Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" treneris Popovičs: "Oldridžs starpsezonā pieprasīja maiņu"

Agris Suveizda

"Spurs" treneris Popovičs: "Oldridžs starpsezonā pieprasīja maiņu"
Lamarkuss Oldridžs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs pirms izbraukuma spēles pret Losandželosas "Lakers" (81:93) sarunā ar medijiem atklāja, ka viens no vienības līderiem Lamarkuss Oldridžs starpsezonā pieprasīja aizmainīšanu.

Vaicāts, kas ļāvis Oldridžam progresēt šajā sezonā, Gregs Popovičs atbildēja īsi: "Tas, ka viņš teica, ka vēlas tikt aizmainīts. Tas ir tik vienkārši. Viņam toreiz atbildēju: "Ko?! Neviens man nekad ko tādu vēl nebija teicis." Tas manā trenera karjerā bija kāds divdesmitais gads, bet vēl neviens nebija man sacījis, ka negūst baudu no spēlēšanas, ka trūkst pārliecības, ka nav drošs, vai es viņu vēlos savā komandā, un ka grib tikt aizmainīts."

Vasarā starp Popoviču un Oldridžu bija vairākas vaļsirdīgas tikšanās. "Mēs vakariņojām, tikāmies un smējāmies," sacīja Popovičs. "Pret viņu biju ļoti atklāts. [Jokojot] sacīju, ka ar prieku viņu aizmainītu, jo viņa vietā iegūtu tādu talantu kā Kevins Durents, un ka pats sakravāšu viņa mantas, aizvedīšu uz lidostu un iesēdināšu lidmašīnā. Tas viņu sasmīdināja. Un teicu viņam, ka esmu viņa labākais draugs, jo viņš šeit paliks vēl vienu gadu, un ka viņš nekur neies. Jo talanta ziņā pret viņu neiegūtu ko tādu, ko mēs vēlētos. Tāpēc mums ir jātiek galā ar šo situāciju. Un mēs tikām."

Popovičs atzina, ka lielākā daļa vainas par Oldridža nepietiekami produktīvajiem pirmajiem diviem gadiem "Spurs" kreklā jāuzņemas viņam pašam: "Diskusiju ceļā kļuva skaidrs, ka problēma īstenībā bija manī. Viņš līgā bija spēlējis deviņus gadus, un es viņu vairs nepārvērtīšu kādā citā spēlētājā. Varētu kaut ko darīt citādi aizsardzības vai atlēkušo bumbu ziņā, bet uzbrukumā es viņam liku spēlēt visur. Tas no manas puses bija vienkārši muļķīgi – totāla pārtrenēšana. Tāpēc tikām ar to galā, un šosezon viņš ir bijis fantastisks."

Pirmās deviņas sezonas līgā pavadījis Portlendas "Trail Blazers", Oldridžs 2015. gada vasarā parakstīja četru gadu līgumu ar "Spurs" par 80 miljoniem dolāru, bet šā gada oktobrī pagarināja līgumu uz trim sezonām par 72,3 miljoniem dolāru. Pēdējā sezona Portlendā bija Oldridža rezultatīvākā – 23,4 punkti un 10,2 atlēkušās bumbas -, taču Sanantonio pirmajos gados viņa statistika bija attiecīgi 18,0 punkti un 8,5 atlēkušās bumbas un 17,3 punkti un 7,3 atlēkušās bumbas. Šosezon Oldridžs ticis pie 22,6 punktiem un 8,6 atlēkušajām bumbām, tiesa gan, arī spēlē nedaudz vairāk un viņa lomu uzbrukumā būtiski palielinājusi Kavai Lenarda biežā prombūtne.

2006. gadā Oldridžu ar otro numuru draftēja Čikāgas "Bulls", kas drīz pēc tam viņu aizmainīja uz Portlendu, pretī iegūstot drafta ceturto numuru Tairusu Tomasu un Viktoru Hrjapu.

Izmantotie resursi:
LaMarcus Aldridge of San Antonio Spurs asked to...

     [+] [-]

, 2018-01-12 11:13, pirms 6 gadiem
Čupām spēlētāju gribētu spēlēt Sanantonio, bet kādam jau vienmēr jābūt pirmajam....kurš grib no turienes prom

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 11:49, pirms 6 gadiem
popovs rakstīja: Čupām spēlētāju gribētu spēlēt Sanantonio, bet kādam jau vienmēr jābūt pirmajam....kurš grib no turienes prom
Porziņģis pie Popoviča arī iegūtu krietni vairāk nekā no Hornačeka

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 12:07, pirms 6 gadiem
2006. gadā Oldridžu ar otro numuru draftēja Čikāgas "Bulls", kas drīz pēc tam viņu aizmainīja uz Portlendu, pretī iegūstot drafta ceturto numuru Tairusu Tomasu un Viktoru Hrjapu.

hehe, šis labs, nezināju

     [+] [-]

, 2018-01-12 12:20, pirms 6 gadiem
Kp iespēja tikt pie gredzena!!

     [+] [-]

, 2018-01-12 15:50, pirms 6 gadiem
Popovičs gudrs... uzņēmās vainu, ka spīdekli nepareizi izmantojis un šogad redz, puika laimīgs, lai gan dara to pašu
Nav jau viegli aiziet no Portlendas, kur vari darīt ko gribi, mest 25 metienus pa spēli, uz Spurs, kur jādara tas, ko grib komanda