Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

SOK izslēdz iespēju, ka Tretjakovs nezināja par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā

Agris Suveizda

SOK izslēdz iespēju, ka Tretjakovs nezināja par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā
Aleksandrs Tretjakovs
Foto: Sputnik/Scanpix

LETA. Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pirmdien publicējusi pilnu ziņojumu Krievijas skeletonista Aleksandra Tretjakova un distanču slēpotāja Jevgeņija Belova lietās, arī šajos ziņojumos izslēdzot iespēju, ka sportisti nebūtu zinājuši par savu dalību valsts atbalstītā dopinga programmā 2014.gada Soču olimpisko spēļu laikā.

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 25 sportistus. Novembra beigās SOK publicēja pirmo pilno ziņojumu distanču slēpotāja Aleksandra Ļegkova lietā, bet pagājušajā nedēļā nāca klajā arī pamatojums bobslejista Aleksandra Zubkova lietā. Atšķirībā no Zubkova, Tretjakova dopinga analīžu trauciņos netika atrasti bojājumi vai palielināts sāls daudzums, tomēr SOK lēmumam pieticis ar citiem pierādījumiem.

SOK savā ziņojumā raksta, ka bijušais Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs zinājis par to, ka Tretjakovs lieto dopingu. "Runājot par gatavošanos olimpiskajām spēlēm, Rodčenkovs atcerējās sarunu, kurā tika minēta viņa sagatavotā kokteiļa pozitīvā iedarbība. Vienā no sarunām Rodionovas kundze ziņoja, ka sekojot Tretjakova progresam kokteiļa lietošanas periodā, kurā viņa starta laiks uzlabojās par 0,05-0,07 sekundēm. Viņa pauda cerību, ka Tretjakovs izcīnīs olimpisko spēļu zelta medaļu," rakstīts ziņojumā.

Tāpat Rodčenkovs atcerējies sarunu 15.februārī, kurā vārdā nenosauktā Rodionova kundze bija satraukta, vai viss ir nodrošināts veiksmīgai paraugu apmaiņai. Tieši 15.februārī Tretjakovs kļuva par olimpisko čempionu, atstājot aiz sevis Latvijas skeletonistu Martinu Dukuru, kamēr ceturtajā vietā Sočos bija Tomass Dukurs. SOK ziņojumā raksta, ka Tretjakovs pārkāpis antidopinga noteikumus. Tāpat SOK atzīmē, ka var tikt izslēgta iespēja, ka Tretjakovs paraugu samainīšanā piedalījies neapzināti.

SOK pirms trim nedēļām krievam Tretjakovam atņēma 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu un uz mūžu aizliedza piedalīties olimpiskajās spēlēs. Visticamāk, pēc Tretjakova diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs planētas titulētākais skeletonists M.Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim T. Dukuram pienāksies bronzas godalga. Par medaļu pārdali gan jālemj Starptautiskajai bobsleja un skeletona federācijai (IBSF), kas to vēl nav izdarījusi. Zīmīgi, ka dienu pēc SOK soda sankciju paziņošanas IBSF četriem Krievijas skeletonistiem, kuru vidū bija arī Tretjakovs, piemēroja pagaidu diskvalifikāciju. Savukārt aizpagājušajā nedēļā IBSF ekspertu komisija pagaidu diskvalifikāciju atcēla, aizbildinoties, ka no SOK nav saņemti pietiekami pierādījumi par krievu sportistu vainu.

Izmantotie resursi:
leta.lv

Slēpts komentārs: comon88
Slēpts komentārs: LeoT
Slēpts komentārs: Andree

  +3 [+] [-]

, 2017-12-11 22:07, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Piekriitu LeoT...tak mazam beernam redzams, ka viss shis ir centieni nospiest Krieviju uz celjiem...viena paarbeedzeja liecibas...skraapejumi...nez par ko jaabriinaas, ka bijushajam vieglaetam Tretjakovam ir labaks starta ieskrejiens, nekaa Dukuram? Bez nekada doping..
Liecina arī viens no krievijas izlases bijušajiem treneriem nerunājot par citiem pierādījumiem,bet kremļa tv skatītājiem to bezcerīgi ieskaidro.

