Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kilornam diskvalifikācija, iespējams, "Lightning" nepalīdzēs arī traumētais Points

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kilornam diskvalifikācija, iespējams, "Lightning" nepalīdzēs arī traumētais Points
Alekss Kilorns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Tampabejas “Lightning” Austrumu konferences finālsērijas trešajā spēlē pret Ņujorkas “Islanders” varētu nākties iztikt bez diviem pamatsastāva uzbrucējiem - Aleksam Kilornam piespriesta diskvalifikācija, bet Breidens Points cīnās ar savainojumu.

Aleksam Kilornam piespriesta vienas spēles diskvalifikācija, jo viņš sērijas otrajā mačā no mugurpuses iegrūda apmalē Ņujorkas “Islanders” uzbrucēju Broku Nelsonu. Incidents notika pirmās trešdaļas sestajā minūtē, un Kilorns saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Tas gan netraucēja Tampabejas “Lightning” gūt 2:1 uzvaru, sērijā panākot 2-0. Kilorns 15 izslēgšanas mačos izcēlies ar septiņiem punktiem, bet regulārajā čempionātā uzbrucējs 68 spēlēs tika pie 49 punktiem.

Iespējams, “Lightning” nākamajā spēlē nevarēs palīdzēt arī centra uzbrucējs Breidens Points. Viņš otrajā mačā iedzīvojās savainojumā. Tas notika pirmās trešdaļas beidzamajās sekundēs, hokejistam neveiksmīgi ielidojot laukuma apmalē. Points otrajā periodā nospēlēja divas nomaiņas, pēc tam uz ledus vairs neparādoties. Galvenais treneris Džons Kūpers atzina, ka skaidrība par Pointa statusu būs tikai spēles dienā.

Points ir rezultatīvākais hokejists, kurš turpina cīņu par Stenlija kausu - viņš 15 spēlēs sakrājis astoņus vārtus un 23 punktus. Par diviem punktiem vairāk ir Neitanam Makinonam, bet Kolorado “Avalanche” jau ir izstājusies. Jāpiezīmē, ka 2:1 uzvaru “Lightning” pabeidza ar tikai deviņiem uzbrucējiem, jo mačam bija pieteikti 11 uzbrucēji un septiņi aizsargi, nevis daudz ierastākais 12+6 modelis.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tampa-bay-...
https://www.nhl.com/news/lightning-...