Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande un Austrālija sarīko drāmu, taču uzvarētāju nenoskaidro

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande un Austrālija sarīko drāmu, taču uzvarētāju nenoskaidro
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadīta pirmā 2020. gada Bledislo kausa spēle. Ikgadējā Austrālijas un Jaunzēlandes regbija izlašu cīņa šogad gan sākās bez uzvarētāja noskaidrošanas – 16:16.

2020. gada starptautiskā regbija sezona ir izvērtusies pavisam atšķirīgi un var teikt, ka līdzjutēji un arī komandas izjūt pamatīgu maču "badu", tā kā vasaras testi nenotika, bet rudens maču kalendārs ir pamatīgi izmainīts.

Vadošās izlases gan meklē iespējas kā 2020. gadā uzturēt sevi formā un, ja Eiropas komandas spēlēs Rudens Nāciju kausā, tad dienvidu puslodes komandas cīnīsies Regbija čempionātā un, ja runā par Austrāliju un Jaunzēlandi, Bledislo kausā. Jāpiebilst arī, ka, ja divus iepriekšējos gadus komandas aizvadīja pa diviem mačiem, bet pirms tam – trim, tad šogad, spēļu prakses trūkums tiks kompensēts ar četru spēļu (ieskaitot Regbija čempionāta mačus) sēriju. Iepriekš četrus savstarpējos mačus vienā gadā komandas aizvadīja 2008. gadā.

Bledislo kauss ir 1931. gadā ieviests iksezonas turnīrs, kurā cīnās Austrālijas un Jaunzēlandes regbija izlases. Uzvarētājs tajā tiek noteikts pēc savstarpējo maču uzvaru-zaudējumu bilances, kas komandām ir konkrētajā kalendārajā gadā. Ja uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad tiek ņemti papildrādītāji, piemēram, gūto-zaudēto piezemējumu un punktu attiecība.

2020. gada spēļu sērija tika sākta ar maču Jaunzēlandes galvaspilsētā, Velingtonā. Jāsaka, ka mājniekiem nebija nepieciešams ilgs laiks, lai atrastu ceļu uz "Valabiju" ieskaites zonu un jau spēles devītajā minūtē Džordijs Barets, pēc lieliskas piespēļu sērijas, palika neviena nepieskatīts tieši pretī ieskaites zonai un šādu "dāvanu" viņš, protams, garām laist nevarēja. Līdz nākošajai rezultatīvajai darbībai mačā gan vēl bija jāpagaida, jo pats Barets nebija precīzs realizācijā un tikai pēc minūtēm 15 viņš saņēma vēl vienu iespēju sist pa vārtiem, šoreiz bumbu raidot precīzi no soda sitiena pozīcijas.

Austrālieši uz to atbildēja ar Džeimsa O'Konora realizētu sodu, taču par pirmā puslaika un, varbūt, arī mača atslēgas momentu kļuva Reiko Ioanī neuzmanība, kad jau puslaika kompensācijas laikā viņš, noslēdzot lielisku ātro uzbrukumu un esot ieskaites zonā neviena netraucēts, izlaida bumbu no rokām, tādējādi sev un Jaunzēlandes izlasei "nozogot" vismaz piecus punktus.

Otrais puslaiks atkal sākās ar mājnieku piezemējumu, kad Ārons Smits, klupdams un krizdams, taču noslēdza ātro uzbrukumu, kas izveidojās pēc veiksmīgas koridora izspēles. Šajā brīdī arī likās, ka jaunzēlandieši varētu atbildēt uz visiem šī mača jautājumiem, ieskaitot uzvarētāja noteikšanu, priekšlaicīgi.

Austrālieši gan tā nedomāja un sev raksturīgā manierē, pēkšņi "eksplodēja" - vispirms Marika Korobetī noslēdza strauju uzbrukumu pēc koridora izspēles, kad austrālieši ļoti ātri nomainīja uzbrukuma flangus un atstāja lielo Korobetī pret Damjenu Makenziju, kurš nespēja apturēt pretinieku, bet dažas minūtes vēlāk veiksme uzsmaidīja Hanteram Psaiami, kurš ātri uztvēra nekontrolētu bumbu un piespēlēja to Filipo Daugunu, kurš, savukārt, nogādāja to ieskaites zonā, panākot 13:13.

Šajā brīdī austrālieši jau bija uzņēmuši apgriezienus un sapratuši, ka "All Blacks" nav neuzvarami, tāpēc devās uz priekšu, kas ļāva O'Konoram vēlreiz realizēt sodu, izvirzot "Valabijus" vadībā. Šajā brīdī arī sāka attīstīties mača drāma.

Jaunzēlande lieliem spēkiem devās uz priekšu, taču viesi lieliski aizsargājās, tāpēc viņiem nācās samierināties vien ar iespēju sist pa vārtiem pusotru minūti pirms mača beigām. Džordijs Barets, kurš pirms tam bija realizējis vien 25% sitienu, izšķirošajā brīdī bija precīzs, taču tās vēl nebija beigas, jo jau kompensācijas laikā Rīzs Hodžs ar sitienu no laukuma centra varēja izraut uzvaru austrāliešiem, taču viņa raidītā bumba atsitās pret vārtu stabu, atlecot atpakaļ laukumā un arī tas vēl nebija viss.

Jaunzēlande vēlējās Bledislo kausu sākt ar uzvaru un devās pretējā virzienā, nonākot burtiski dažu centimetru attālumā no ieskaites zonas, taču austrālieši viņus pēdējā brīdī apturēja, bet beigās, izmantojot pretinieku kļūdu, atņēma bumbu un raidīja to ārpus laukuma, noslēdzot maču neizšķirti – 16:16.

2020. gada Bledislo kausa izcīņa turpināsies 18. oktobrī, kad komandas tiksies Oklendā, bet 31. oktobrī un 7. novembrī "All Blacks" jau būs viesu lomā, jo šie mači norisināsies Austrālijā – Sidnejā un Brsibenā.

     [+] [-]

, 2020-10-11 13:09, pirms 3 gadiem
Kas jauns All Blacks vs Kangaroos sakarā? Viss notiks?

     [+] [-]

, 2020-10-11 16:37, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Kas jauns All Blacks vs Kangaroos sakarā? Viss notiks?
Nez vai, jo iepriekš, kad tas projekts tika publiskots, daudzi vēl cerēja uz laicīgu Regbija čempionāta norisi, bet tagad viss ir mainījies - 5. decembrī, kad to maču plānoja izspēlēt, Jaunzēlandei būs pēdējā RCh spēle pret Argentīnu.