  +5 [+] [-]

, 2017-12-11 22:25, pirms 6 gadiem
Loģiski, ka Treķakovs kā viens no pretendentiem uz zeltu tika iekļauts valsts dopinga programmā. Vēl jau bija tie dīvainie starta ieskrējieni ar pilnīgi vienādiem laikiem. Iespējams, notika arī manipulācijas ar laika mērīšanu trasē.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-11 22:35, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vēl jau bija tie dīvainie starta ieskrējieni ar pilnīgi vienādiem laikiem. Iespējams, notika arī manipulācijas ar laika mērīšanu trasē.
Tas izskaidrotu Ekmaņa kunga parādīto tabulu ar atrumiem .Bet tad no dopinga nebija jēga

  +5 [+] [-]

, 2017-12-11 22:38, pirms 6 gadiem
SteveDavis rakstīja: Tas izskaidrotu Ekmaņa kunga parādīto tabulu ar atrumiem .Bet tad no dopinga nebija jēga
Dubults neplīst. Dopings- visiem, manipulācijas ar trasi- lielākai drošībai.

  -4 [+] [-]

, 2017-12-11 22:44, pirms 6 gadiem
Vienīgais kurš runā par valsts atbalstītu dopinga programmu ir Rodčenkovs. Maklārena zińojums tika balstīts uz Rodčenkova vājprāta murgiem,bet Šmits pats visu izmeklējot savā zińojumā norāda,ka ir bijuši sistemātiski pārkāpumi,bet nav neviena vārda par valsts atbalstītu programmu. Pat preses konferencē 2 žurnālisti uzdeva tiešus jautājumus par to vai ir pierādījumi valsts atbalstītai dopinga programmai uz ko Šmits 2 reiz atbildēja ne jā ne nē,bet gan to,ka ir tas kas ir zińojumā,bet zińojumā nav nekas teikts šajā sakarā. Palasiet šo zińojumu paši,kungi!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-11 22:51, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Vienīgais kurš runā par valsts atbalstītu dopinga programmu ir Rodčenkovs. Maklārena zińojums tika balstīts uz Rodčenkova vājprāta murgiem,bet Šmits pats visu izmeklējot savā zińojumā norāda,ka ir bijuši sistemātiski pārkāpumi,bet nav neviena vārda par valsts atbalstītu programmu. Pat preses konferencē 2 žurnālisti uzdeva tiešus jautājumus par to vai ir pierādījumi valsts atbalstītai dopinga programmai uz ko Šmits 2 reiz atbildēja ne jā ne nē,bet gan to,ka ir tas kas ir zińojumā,bet zińojumā nav nekas teikts šajā sakarā. Palasiet šo zińojumu paši,kungi!
Maklārena ziņojumā publicētā statistika liecina, ka kopumā laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam no manipulācijām ar pārbaužu rezultātiem ieguvēji bijuši vairāk nekā tūkstotis Krievijas olimpiešu un paralimpiešu. No 577 paraugiem, kas Krievijas sportistiem tika ņemti laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam, 312 jeb vairāk nekā 50% tika "glābti" tieši ar Sporta ministrijas lēmumu. Interesanti, ka "glābšanu" nopelnījis arī vismaz viens ārzemju futbolists. Sarakstes epastā norāda, ka šādu lēmumu pieņēmis konkrēti sporta ministrs Vitālijs Mutko, kurš vienlaikus ir arī Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidents.
Kāpēc jādiskvalificē Krievijas komanda, nevis...

  +6 [+] [-]

, 2017-12-11 22:52, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Vienīgais kurš runā par valsts atbalstītu dopinga programmu ir Rodčenkovs. Maklārena zińojums tika balstīts uz Rodčenkova vājprāta murgiem,bet Šmits pats visu izmeklējot savā zińojumā norāda,ka ir bijuši sistemātiski pārkāpumi,bet nav neviena vārda par valsts atbalstītu programmu. Pat preses konferencē 2 žurnālisti uzdeva tiešus jautājumus par to vai ir pierādījumi valsts atbalstītai dopinga programmai uz ko Šmits 2 reiz atbildēja ne jā ne nē,bet gan to,ka ir tas kas ir zińojumā,bet zińojumā nav nekas teikts šajā sakarā. Palasiet šo zińojumu paši,kungi!
Šīs shēmas atklāja Maskavas Antidopinga centra direktors Dmitrijs Rodčenkovs. Taču Maklārens savā ziņojumā nebalstās tikai uz viena cilvēka stāstīto. Rodčenkovs pats ir uzrādījis četrus tūkstošus dokumentu un sarakstes epastā. Neaizmirsīsim, ka vēl pirms Rodčenkova par aizliegto vielu lietošanas sistēmu ziņoja arī viena no vadošajām Krievijas 800 metru skrējējām Jūlija Stepanova un viņas vīrs Vitālijs Stepanovs, kurš pats strādāja Maskavas Antidopinga centrā un bija iesaistīts sportistu urīna un asins paraugu ņemšanā.
Kāpēc jādiskvalificē Krievijas komanda, nevis...

