Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Atrodoties nelielā krīzē, "Lielvārde/FatPipe" uzņem "Rubeni"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Atrodoties nelielā krīzē, "Lielvārde/FatPipe" uzņem "Rubeni"
Pirmā apļa cīņā komandas parūpējās par īstu drāmu. Vai komandas ko līdzīgu atkārtos arī šovakar?
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks izspēlētas četras cīņas, ieskaitot centrālo maču Lielvārdē, kur pie vietējā "LIelvārde/FatPipe" viesosies čempionāta līderi "Rubene". Abu komandu pirmā apļa spēlē "Rubene" izsēja drošu pārsvaru, piedzīvojot neveiksmi. Šoreiz cīņai līdzi varēs sekot arī Sportacentrs.com.

"Bauska" – "Lekrings" pulksten 18:00 Bauskā
Bauskas florbolisti pēdējās četrās cīņās izcīnījuši trīs uzvaras un vien pēcspēles metienu sērijā zaudēja Lielvārdē. Tas komandai atgriezis cerības uz iekļūšanu labāko astotniekā. Pašlaik gan no kārotā mērķa baušķenieki joprojām atpaliek diezgan daudz un pie tā paši vien var būt vainīgi, izgāžot sezonas ievadu. Tomēr, ja savā laukumā izdosies pieveikt vienus no galvenajiem konkurentiem uz kāroto astotnieku, tad atstarpi šovakar iespējams sadeldēt uzreiz uz pusi. Pašlaik "Bauska" 13 spēlēs iekrājusi 13 punktus, esot desmitajā vietā, kamēr Cēsu komanda atrodas septītajā pozīcijā, tikpat cīņās tiekot pie 19 punktiem. Astotā vieta atrodas vienu punktu tuvāk "Bauskai". Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 22 (12+10) punktiem ir Pēteris Zeltiņš, bet Gints Velmunskis un Kristers Tiltiņš iekrājuši pa 17 punktiem.

Interesanti, ka arī Cēsu "Lekrings" pēdējās četrās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras un piedzīvojuši vienu zaudējumu pēcspēles metienos pret vienu no čempionāta vadošajām komandām – "Betsafe Oxdog Ulbroka". Emīls Dzalbs joprojām ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, tiekot pie 22 (14+8) punktiem, bet izlases florbolists Pēteris Trekše tieši pēc pasaules čempionāta sācis demonstrēt rezultatīvāku sniegumu laukumā, pašlaik iekrājot 18 (8+10) punktus. Abu vienību savstarpējās spēles bieži vien bijušas ļoti spraigas, taču to nevarētu teikt par šīs sezonas pirmo dueli, kad cēsnieki visu atrisināja jau pirmajās 20 minūtēs, tās uzvarot ar 6:0. Baušķenieki pie pirmā vārtu guvuma tika vien 47.minūtē, esot spiesti atzīt pretinieku pārākumu ar 8:2. Tajā spēlē ar hat-trick atzīmējās Emīls Dzalbs un Artūrs Ozols, kurš atgūstas no savainojuma. Viesiem abus vārtus guva Gints Velmunskis.

"Talsu NSS/Krauzers" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Talsos
Talsu florbolisti bija iekļuvuši palielā neveiksmju joslā, sākot apdraudēt savas iespējas spēlēt izslēgšanas turnīrā. Tomēr pēdējās divas cīņas pierādījušas, ka komanda ir spēks, ar ko jārēķinās arī pašiem spēcīgākajiem – vispirms savā laukumā ar 4:3 apspēlēta "Rubene", bet pēdējā spēlē viesos ierādīta vieta arī "Lielvārde/FatPipe", tos atstājot sausā (6:0). Lieliska spēle Valteram Kasjaņenko, kurš tika galā ar visiem metieniem, bet Jānis Ragovskis pēc savainojuma izārstēšanas arī sāk uzņemt labāku sportisko formu. Izcīnītie panākumi pašlaik nav ļāvuši ievērojami pakāpties tabulā, jo komanda joprojām atrodas sestajā vietā ar 23 izcīnītajiem punktiem. Taču pirmā vieta ir vien četrus punktus priekšā. Salīdzinājumam – astotā un devītā vieta atpaliek vairāk – piecus punktus. Komandas labākais punktu guvējs joprojām ir Toms Bitmanis, kuram 24 (15+9) punkti, bet Emīls Krūmiņš, kurš bija rezultatīvākais Lielvārdē, savācis 19 (16+3) punktus, esot komandas labākais vārtu guvējs.

Pērnās sezonas finālisti joprojām turpina spēlēt kā pa kalniem un lejām, pēc 14 spēlēm iekrājot vien 18 punktus, kas turnīra tabulā dod tikai devīto vietu. Ņemot vērā, ka pēc sarežģītās cīņas Talsos, valmieriešiem gaidāmas spēles ar vadošajām komandām no Kocēniem un Lielvārdes, skaidrs, ka, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, čempionāta turpinājumā būs jāsāk krāt punkti arī pret vadošajām komandām. Pēdējā cīņā vienība savā laukumā zaudēja "Kurši/Ekovalis", nespējot neitralizēt 14 (!) gadus jauno virslīgas debitantu Ralfu Poli. Pašu rindās ar četriem punktiem izcēlās Mārtiņš Broks, kuram sezonā 27 (18+9) punkti un pašlaik rezultatīvākā gods komandā. Armijs Kuratņiks ierājis 23 (9+14) punktus, esot labākais piespēļu dalītājs.

