Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlase svētkos Ungārijā sāks jauno Eiropas čempionāta ciklu

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija izlase svētkos Ungārijā sāks jauno Eiropas čempionāta ciklu
Latvijas regbija izlase treniņā pirms spēles pret Ungāriju. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlase sestdien viesos ar spēli pret Ungāriju uzsāks jauno Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas ciklu. Mačs Budapeštā notiks lielu regbija svētku ietvaros, atzīmējot šī sporta veida valstī piecdesmitgadi un regbija stadiona atklāšanu.

Mūsu komanda pēc gada pārtraukuma atgriezīsies Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijā. 2018. gada maijā Latvija šajā grupā palika pēdējā, piektajā, vietā, kaut pārspēja Ungāriju, un izkrita līmeni zemāk. Tomēr otrajā konferencē Latvija pieveica gan Somiju, gan Dāniju, gan Norvēģiju, gan Austriju un pierādīja, ka tik zemu mums nav jāatrodas.

Mūsu pirmā spēle jaunajā ciklā sestdien sāksies plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, bet pasākumi stadionā notiks jau no agra rīta. Ungārijā uz svētkiem tiek aicināti esošie un bijušie spēlētāji, viņu vecāki, draugi un brīvprātīgie. Uz stadionu kursēs bezmaksas autobusi no dažādām Ungārijas nomalēm un paredzams, ka tribīnes spēlē pret Latviju būs pārpildītas.

Ungārijas izlasei šī būs jau otrā spēle ciklā, jo 21. septembrī tā viesos ar 0:64 kapitulēja grupas favorītei Čehijai. Latvija pret Ungāriju spēlēs piekto reizi vēsturē un līdz šim mēs šos pretiniekus allaž esam uzvarējuši. Iepriekšējais savstarpējais mačs risinājās 2017. gada 12. oktobrī, kad Estergomā svinējām panākumu ar 12:6. Toreiz visus Latvijas izlases punktus atnesa Roberts Džo Davidsons, kurš sestdienas spēlē nevarēs piedalīties.

"Sastāvs kopumā ir stabils. Jā, ir nelieli trūkumi, mums šoreiz nepievienojās brāļi Davidsoni, bet mums ir savi vietējā čempionāta spēlētāji, kuri aizvadījuši ļoti stabilu sezonu. Vairākums spēlētāju, protams, nāk no "Livonia" un "Miesnieku" komandām, kurām aiz muguras ir labs "Top" līgas turnīrs pret spēcīgiem Lietuvas klubiem," saka Latvijas izlases galvenā trenera Garija Vokera palīgs Kristaps Staņa.

"Akcents spēlē būs uz mobilu grupu cīņu, mēģināsim vest spēli plaši - izdarīsim sitienus pa centru, šādi izprovocējot aizsargus savilkties, un pēc tam jau spēlēsim plašumā. Galvenais mačā būs saglabāt augstu intensitāti visas 80 minūtes, jo ungāri ir smagnēji spēlētāji," atklāj treneris.

Vokers pie Latvijas izlases stūres debitēja šī gada pavasarī un viens no viņa uzstādījumiem pirms rudens mačiem bija maksimāli saglabāt komandas kodolu - līdz ar viņa vadībā vēl nav spēlējuši vien daži vīri, bet pavisam neliela pieredze angļa vadītajās Latvijas izlasēs ir Kristam Krūskopam, kurš vasarā bija regbija–7 izlases sastāvā Eiropas čempionāta pirmajā sabraukumā, bet jau pirmās spēles pirmajā minūtē salauza degunu. Debiju Latvijas izlasē Ungārijā sākumsastāvā piedzīvos Edgars Poļikevičs, bet cits debitants Roberts Brikmanis, kurš šogad bija regbija-7 izlasē, laukumā dosies uz maiņu.

Latvijā regbijs ir par gandrīz desmit gadiem senāks un nākamā gada aprīlī svinēsim šī sporta veida sešdesmit gadus mūsu valstī. Cikla otrajā spēlē Latvijas izlase 26. oktobrī Slokas stadionā Jūrmalā uzņems Zviedrijas izlasi, bet pēc tam nākamā gada pavasarī viesosies Čehijā un mājās tiksies ar Luksemburgu.

Latvijas regbija izlases sastāvs Ungārijā:

Guntis Cirša (Miesnieki), Ingus Aivars (Eži), Toms Asejevs (Warfedare RUFC), Māris Streikišs (Eži), Edgars Poļikevičs (Livonia), Emīls Balodis (Miesnieki), Janeks Taškāns (Livonia), Ainārs Bērziņš (Livonia), Elmārs Šefanovskis (Miesnieki), Ruslans Kotļevs (Eži), Ivo Kapiņš (Livonia), Dāvis Bajārs (Fēnikss), Krists Krūskops (Miesnieki), Vigo Valdavs (Livonia), Juris Iesalnieks (Miesnieki), Vladislavs Šagins (Monselice ASD), Gundars Grieķis (Livonia), Māris Robežnieks (Miesnieki), Adrians Lovkins (Fēnikss), Roberts Miksons (Livonia), Valters Raņķis (Livonia), Kristaps Bērze (Sigulda), Roberts Brikmanis (Livonia).

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija