Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Šodien laukumā bija komanda!"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Pahars: "Šodien laukumā bija komanda!"
Kaspars Gorkšs un Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pēc spēles pret Ungārijas izlasi (0:2), Latvijas komandas treneris Marians Pahars uzsvēra, ka atkal neizdevās realizēt radušās iespējas, kā arī īpaši pateicās līdzjutējiem par atbalstu.

Kad pēdējo reizi izlase aizvadīja tik labu pirmo puslaiku?
- Par to ir vienalga. Zaudējām 0:2. Neviens nav apmierināts.

Parādītais sniegums šodien bija labāk nekā piektdien?
- Jūs visi esat ļoti gudri. Varat izdarīt secinājumus paši. Šodien nav daudz ko pateikt. Gribu pateikties puišiem par pašatdevi. Pirms spēles mēs runājām, ka šodien ir jāatdod visus spēles. Kaut arī tas neatnestu rezultātu, bet bija jāparāda sniegums, kas patiktu līdzjutējiem. Gribu pateikties tiem līdzjutējiem, kuri šodien atbalstīja komandu. Tāds atbalsts tagad ir ļoti nepieciešams. Divi zaudējumi mājas spēles, tas nav viegls brīdis, taču cilvēki atnāca un lieliski mūs atbalstīja.

Pamatsastāvā devās Dāvis Ikaunieks un Igors Tarasovs. Ar kādu domu bija šīs izmaiņas?
- Dāvis labi sevi parādīja pirms tam. Iesita vārtus pret Luksemburgu. Šodien devu viņam iespēju.

Pirmajā puslaikā biji gatavs laist laukumā Jāni Ikaunieku. Kāpēc tomēr pārdomāji?
- Izmainīju lēmumu. Tādas situācijas bieži gadās. Viens spēlētājs nejutās īpaši labi, taču pēc piecām minūtēm saka: "Viss kārtībā, varu spēlēt." Negribējām tērēt maiņu jau pirmajā puslaikā.

Kurš nejutās īpaši labi?
- Aleksejs Višņakovs.

Cik attaisnojās izmaiņas pamatsastāvā, kā arī tas, ka pamainījās shēma?
- Shēma nemainījās. Tie paši 4-4-2 bija ar Gļebu Kļuškinu, kurš dažbrīd devās palīgā mūsu balsta pussargiem. Pirmajā spēlē [pret Fēru salām] Valērijs Šabala arī palīdzēja pussargiem.

Šodien atteicies no gariem uzbrucējiem, balstoties uz pretinieka spēles stilu?
- Varu pateikt, ka mēs šodien spēlējām pret ļoti labu komandu. Viņi iesita savas divas iespējas. Protams, mēs analizējām, tāpēc arī bija šāda izvēle.

Kā redzēji ielaistos vārtus?
- Pirmos neredzēju. Otrie vārti tika ielaisti pēc stūra sitiena. Grūti tagad analizēt. Jāskatās spēles ieraksts. Viņi varēja realizēt savas iespējas. Galvenais iemesls zaudējumam, manuprāt, ir tas, ka paši neizmantojām savas iespējas.

Artūrs Karašausks nedabūja daudz spēles laika divās spēlēs. Kādi tam iemesli?
- Šodien viņš izskatījās labi. Ar viņa maiņu nedaudz riskējām. Jāsāk ar to, ka viņš ir kopā ar izlasi tikai ar 5. oktobri [nometne sākās 3. oktobrī]. Otrais iemesls ir tāds, ka ir liela konkurence uz viņa pozīciju. Divi uzbrucēji šodien vispār netika pie spēles laika. Uzbrucējam jāmāk izmantot savas minūtes, lai iesist. Viņam bija šodien laba iespēja.

Kā šajā izsaukumā sevi parādīja spēlētāji, kuri netika pie spēlēšanas iepriekšējā sasaukumā? Runa par Ivanu Lukjanovu, Ģirtu Karlsonu, Vladislavu Gutkovski un Gļebu Kļuškinu.
- Es varu tikai pateikt, ka visu nometni mēs bijām kopā. Atmosfēra kolektīvā, noskaņojums bija ļoti augstā līmenī. Visi parādīja sevi no labākās puses.