Abu komandu pirmā apļa cīņa uzskatāma par lielo iespēju neizmantošanu. Ja pirmajā trešdaļā vienības demonstrēja ļoti rezultatīvu sniegumu, kurzemniekiem trīs reizes izvirzoties vadībā un mājiniekiem allaž atspēlējoties. Atlikušajā spēles laikā vārti vairs netika gūti un uzvarētāju vajadzēja noskaidrot papildlaikā. Tajā talsiniekiem pietika ar četrām sekundēm, lai Emīls Krūmiņš nodrošinātu 4:3 uzvaru.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Ogres vilki" pulksten 19:00 Ulbrokā
Spēle Ulbrokā pieskaitāma tām cīņām, kurā ar uguni jāmeklē intriga. Pašreizējie valsts čempioni 14 spēlēs iekrājuši 27 punktus, dalot pirmo vietu turnīra tabulā, kamēr "Ogres vilki" ir bez punktiem, esot tālu aiz visām pārējām virslīgas komandām. Lai gan līdzšinējos savstarpējos dueļos ulbrokiešiem nemaz tik viegli ar vilkiem no Ogres nav klājies, punktu zaudēšana šajā spēlē būtu ļoti liela sensācija. Pat neskatoties uz to, ka komanda zaudējusi divas no pēdējām trim spēlēm, ieskaitot 9:10 pēcspēles metienos pēdējā cīņā Valmierā. Abi komandas rezultatīvākie spēlētāji Rolands Kovaļevskis (22+16) un Kaspars Šķēls (21+11) Valmierā atzīmējās ar trim vārtu guvumiem, taču šoreiz ar to izrādījās par maz.

"Ogres vilki" pērn tika pie vismaz viena panākuma, bet šosezon cīnās bez punktu izcīnīšanas. Zaudējot šovakar, komandai zustu pat matemātiskas izredzes uz iekļūšanu labāko astotniekā un sešas kārtas pirms čempionāta noslēguma tas tomēr ir pārāk ātri. Pēdējā spēlē vienība savā laukumā ar 3:7 kapitulēja arī tuvākajiem konkurentiem tabulā "Bauskai", tādējādi tikt pie kādiem punktiem tabulā būs ļoti grūti, ņemot vērā, ka visām pārējām komandām punkti tabulā ir ļoti svarīgi un par nenoskaņošanos cīņai ar pastarīšiem būs grūti noticēt. Ogrēniešu rezultatīvākie spēlētāji Elvijs Jankovskis (19+9) un Markuss Januševskis (14+12) ir starp rezultatīvākajiem visā līgā, bet nopietni palīgi viņiem tā arī nav pieteikušies.

"Lielvārde/FatPipe" – "Rubene" pulksten 19:00 Lielvārdē
Dienas centrālā spēle, kurā sacentīsies divas TOP-4 komandas un abas teorētiski dienu var noslēgt pirmajā vietā. Pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar pasaules čempionātu, neveiksmīgi trīs spēles aizvadījuši "Lielvārde/FatPipe", kas vien pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "Bausku" bet pēdējās divās cīņās diezgan bezcerīgi zaudējumi ar sešu vārtu deficītu Ulbrokas un Talsu komandām. Tas viņus ar 25 punktiem atbīdījis uz ceturto vietu turnīra tabulā. Tikai otro reizi vēsturē paliekot bez vārtu guvumiem, likumsakarīgi, ka izmaiņas nav notikušas komandas rezultatīvāko spēlētāju godā. Labākais punktu guvējs ar 31 (15+16) punkti ir Toms Akmeņlauks, kurš arī ir gan labākais vārtu guvējs un piespēļu dalītājs. Precīzajos metienos viņš šo godu gan dala ar Juri Gribustu (15+10).

Spēlējot bez zvaigznēm un tikai vienu Latvijas izlases florbolistu sastāvā, "Rubene" joprojām izspiež teju maksimumu no savām iespējām. 27 izcīnītie punkti 13 spēlēs ļauj atrasties turnīra tabulas galvgalī. Pēdējā spēlē komanda ierādīja vietu liepājniekiem (11:1), kārtējo rezultatīvo spēli aizvadot čempionāta rezultatīvākajam florbolistam Reinim Mirkšam (32+16), kuram trīs vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka Mirkšs joprojām pie vismaz viena rezultativitātes punkta ticis pilnīgi visās spēlēs. Starp līgas rezultatīvākajiem ielauzies arī Atis Stepāns, kuram jau 32 (19+13) punkti un daudzās komandās viņš būtu pats rezultatīvākais, bet "savās mājās" šosezon uz šo godu viņš nevar cerēt.

Komandu pirmā spēle izvērtās par īstu drāmu, jo nepilnas sešas minūtes pirms mača pamatlaika beigām "Rubene" savā laukumā atradās vadībā ar 7:4 un nekas neliecināja, ka šajā spēlē gaidāmas kādas problēmas. Taču tad 30 sekunžu laikā viesi atspēlēja divus vārtus, pēc mirkļa Ervīns Torsters rezultātu arī izlīdzināja, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki bija viesi, aizvedot divus vērtīgus punktus no Kocēniem – 8:7.

Šodienas spēli būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com