Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" atlaiž Bostu, "Rytas" pastiprinājums no naudas problēmu māktās "Neptūnas"

Agris Suveizda

"Žalgiris" atlaiž Bostu, "Rytas" pastiprinājums no naudas problēmu māktās "Neptūnas"
Dī Bosts pret Dairi Bertānu
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas spēcīgākais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" savā mājaslapā paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās izbeigts līgums ar 28 gadus veco amerikāņu saspēles vadītāju Dī Bostu, kurš vēl vakar aizvadīja divas minūtes pret Viļņas "Lietuvos Rytas" (63:65).

"Vēlamies pateikties Bostam par viņa ieguldīto darbu, atdevi un uzticību komandai," mājaslapā citēts kluba direktors Pauļus Motejūns. "No šīs šķiršanās iegūt vajadzētu abām pusēm: Dī varēs pāriet uz komandu, kurā viņam dos vairāk iespēju, bet mēs varēsim lielāku spēles laiku dot citiem basketbolistiem." Mājaslapā gan netiek izslēgta iespēja parakstīt līgumu ar vēl kādu spēlētāju.

Naturalizētais Bulgārijas izlases spēlētājs iepriekšējo sezonu pavadīja "Monaco" un "Žalgirim" pievienojās šajā vasarā. Bostam gan traucēja kājas savainojums, un viņš Eirolīgā piedalījās sešās spēlēs, nevienā neejot starta pieciniekā un vidēji laukumā pavadot vien nepilnas astoņas minūtes. Amerikāņa rēķinā arī 2,2 punkti, 1,3 rezultatīvas piespēles, 1,0 atlēkušās bumbas un 0,5 kļūdas. "Žalgiris" ar bilanci 6-5 ieņem septīto vietu un nākamo spēli aizvadīs 14. decembrī, viesojoties pie Stambulas "Fenerbahce".

Lietuvas čempionātā "Žalgiris" (12-2) ir līderis, bet tā vakardienas pāridarītāja "Lietuvos Rytas" (10-4) ir trešajā pozīcijā. Viļņas komanda oficiāli ieguvusi spēcīgu pastiprinājumu no vicelīderes Klaipēdas "Neptūnas" (11-3), kas pārdzīvo finansiālas grūtības. Viļņā ieradies 25 gadus vecais vieglais uzbrucējs Arns Butkevičs un 28 gadus vecais saspēles vadītājs Mindaugs Girdžūns, kuri parakstījuši līgumu uz attiecīgi 3,5 un 2,5 gadiem. Butkevičam Lietuvas čempionātā šosezon vidēji 10,4 punkti, 5,9 atlēkušās bumbas, 3,4 rezultatīvas piespēles, 2,6 pārtvertas bumbas un 1,1 kļūda, bet Girdžūnam ir 11,7 punkti, 3,1 rezultatīva piespēle un 1,7 kļūdas.

Izmantotie resursi:
Kauno „Žalgiris“ abipusiu susitarimu išsiskyrė...
https://www.bcvilnius.lt/lt/naujien...