Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Lielais futbola vakars Unibet redzējumā

Unibet.com
Unibet.com

Lielais futbola vakars Unibet redzējumā
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Eiropas zonā notiks Pasaules kausa atlases cikla priekšpēdējās kārtas spēles. Viļņā svarīgu spēli aizvadīs Latvijas izlase, kas septembrī lietuviešus sakāva Rīgā un kas joprojām reāli pretendē uz trešo vietu grupā.

Par spīti uzvarai septembrī, grupā šobrīd augstāk atrodas Lietuva, kas ieņem ceturto vietu un Latviju apsteidz par vienu punktu. Nomināla spēles favorīte ir tieši mājiniece Lietuva (@2.15), tomēr lietuviešiem pēdējā laikā ir dažāda rakstura problēmas un pēdējās spēlēs kvalitatīvāku sniegumu demonstrēja Latvija (@3.30). Tiem, kuri nav droši par Latvijas uzvaru, dubultiespēja @1.62 varētu būt tieši laikā.

Bukmeikeri šovakar neparedz rezultatīvu spēli – mača kopējais "Over 2.5" ir novērtēts ar koeficientu 2.30. Tomēr, par spīti spriedzei, domājams, ka spēlē varētu būt itin daudz vārtu gūšanas iespēju. Rīgā to bija ne mazums, bet paredzams, ka arī Viļņā Latvija spēlēs agresīvi un aktīvi veidos uzbrukumus. Neviena Lietuvas mājas spēle ciklā vēl nav beigusies ar "Over 2.5", taču to visu var izskaidrot ar konkrētajiem pretiniekiem vai spēles situāciju – Grieķija (0:1) bija pārāk stipra, Lihtenšteina (2:0) pārāk vāja, bet Slovākija (1:1) ilgu laiku spēlēja mazākumā. Arī koeficients uz to, ka abas komandas gūs vārtus, ir pat ļoti pievilcīgs - 2.12.

A grupas līderu duelī Horvātija uzņems Beļģiju, kurai neizšķirts ļaus) jau oficiāli garantēt ceļazīmi uz Brazīliju. Spēles favorīte ir Horvātija (@2.45), tomēr Beļģija (@3.00) pēdējās septiņās spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras un pēdējoreiz zaudējusi pirms 11 mēnešiem Rumānijā. Tāpat Beļģija (dubultiespēja - @1.50) ciklā ir uzvarējusi visās četrās izbraukuma spēlēs un nav vēl ielaidusi nevienus vārtus. Iespēja, ka abas komandas gūs vārtus, novērtēta ar 2.00.

Ārkārtīgi saspringta situācija ir H grupā, kur joprojām pat četras komandas pretendē ne tikai uz otro, bet pat uz pirmo pozīciju. Turklāt šovakar visas tiksies ar kādu no tiešajām konkurentēm, un ļoti būtiska cīņa norisināsies Vemblijā, kur līdere Anglija (16 punkti) uzņems trešajā vietā esošo Melnkalni (15). Izteikti favorīti ir astoņas spēles pēc kārtas nezaudējušie angļi (@1.30), tomēr nedrīkst nenovērtēt mazo Melnkalni (@9.75), kas pagājušajā ciklā abas reizes ar angļiem spēlēja neizšķirti (0:0, 2:2) un šajā ciklā ar paceltu galvu aizbrauca prom gan no Ukrainas (1:0), gan Polijas (1:1). Melnkalniešu dubultiespēja ir @3.25. Melnkalne gan nav uzvarējusi pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas – trīs neizšķirti un zaudējums.

Noslēgumā vēl dažu maču, mūsuprāt, interesantāko iznākumu apskati:

Horvātija – Beļģija 1:1 (@6.75). Ilgu laiku izskatījās, ka cīņa par uzvaru grupā notiks līdz pēdējam mirklim, taču Horvātija ir zaudējusi gana daudz punktu, tādējādi gandrīz atdodot ceļazīmi beļģiem. Beļģijai pietiek ar punktu, kas parasti ir labs iemesls šāda iznākuma atbalstīšanai.

Dānija – Itālija: Itālijas uzvara (@2.95). Lai arī dāņi vēl cīnās par vietu zem saules, drausmīgā mājas spēļu bilance liek domāt, ka arī šodien zaudējums pret Itāliju, kura spēlēs brīvi, ir reals.

Nīderlande – Ungārija. Lai arī mājinieki ir nodrošinājuši uzvaru D grupā un tiekās ar ungāriem, kuriem priekšā ir smaga cīņa par otro vietu, mēs tomēr uzskatam, nav pamata domāt par Holandes varenuma vājināšanos. Interesanta šķiet versija par rezultatīvu spēli, kur pievilcīga būtu likme uz „Over 3.5” vārtiem ar koeficientu - 2.30.

Vācija – Īrija. Vācijai vajag vismaz punktu, lai nodrošinātu vietu Pasaules Kausā. Šajā spēlē ir vērts novērtēt koeficientu - 1.98, ka Vācija izcīnīs uzvaru, neielaižot nevienus vārtus. Interesantāku to padara fakts, ka Īrija nav spējusi gūt vārtus viesos pret tādām komandām kā Zviedrija un Austrija. Mūsu prognoze mača iznākumam 3:0 (@8.00).

Zviedrija – Austrija. C grupā turpinās cīņa par otro vietu tabulā, bet šodien viss ir mājinieku rokās. Šī ir tā saucamā „6 punktu” spēle, jo trešajā vietā atrodas Austrija. Pēdējā spēle zviedriem ir ar Vāciju, tāpēc uzskatam, ka šodien viņi cīnīsies par dzīvību un nāvi, un koeficients „Puslaiks/Pilnais laiks” mājinieku uzvarai pie 2.50 ir ievērības cienīgs.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 15:17, pirms 11 gadiem
Šis raksts izklausās pēc bukmeikeru reklāmas. Man kautkā neintresē tie koificenti kuri ir ielikti aiz katra trešā vārda.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 15:33, pirms 11 gadiem
zhorzhs1 rakstīja: Šis raksts izklausās pēc bukmeikeru reklāmas. Man kautkā neintresē tie koificenti kuri ir ielikti aiz katra trešā vārda.
man gan tiesi interese koeficenti kaa ari viss ir daudz maz izklastiits nav tik daudz pasam jarokas pa i-netu UN JAMEKLE INFORMACIJA

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 15:59, pirms 11 gadiem
interesanti...nu tad paskatīsimies, cik no prognoz'em būs precīzas

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 17:33, pirms 11 gadiem
nu baigais izskaidrojums - plika reklāma. Pateiktu priekšā kādu spēles galveno pavedienu - piemēram - Melnkalne spēlēs bez 5-ciem top futbolistiem.