Var teikt, ka sākot ar 65. minūti lika manīt par sevi nogurums?
- No malas varbūt tā bija redzams. Pašās beigās mums bija daži momenti. Balsta pussargi bija noguruši. Tarasovs klubā nespēlē šajā pozīcijā. Pretiniekiem bija daudz ātru un tehnisku spēlētāju, tāpēc nebija viegli. Oļegs Laizāns, kurš spēlē Virslīgā, aizvadīja fantastisku spēli. Pēdējās 20 minūtēs arī viņam lika manīt nogurums.

Kas vēl aizvadīja fantastisku spēli?
- Nevaru izcelt. Visi. Šodien laukumā bija komanda.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-11 02:25, pirms 8 gadiem
Kas atšķirībā no pārējiem treneriem pirms Pahara, mazs žests un kaut vai, bet tomēr lūpas kustās līdzi himnai un man tas diezgan daudz arī izsaka. Žēl, ka veiksmes trūkst uzbrukumā, vieni vārti ieviestu lielāku ticību pašiem un bijību citiem tīri psiholoģiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-10-11 08:08, pirms 8 gadiem
Vislielāko iekšējo neapmierinātību līdzjūtējos izraisa tāds fakts,kad izlasei zūd cerības par augstu vietu turnīra tabulā un atkal jācīnās lai nepaliktu pēdējie.Un sakarīgu spēli spēj rādīt tikai tad,kad ūdens smeļās jau mutē.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-11 08:20, pirms 8 gadiem
Zaudejam labai komandai.Un so zaudejumu nevar nosaukt par izgasanos,ka tas bija Andora un majas at Feru salam.Komanda paradija labu cinas sparu,bet ka jau vienmer pievila meistaribas trukums.Atkal vaji nospelejam aizsardziba(Gandriz nevienu gaisa divcina bumbu neuzvarejam,pirmajos ielaistos vartos atkal ir javaino Gorksu,kuru ungaru speletais apspeleja ka bernu).Man liekas ka Karasausku un Toresu vareja izlaist vismaz uz kadu pusstundu otraja puslaika.Karasauskas var apspelet viens pret vienu un uzsist,bet Torres labi barot uzbrucejus ar piespelem un izpildit standartus.Tas ir mans subjektivs viedoklis,Pahars ar Rihertu doma savadak,cits vel savadak.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-11 08:40, pirms 8 gadiem
Jā šodien laukumā bija viena komanda-ungāri!

     [+] [-]

, 2016-10-11 08:44, pirms 8 gadiem
emox rakstīja: Vislielāko iekšējo neapmierinātību līdzjūtējos izraisa tāds fakts,kad izlasei zūd cerības par augstu vietu turnīra tabulā un atkal jācīnās lai nepaliktu pēdējie.Un sakarīgu spēli spēj rādīt tikai tad,kad ūdens smeļās jau mutē.
Tieši tā-Marians kā jau ierasts puikas sitās,nu un? vai par to nemaksā? labāk ieklausies savos tuvākajos Marian,kas tev palīdz strādāt,nevis mīksto vadības norādes un viss būs čikeniekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-11 09:30, pirms 8 gadiem
Kā izrādās starpība starp sliktu un labu spēli spēli ir izveidot/nerealizēt nevis divus, bet četrus momentus.
Un, protams, atšķirība ir pretinieku valsts iedzīvotāju skaits.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-11 09:42, pirms 8 gadiem
Pahara vārdiem - ar katru spēli paliekam tikai labāki, gribās pajautāt, cik jābūt labiem, lai iesistu kaut vienus vārtus.

