Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkosam hat-trick un 700. punkts karjerā, "Lightning" izcīna septīto uzvaru pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stemkosam hat-trick un 700. punkts karjerā, "Lightning" izcīna septīto uzvaru pēc kārtas
Stīvens Stemkoss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadībā pārliecinoši atrodas Tampabejas "Lightning", kas izcīnījusi septīto uzvaru pēc kārtas, savā laukumā ar 6:3 sakaujot Ņujorkas "Rangers". Par galveno varoni kļuva komandas kapteinis Stīvens Stemkoss.

Spēli labāk sāka viesi, un tieši viņi atklāja rezultātu – Kevina Heisa mestā ripa vārtu priekšā atdūrās pret "Rangers" bijušā kapteiņa, bet tagad jau pretinieku aizsarga Raiena Makdonas slidu un atrada ceļu vārtos. Lai gan prieki ilga tikai nepilnas divas minūtes, jo "Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss vairākumā ar metienu no kreisā iemetiena apļa panāca izlīdzinājumu, drīz vien ņujorkieši atgriezās vadībā, turklāt Heiss guva savus otros vārtus mačā. Viņš bija izveicīgākais cīņā par atlēkušo ripu – 2:1 pēc pirmās trešdaļas.

Viktoram Hedmanam pretuzbrukumā neizdevās pārspēt tautieti Henriku Lundkvistu, jo viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu stabu, toties Stemkoss 27. minūtē panāca izlīdzinājumu 2:2. Atkal vairākums, atkal metiens no kreisā iemetiena apļa bez piespēles apturēšanas, un ripa lidoja tieši zem pārliktņa. Tādējādi Stemkoss tika pie 700. punkta (362+338) karjerā, bet tas vēl nebija viss, jo nepilnas desmit minūtes pirms mača beigām viņš panāca 5:2 "Lightning" labā un nokārtoja hat-trick.

Šoreiz nebija vairākuma un metiena no kreisās malas, izceļoties pretuzbrukumā. Stemkosam tas bija devītais hat-trick karjerā, un šajā ziņā viņš kļuvis par "Lightning" rekordistu, apsteidzot Martēnu Senluī. Lai gan Stemkoss pazīstams kā savas paaudzes viens no labākajiem snaiperiem, trīs vārtus vienā mačā viņš nebija guvis vairāk nekā četrus gadus – kopš 2014. gada 13. oktobra spēles pret Monreālas "Canadiens".

Beigās "Lightning" iemeta ripu tukšos pretinieku vārtos un nodrošināja uzvaru ar 6:3. Tampai tas bija septītais panākums pēc kārtas, un komanda atrodas pārliecinošā vadībā – izdevies savākt 49 punktus, bet tuvākā sekotāja ir Toronto "Maple Leafs" ar 41 punktu, turklāt abas spēlē vienā un tajā pašā divīzijā. Rietumos spēcīgākā ar 40 punktiem ir Kalgari "Flames".

Pateicoties Džimija Hovarda 42 atvairītajiem metieniem, Detroitas "Red Wings" savā laukumā ar 3:1 pieveica Losandželosas "Kings". Pitsburgas "Penguins" pie punktiem tika ceturtajā mačā pēc kārtas, viesos ar 2:1 bullīšos pārspējot Ņujorkas "Islanders". Izlīdzinājumu panāca Deriks Brasārs, bet izšķirošo bullīti piektajā sērijā realizēja Džeiks Gencels. Sanhosē "Sharks" mājās tika galā ar Ņūdžersijas "Devils" – 5:2. Panākumu ar diviem vārtiem kaldināja šveicietis Tīmo Meiers, bet pirmos vārtus NHL karjerā iemeta 26 gadus vecais čehu aizsargs Radims Šimeks.

Regulārā sezona, 11. decembris

SpēleRez.
Islanders – Penguins1:2 PM
Red Wings – Kings3:1
Lightning – Rangers6:3
Sharks – Devils5:2