  +5 [+] [-]

, 2017-12-11 23:23, pirms 6 gadiem
Cik maksā par Krievijai labvēlīgiem komentāriem? Laikam maksā labi, ja tik daudz to zinīšu latviešu izcelsmes kirhenšteinu vidū.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-12 14:39, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Cik maksā par Krievijai labvēlīgiem komentāriem? Laikam maksā labi, ja tik daudz to zinīšu latviešu izcelsmes kirhenšteinu vidū.
Šie jūda graši viņiem labumā neies!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-12 16:50, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Šīs shēmas atklāja Maskavas Antidopinga centra direktors Dmitrijs Rodčenkovs. Taču Maklārens savā ziņojumā nebalstās tikai uz viena cilvēka stāstīto. Rodčenkovs pats ir uzrādījis četrus tūkstošus dokumentu un sarakstes epastā. Neaizmirsīsim, ka vēl pirms Rodčenkova par aizliegto vielu lietošanas sistēmu ziņoja arī viena no vadošajām Krievijas 800 metru skrējējām Jūlija Stepanova un viņas vīrs Vitālijs Stepanovs, kurš pats strādāja Maskavas Antidopinga centrā un bija iesaistīts sportistu urīna un asins paraugu ņemšanā.
http://sportacentrs.com/ziemas_sports/03122017-kapec_jadiskvalifice_krievijas_komanda_ne
Stepanovas un vińas vīra teiktais ātri vien tika iecepts kādā vācu režisora ekranizējumā par,it kā, krievijā notiekošo,bet tā jau arī ir tikai sagadīšanās.Reālu pierādījumu nav un nebūs. Tavu sportacentrs.com propogandu lasīju,bet par cik nākamajā dienā bija jābūt publiskotam SOK lēmumam uzreiz bija skaidrs tādas propagandas mērkis t.i., izskaidrot neizskaidrojamo.Ir jābūt pilnīgam dukuram,lai neredzētu saikni starp 3 pārbēgušiem krieviem, kanādas profesoru,kanādas WADA un globālistu centieniem ar mēdiju palīdzību nomelnot krievus kas pēdējā laikā ir pavisam ierasta parādība. Pie mums Latvijā arī ministru paraksti stāv zem daudziem projektiem caur kuriem tiek veiktas krāpnieciskas darbības,bet vai tad tas nozīmē,ka mums ir valsts atbalstītas krāpšanās shēmas?!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-12 18:07, pirms 6 gadiem
Sports krieviem ir kgb atbalstīts pasākums. Nepareizi, nevis atbalstīts, bet IR PAVĒLES. Otrs, tur viss notiek brutāli, tā kā ar cirvi pa pieri. "Pej kokteiļ, paj*baķ, nas ņikto ņe troņet, b*eģ"
No visa 3 personāži lec laukā, kuri kūrēja šo pasākumu visi rakstā ir pieminēti. Par Belovu nezinu, visiem pārējiem ir piespiests turēt muti. Pieļauju, kādam ir iebarots, pat nezinot. Interesanti būtu uzzināt viņu domas. Arī tīro sportistu, pieļauju, ka tādi ir, un vairākums.
Kā jau tas pie krieviem pienākas, šobrīd federācijās ir sausais likums. Ar to nedomāju dopingu, bet atļauto farmāciju. Varbūt plānveidīga formas sasniegšana uz OS, bet, zinot krievus, tā neliekas. Šobrīd sporto uz ūdeni, visos sporta veidos pabāli sniegumi.

     [+] [-]

, 2017-12-15 19:40, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Pie mums Latvijā arī ministru paraksti stāv zem daudziem projektiem caur kuriem tiek veiktas krāpnieciskas darbības,bet vai tad tas nozīmē,ka mums ir valsts atbalstītas krāpšanās shēmas?!
Kāpēc tu saki- pie mums Latvijā? Aizmirsi, ka dzīvo Dānijā, kremļa trolli, kā pats to nesen rakstīji vienā komentārā? Vai tomēr meloji?