:1 (25, 23, -17, 15) apspēlēja “TalTech”. Uzvarētāju rindās Toms Švans sakrāja 8 punktus (pa diviem – blokā un ar servi), bet Atvars Ozoliņš nāca laukumā epizodiski, tiekot pie 2 punktiem.

Nākamās spēles jau rīt. Aizraujoši solās būt visi dueļi: RTU/Robežsardze - “Saaremaa VK”, “Parnu VK” - “Bigbank Tartu”, “Selver Talinn” - “Jēkabpils lūši” un “Rakvere VK” - DU.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija