Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Žilbērs izcīna 77. uzvaru, Kintana "Vuelta a Espana" kopvērtējumā uzlido uz otro vietu

Žilbērs izcīna 77. uzvaru, Kintana "Vuelta a Espana" kopvērtējumā uzlido uz otro vietu
Filips Žilbērs svin 77. uzvaru. Foto: EPA/Scanpix

"Vuelta a Espana" 17. posmā triumfēja pieredzējušais beļģis Filips Žilbērs, kuram tā bija 77. uzvara panākumiem bagātajā karjerā. Tikmēr no sestās uz otro vietu kopvērtējumā pakāpās kolumbietis Nairo Kintana.

Šodienas etapā izveidojās milzīgs atrāviens, ko varētu dēvēt arī par peletonu, ņemot vērā, ka skaitliski lielajā grupā atradās 47 braucēji no 17 komandām. Atrāvienā iesaistījās septiņi no astoņiem "Deceuninck-Quick Step" sportistiem, kuru skaitā bija kopvērtējuma 11. vietas īpašnieks brits Džeimss Nokss. Kopā ar Noksu vienā grupā brauca arī "Movistar" kalnu speciālists Nairo Kintana (6. vieta kopvērtējumā) un "Sunweb" - Vilko Keldermans (8.).

Ārkārtīgi augstā tempā braucošais atrāviens pakāpeniski palielināja pārsvaru pār kopvērtējuma līderu grupu, kurā sacensību pēdējā stundā tempu diktēja "Astana" komanda. "Astana" līderis Migels Angels Lopess kopvērtējumā tobrīd bija ceturtais. Primoža Rogliča pārstāvētā "Jumbo-Visma" vienība pēc smagām divarpus nedēļām bija manāmi paguruši, kamēr slovēņu supertalants Tadejs Pogačars ilgu laiku bija vienatnē.

Pēdējie kilometri bija jāveic ne pārāk stāvā paugurā. Kā pirmais no pārējiem aizbēga čehu pavasara klasiku speciālists Zdeņeks Štibars. Tomēr "Deceuninck-Quick Step" braucējs kilometru pirms finiša tika notverts. Pēc tam savu veiksmi izmēģināja fenomenālā formā esošais īrs Sems Benets, bet arī šā gada "Vuelta a Espana" divu posmu uzvarētājam neizdevās triumfēt. 17. posmā virsroku guva titulētais Filips Žilbērs, par divām sekundēm apsteidzot Benetu. Savukārt trešo vietu ieņēma Žilbēra komandas biedrs Remī Kavaņa.

Pēc tam Kintanam, Keldermanam un Noksam bija jāgaida pārējie konkurenti, kas finišu sasniedza apmēram piecarpus minūtes pēc uzvarētāja. Rogličs saglabāja sarkano līdera krekliņu, kamēr Kintana no sestās pozīcijas uzlidoja uz otro, no pjedestāla izstumjot Pogačaru un uz trešo vietu nobīdot komandas biedru Alehandro Valverdi. Turpretī Keldermans no astotās vietas pakāpās uz sesto, bet Nokss - no vienpadsmitās uz astoto.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 17. posma

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma66:43:36
2.Nairo KintanaKolumbijaMovistar+2:24
3.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar+2:48
4.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE-Emirates+3:42
5.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+3:59