Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kols pievienojas "Yankees" un kļūst par apmaksātāko beisbolistu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kols pievienojas "Yankees" un kļūst par apmaksātāko beisbolistu
Gerits Kols
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu beisbolists Gerits Kols šodien ir vienojies ar Augstāko beisbola līgu (MLB) komandu Ņujorkas "Yankees" par deviņu gadu sadarbību, kura ir novērtēta uz 324 miljoniem ASV dolāru.

Amerikāņu beisbolists Gerits Kols, kurš iepriekšējo sezonu noslēdza Hjūstonas "Astros" vienībā, kas tika līdz Pasaules sērijai, t.i., MLB finālam, šajā starpsezonā izvēlējās neizmantot iepriekš noslēgtā līguma iespēju, pagarināt to uz vēl vienu sezonu un kļuva par neierobežoto brīvo aģentu.

Protams, ka bez darba piedāvājumiem Kols nepalika, jo 2019. gada sezona viņam padevās patiesi izcila, jo, lai arī pie uzvaras MLB čempionātā viņš netika, individuāli viņš sasniedza gana daudz – uzvarēja 20 mačos (bilance 20-5), iekļuva Zvaigžņu spēlē, bija Amerikas līgas labākais metējs pēc vidēji zaudētajiem punktiem (ERA 2.50), kā arī MLB līderis straikautos, jeb pretinieku izslēgšanās no spēles. Pēc šāda snieguma viņš, protams, bija viens no Saja Janga balvas kandidātiem, taču beigās balsojumā palika otrais, piekāpjoties komandas biedram Džastinam Verlanderam.

Šodien kļuva zināms, ka metējs ir izvēlējies karjeru turpināt titulētākajā MLB vienībā, Ņujorkas "Yankees" komandā, ar kuru viņš vienojās par deviņu gadu un 324 miljonu ASV dolāru līgumu. Šī vienošanās viņam ik sezonu atnesīs 36 miljonus ASV dolāru, kas ir MLB visu laiku labākais rādītājs.

Pēc kopējās summas tas ir piektais visu laiku lielākais līgums sporta vēsturē un ceturtais lielākais MLB. Savukārt pēc vidējiem gada ienākumiem Kols nu ir sestajā vietā visā profesionālajā sportā.

29 gadus vecais Kalifornijā dzimušais metējs savu profesionālā beisbolista karjeru sāka Pitsburgas "Pirates" rindās, taču 2018. gadā tika aizmainīts uz Hjūstonas "Astros". Tiesa, bērnībā Gerits, tāpat kā viņa tēvs, bija Ņujorkas "Yankees" līdzjutēji, tāpēc, kā runā ASV, Kola nonākšana tituliem bagātākajā un vienmēr ambiciozajā komandā ir diezgan loģiska.

Jāpiebilst, ka vēl pirms dažām dienām arī ļoti iespaidīgu līgumu ar MLB čempionvienību Vašingtonas "Nationals" noslēdza tās metējs Stīvens Strasbūrs. Līgums paredz, ka nākošajās septiņās sezonās bijušais MLB drafta pirmais numurs kļūs par 245 miljoniem bagātāks, jo visa līguma summa arī ir garantētā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-12-12 09:11, pirms 4 gadiem
Ar 29.gadus vecu metēju slēgt līgumu uz 9 gadiem pa 36m gadā, sounds crazy. Juri, vari pakomentēt?

     [+] [-]

, 2019-12-12 11:07, pirms 4 gadiem
rapidfire rakstīja: Ar 29.gadus vecu metēju slēgt līgumu uz 9 gadiem pa 36m gadā, sounds crazy. Juri, vari pakomentēt?
Ir divas lietas, kas, manuprāt, kā saka, make sense.

Metējiem vecums "ap 30" ir labākie karjeras gadi, tāpēc ir cerība, ka vismaz dažas sezonas Kols spēlēs TOP līmenī. Tas pats Verlanders, kurš apsteidza Kolu Saja Janga balsojumā, ir 36 gadus vecs.

Otrs moments ir MLB algu kāpums. Ja mēs pieņemam, ka TOP spēlētājiem pašlaik 30+ miljoni sezonā ir ļoti OK alga, bet brīvo aģentu tirgus vadošajiem kadriem tie ir 35+ miljoni, tad nav jau īsti to variantu, lai tādas naudas nemaksātu.