Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Spēlēsim tikai kā pirmais numurs"

Agris Suveizda

Šabala: "Spēlēsim tikai kā pirmais numurs"
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par šovakar gaidāmo spēli. Viņaprāt, Lietuva ir spēcīga izlase, taču arī izbraukumā Latvijas plāns ir tikai viens – spēlēt agresīvi un uzspiest savu spēli pretiniekiem.

"Lietuva, protams, ir stipra komanda. Tas ir Baltijas derbijs, un spēle nebūs viegla. Lietuvai ir fiziski ļoti spēcīgi spēlētāji. Bet arī ar viņiem var spēlēt. Jāizmanto savs pluss – ātrums," teica Valērijs Šabala. "Vai viesos spēlēsim piesardzīgāk nekā Rīgā? Nē, spēlēsim tikai kā pirmais numurs!"

Trenera nomaiņa Lietuvas izlasi padara grūtāk prognozējamu, taču Šabala sacīja, ka izlase vairāk gatavojas savai, nevis pretinieku spēlei: "Jā, trenera maiņa lietuviešiem ir kas jauns – jaunas emocijas, idejas un jauni spēlētāji. Bet šai spēlei negatavojamies kaut jā īpaši – tā ir svarīga spēle un mums ir jāuzvar savi principiālie pretinieki, bet nav tā, ka gatavotos kaut kā individuāli šim mačam."

"Gribausks, manuprāt, ir labākais vārtsargs Virslīgā – viņam te nav konkurentu. Pārāk daudz nesekoju līdzi Borovskim, bet viņš ir labs aizsargs, kurš ļoti labi pieslēdzas uzbrukumam, taču dažreiz nepaspēj atpakaļ aizsardzībā," Šabala raksturoja abus no Latvijas klubiem izsauktos lietuviešus. "Protams, ka ar Gribausku apspriedām šodienas spēli. Lietuvā vēl atceras zaudējumu Baltijas kausā ar 0:5 un arī neseno zaudējumu septembrī, un viņi, protams, grib reabilitēties par to."

"Jā, tas, protams, ir ļoti nepierasti, bet ko darīt – ja uz tāda laukuma ir jāspēlē, tad ir jāspēlē. Protams, ka būs smagi – muskuļi šim laukumam nav gatavi," Valērijs sacīja par Viļņas mākslīgo segumu. "Pirmais iespaids par laukumu? Sintētika ir laba, bet visu sezonu spēlējām uz zaļā laukuma, tāpēc būs ļoti nepierasti."

"Izlasē laukumā jūtos ļoti labi, jo visu sezonu šajā shēmā un šajā pozīcijā spēlēju "Skonto", tāpēc man nav nekādu problēmu. Sapratne ar partneriem ir diezgan laba, bet, protams, vēl vajag nedaudz laika, lai saspēlētos," Šabala turpināja. "Sarkanā kartīte pret "Ventspili"? Tiesnesis parādīja, ka iesitu ar elkoni, bet pēc spēles Igoram [Tarasovam] uzprasīju, kas notika. Viņš teica, ka ar pirkstu trāpīju viņam acī. Tāpēc tur nekā nebija, jo pat nejutu, ko izdarīju. Un viņš teica, ka nekāda elkoņa nebija – tikai ar pirkstu acī."

  +2 [+] [-]

, 2013-10-11 12:07, pirms 11 gadiem
Vai tad Barcelona skatas ka citi spele , tas taktikas pret katru pretinieku ir pilniba liekas , jaspele savs futbols -ar merki galveno , kas spelei ir , tas ir - varti , nevis kalt tas bezjedzigas shemas , kuru segt , kuru nee utt

  +2 [+] [-]

, 2013-10-11 12:26, pirms 11 gadiem
rudzumaize rakstīja: Ooo. Džekam patīk ar pirkstu acī. Gan jau saprot un domā par "šokoladnij glaz" . Kāds pirmais numurs? Baltijas kausā leiši bija ar trešo sastāvu, un nevajag muldēt, ka viņi baigi atceras to zaudējumu. Šodien ir cits turnīrs, un cita motivācija.
Trešais sastāvs? Apskaties vēlreiz tās spēles protokolu. Lietuvas pamatsastāvā bija astoņi spēlētāji, kas pirms dažām dienām bija izgājuši pamatsastāvā neizšķirtā pret Krieviju (0:0). Lai arī krievi tobrīd vēl gatavojās Euro2012, viņiem spēli sāka astoņi spēlētāji, kas izgāja vienpadsmitniekā arī pirmajā EČ spēlē pret čehiem.

Pieci no Lietuvas sākumsastāva bija starta sastāvā arī septembrī nākamā atlases cikla sākumā. Protams, sastāvs nebija optimālais. Bet tāds tas nebija arī Latvijai - nebija Gorkša, Ivanova, Rudņeva.

     [+] [-]

, 2013-10-11 12:40, pirms 11 gadiem
Vispirms jāiemācās piespēles un tad var sākt runāt par taktikām!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 13:25, pirms 11 gadiem
Nu uzbrūkošais futbols ir interesanta lieta, tad gaidāms rezultatīvs mačs. Cerība uz skontiešu saspēlētību.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 13:33, pirms 11 gadiem
gebels rakstīja: Vai tad Barcelona skatas ka citi spele , tas taktikas pret katru pretinieku ir pilniba liekas , jaspele savs futbols -ar merki galveno , kas spelei ir , tas ir - varti , nevis kalt tas bezjedzigas shemas , kuru segt , kuru nee utt
Te nu Tu gan kļūdies. Barselona tāpat kā citas komandas skatās citu komandu spēles ierakstus. Tāpēc arī viņi ir tikuši tik tālu.