Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par 6. kārtas MVP Eirolīgā atzīts Latvijā labi zināmais Štimacs

Andrejs Siliņš

Par 6. kārtas MVP Eirolīgā atzīts Latvijā labi zināmais Štimacs
Vladimirs Štimacs
Foto: EPA / Scanpix

Par ULEB Eirolīgas regulārās sezonas 6. spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts Stambulas "Anadolu Efes" centra spēlētājs Vladimirs Štimacs, kurš savulaik karjeras pirmssākumā pāris sezonas pavadīja Latvijā.

"Anadolu Efes" ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 89:85 uzveica "Barcelona", bet par rezultatīvāko vīru uzvarētāju sastāvā kļuva serbu centrs Vladimirs Štimacs. 30 gadus vecais basketbolists 29 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs guva 22 punktus (2p. 9/10, s.m. 4/7), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, izprovocēja četras piezīmes, reizi kļūdījās un saņēma trīs piezīmes.

Štimacs sakrāja +29 efektivitātes reitinga punktus, kas bija labākais rādītājs starp visu uzvarētāju komandu spēlētājiem sestajā spēļu kārtā. +29 efektivitātes reitinga punkti ir Štimaca labākais rādītājs Eirolīgas karjerā, bet 22 punkti ir atkārtots rezultativitātes rekords. 18 gadus vecais Luka Dončičs sakrāja +30, taču Madrides "Real" piedzīvoja zaudējumu, tāpēc Dončičs netika izvēlēts par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

211 centimetrus garais Štimacs "Anadolu Efes" pievienojās augusta beigās, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu. Eirolīgā Štimacam šī ir piektā sezona karjerā - iepriekš viņš turnīrā spēlējis Kauņas "Žalgira", Malagas "Unicaja", Minhenes "Bayern" un Belgradas "Crvena Zvezda" rindās.

Rio olimpiskais vicečempions, 2014. gada pasaules vicečempions un 2017. gada Eiropas vicečempions Štimacs savulaik spēlējis arī Latvijā. 2007./2008. gada sezonā Štimacs pārstāvēja "Valmieru", kļūstot par Baltijas līgas sezonas MVP, bet 2010./2011. gada sezonu Štimacs iesāka "Ventspils" rindās. Tiesa, visai neilgi pēc sezonas sākuma tika atbrīvots no darba.

"Anadolu Efes" uzvara Barselonā bija pirmais panākums jaunajā Eirolīgas sezonā, un komanda šobrīd atrodas priekšpēdējā 15. pozīcijā turnīra tabulā. Nākamnedēļ izbraukumā jātiekas ar Telavivas "Maccabi", kas ar četriem panākumiem sešos mačos ieņem piekto vietu.

Štimaca spilgtākās epizodes no uzvaras pār "Barcelona"

     [+] [-]

, 2017-11-11 20:18, pirms 6 gadiem
KP bija player of the week otrpus dīķim. Kad abi MVP sacentās Eiropas čempī, tad Štimacs varēja tikai ūdeni pienest..
Var salīdzināt NBA un Eirolīgas līmeni un priecāties kāds spelētājs mums ir