  -3 [+] [-]

, 2016-10-11 09:43, pirms 8 gadiem
Ka man riebjas sis Pahars, pec attieksmes var maniit ka nemaz neuztraucas par to ka federacija pat apsvertu domu vinu atlaist...
Pilnigi pofig kada limena pretiniekam tiek zaudets un ka varti netiek guti, vienmer mekles stulbus attaisnojumus nevis atvainosies par sliktaam speeleem vai atzis savu nekompetenci.
Saprastu ja tiktu zaudets ESP, GER, BEL, FRA utml. Tacu savas maajaas feeriniekiem butu jaaieliek, HUN ari nav nekads mission impossible, it seviski ja ir majas spele..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-10-11 10:03, pirms 8 gadiem
Kā redzēji ielaistos vārtus?
- Pirmos neredzēju.

Cerams,ka video noskatīsies?Mazdēliņš pie TV ekrāna iebļāvās:"Tam garmatainam taču "gamaku "ielika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-10-11 10:23, pirms 8 gadiem
Nezinu kā jums, bet man Kļuškins pārsteidza pozitīvi. Nebiju gaidījis uzreiz tik sakarīgu spēli, ņemot vērā mazo pieredzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-10-11 10:40, pirms 8 gadiem
Pirms 4 dienām: "Ikaunieks spēlēja slikti pret Andoru, tādēļ bija malā".
Vakar: "Ikaunieks iesita pret Luksemburgu, tādēļ sastāvā"

¯|_(ツ)_/¯

  +2 [+] [-]

, 2016-10-11 11:03, pirms 8 gadiem
Ja katrā spēlē centra aizsargs nevis glābj, bet mājās golu, tad par kādu uzvaru var cerēt. Tas 'gamaks"" jau izskatījās pēc ņirgāšanās puišeļu mačos.

     [+] [-]

, 2016-10-11 11:08, pirms 8 gadiem
massbeat rakstīja: Pirms 4 dienām: "Ikaunieks spēlēja slikti pret Andoru, tādēļ bija malā".
Vakar: "Ikaunieks iesita pret Luksemburgu, tādēļ sastāvā"

¯|_(ツ)_/¯

  +1 [+] [-]

, 2016-10-11 13:01, pirms 8 gadiem
Piedodiet,atvainojiet ja,visiem gadās kļūdīties,bet nu nejau 2goli 2 spēlēs.Tas jau ir par traku mazliet.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-11 13:34, pirms 8 gadiem
Šis kā jāsaprot?

"Pirms spēles mēs runājām, ka šodien ir jāatdod visus spēles."

     [+] [-]

, 2016-10-11 15:10, pirms 8 gadiem
Pozitīvi pārsteidza Laizāns un Tarasovs, no kuriem parasti neko daudz negaidām, kā arī gandrīz debitants Kļuškins (Laizāns sev neparastajā pozīcijā likās gluži vai atdzimis).
Par Karlsonu jau pavasarī rakstīju, ka viņš noderētu pret Fēru salām (manuprāt, par vēlu uzlaida), bet pret Ungāriju gan nē.
Kopumā šo varētu nosaukt par Latvijas izlases labāko spēli 2016. gadā --, ja vien ne rezultāts(:
Un dejavu: Garija Džonsona vadībā arī bija acīm tīkamas spēles, bet pašvaki rezultāti, kamēr galu galā Sanmarīno atlaida viņu no amata... Varbūt pat pārsteidzīgi, Džonsonam pēc tam Anglijā bija ļoti veiksmīgi periodi (bija gan arī neveiksmīgi).

  -1 [+] [-]

, 2016-10-11 16:23, pirms 8 gadiem
Viss kārtībā, trener, ar Andoru neizšķirts jānospēlē, lai nebūtu pēdējā vieta grupā un viss kārtībā. No Tevis un komandas vairāk neko negaidu. Tik kāda jēga spēlēt, jo rezultāts zināms!

     [+] [-]

, 2016-10-11 18:25, pirms 8 gadiem
donkey rakstīja: Šis kā jāsaprot?

"Pirms spēles mēs runājām, ka šodien ir jāatdod visus spēles."
Jāatdod visas spēles, jo toķikā uzlikta liela nauda uz pretinieku uzvarām