Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre" atspēlējas pret ASK/LSPA un droši uzvar

Rolands Eliņš

"Ogre" atspēlējas pret ASK/LSPA un droši uzvar
Arvis Laganovskis
Foto: Ritvars Raits

LETA. "Ogres" handbolisti ceturtdien "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas čempionāta spēlē atspēlēja trīs vārtu deficītu un droši ar 35:27 (15:18) pieveica ASK/LSPA komandu, kas turnīrā turpina cīnīties bez uzvarām.

Mājiniekiem Artis Laganovskis un Sandis Lepers sameta pa sešiem vārtiem, bet pa pieciem precīziem metieniem pievienoja Arvis Laganovskis, Ivars Brics un Dzintars Dravnieks.

Tikmēr ASK/LSPA rindās pa sešiem vārtiem guva Kristers Rihards Ozols un Jānis Zvejnieks, bet pa piecām reizēm izcēlās Mārtiņš Sūnaitis un Emīls Reniņš.

Spēles sākums bija līdzīgs, taču pirmā puslaika otrajā pusē ASK/LSPA darbojās nedaudz labāk, panākot trīs vārtu pārsvaru 18:15. Otrajā puslaikā vēl 40.minūtē rezultāts bija neizšķirts 21:21, taču tad "Ogre" veica izrāvienu 8:1, pēc tam izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Turnīra tabulas līderpozīcijā ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir "Celtnieka" komanda, bet čempionei Dobeles "Tenax" ir maksimāli iespējamie desmit punkti piecos mačos, kamēr Ludzas "Latgols" guvusi astoņus punktus četrās cīņās. Pie četriem punktiem tikušas "Vaiņodes", "Ogres" un MSĢ/LAT-"Hertz" komandas, kamēr tālāk ar diviem punktiem seko "Jūrmalas Sports", bet bešā šobrīd ir ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.