Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Stīvs Kers kļūst par Popoviča asistentu ASV izlasē

Rolands Eliņš

Stīvs Kers kļūst par Popoviča asistentu ASV izlasē
Stīvs Kers. Foto: AFP/Scanpix

NBA dominējošās komandas Goldensteitas „Warriors” galvenais treneris Stīvs Kers oficiāli apstiprināts kā Grega Popoviča asistents ASV izlasē nākamajiem diviem gadiem. Kopā ar Keru šādu amatu ieņems arī Neits Makmilens, „Pacers” galvenais treneris, un „Villanova” universitātes ilggadējais treneris Džejs Raits.

Stīvs Kers NBA komandas galvenā trenera amatā ir kopš 2014. gada un šajā laikā viņš palīdzējis „Warriors” izcīnīt trīs čempiona titulus. Iespaidīgie panākumi nav likuši viņam noraidīt darbošanos trenera asistenta pozīcijā, atkal sadarbojoties ar savu draugu Gregu Popoviču.

Kers savas spēlētāja karjeras izskaņā spēlēja „Spurs” sastāvā Popoviča vadībā, un Kers, komentējot savus panākumus „Warriors” sastāvā, uzsvēris, ka lielu daļu trenera aroda viltību un prasmju iemācījies tieši no Popoviča.

Kopā ar Keru ASV izlasē iekļauti vēl divi pieredzējuši speciālisti – Neits Makmilens un Džejs Raits. Makmilens ir nostrādājis NBA kā galvenais treneris 14 sezonas, vadot Sietlas un Portlendas vienības, bet 2016. gadā viņš pārņēma „Pacers” vadību un aizvadītajā sezonā aizveda to līdz 48 uzvarām un „play-off” pirmajai kārtai. Savukārt 56 gadus vecais Džejs Raits jau kopš 2001. gada vada „Villanova” universitātes komandu, kuru aizveda līdz NCAA titulam 2016. un 2018. gadā.

Šī treneru komanda vadīs ASV izlasi 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā un 2020. gada olimpiskajās spēlēs. ASV gan vēl nav kvalificējusies ne vienam, ne otram turnīram, taču ASV neiekļūšana Pasaules kausā vai olimpiskajās spēlēs būtu milzīga sensācija.

„Esmu pagodināts un laimīgs, ka man būs iespēja strādāt ar tik talantīgiem treneriem, ar kuriem dalīties savā atbildībā par ASV izlasi,” federācijas paziņojumā citēts Popovičs, Dāvja Bertāna treneris „Spurs” sastāvā. „Kers, Makmilens un Raits ir ne tikai zinoši un apņēmīgi cilvēki, bet viņiem ir arī radošums un cieņa pret basketbola spēli, kas ir nepieciešamas lietas sacensībām starptautiskajā arēnā.”

Jāatgādina, ka ASV izlasi FIBA PK kvalifikācijas ciklā vada cits treneris (Džefs van Gandijs) un pārstāv pavisam citi spēlētāji (lielākoties no Attīstības līgas), nevis tie, no kuriem tiek sagaidīta dalība finālturnīrā. ASV izlase kvalifikācijas ciklā iekļuvusi otrajā kārtā, kur ar bilanci 7-1 ieņem pirmo vietu E grupā, atrodoties stabilās pozīcijās, lai kvalificētos finālturnīram.

Savu vienīgo zaudējumu PK atlasē ASV cieta šovasar pret Meksiku, tiesa, ASV Basketbola federācijas uzskaitē ačimredzot tiek ņemtas vērā tikai tās spēles, kurās komanda ir pārstāvētā ar NBA spēlētājiem, jo paziņojumā par treneru asistentu piesaistīšanu norādīts, ka ASV izlase lepojas ar 76 uzvaru sēriju, ieskaitot pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...