Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Ventura kritizē tiesnesi, Insinje apstiprina, ka vidējā līnijā viņam licis spēlēt treneris

Rolands Eliņš

Ventura kritizē tiesnesi, Insinje apstiprina, ka vidējā līnijā viņam licis spēlēt treneris
Džampjēro Ventura
Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Itālijas futbola izlase vakar ar 0:1 zaudēja Zviedrijai pirmajā „play-off” spēlē par vietu Pasaules kausa finālturnīrā. Pēc spēles milzīgu kritikas devu saņēma Itālijas treneris Džampjēro Ventura, kurš savukārt par spēles nelabvēlīgo rezultātu pārmeta tiesnesim un veiksmes trūkumam.

„Mēs atbildes spēlē mainīsim dažas lietas, taču taktiskā sistēma jānoliek otrajā plānā, tagad svarīgākais ir mūsu cīņasspars un apņēmība,” preses konferencē sacīja Džampjēro Ventura, atzīstot faktu, ka vidējās līnijas līderis Marko Verati atbildes spēlē nevarēs piedalīties brīdinājumu limita dēļ. „Ceru, ka mēs to sasniegsim ar vietējo līdzjutēju atbalstu un godīgāku spēli mūsu pretinieku izpildījumā.”

„Verati izlasē ieradās no komandas, kas spēlē pavisam citādu futbolu, viņam bija tikai 48 stundas, lai pārorientētos, tāpēc nedomāju, ka viņš pelnījis īpašu kritiku. Protams, mēs visi varam uzlabot savus rezultātus,” sacīja Ventura. „Rezultāts 0:1 neko nemaina. Mums bija dažas pārliecības par šo spēli, un šī spēle apliecināja, ka, ja tās tiek darītas pareizi, tad arī tiek sasniegts rezultāts.”

Ventura arī nevairījās kritizēt spēles galveno tiesnesi par pieļauto Zviedrijas agresīvo spēles stilu: „Kopumā tiesāšanas līmenis bija normāls, bet tas ļāva Zviedrijai pārvērst spēli no tehniskas par fizisku. Ja spēlētājam ir lauzts deguns, tad skaidrs, ka viņš to nesalauza pats sev.”

Ventura jau iepriekš Itālijas medijos un futbola sabiedrībā ticis daudz kritizēts, taču pēc vakardienas neveiksmes kritikas vilnis sasniedza savu zenītu. Piemēram, pazīstamais itāļu futbola žurnālists Tankredi Palmjēri savās pēcspēles atzīmēs viņam ielicis apaļu nulli, trenera darbības nosaucot par izlasi apkaunojošām un nekompetentām.

It īpaši tika pausta neizpratne par Venturas lēmumu Verati pēdējās 15 minūtēs nomainīt ar „Napoli” uzbrucēju Lorenso Insinji. Insinjem gatavojoties maiņai, varēja padomāt, ka Ventura beidzot atteiksies no plaši kritizētās 3-5-2 taktiskās shēmas un pāries uz 4-2-4, taču notika vēl trakāk – Insinje spēlēja laukuma vidū kā pussargs, vienkārši ieņemot Verati pozīciju.

Insinje pēc spēles apstiprināja, ka viņa pozīciju īpaši izraudzījies treneris Ventura, kas ir grūti saprotams lēmums daudzu iemeslu dēļ, kaut vai tādēļ, ka rezervē, piemēram, palika „Napoli” vidējās līnijas līderis Žoržinju, kuru Ventura iepriekš uz izlasi nemaz nebija saucis. Insinje vakardienas spēlē pats neizskatījās īpaši apmierināts ar trenera doto uzdevumu un, plecus raustot, apstiprināja pārsteigtajiem komandas biedriem, ka patiešām spēlēs laukuma centrā.

Insinjes reakcija pēc došanās laukumā centra pussarga pozīcijā


Izmantotie līderi:
Ventura: 'Result changes nothing' |...

     [+] [-]

, 2017-11-11 16:42, pirms 6 gadiem
ja iks uz PČ Itāļi , tad šis treneris noteikti nevadīs izlasi par 90%

     [+] [-]

, 2017-11-12 11:39, pirms 6 gadiem
Ventura priekš izlases ir īsta katastrofa. Ar šādu treneri finālturnīrā nav ko darīt. Tiešām negribētos skatīties izgāšanos visas pasaules priekšā. Ceru, ka tomēr kvalificēsies finālturnīram un Venturu pēc atbildes mača padzīs ar sū*ainu mietu.