Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Gadu pēc diskvalifikācijas dopinga skandālā attaisnoti vadošie Kazahstānas biatlonisti

Agris Suveizda

Gadu pēc diskvalifikācijas dopinga skandālā attaisnoti vadošie Kazahstānas biatlonisti
Olga Poltoraņina. Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) pavēstījusi par apsūdzību atsaukšanu pret deviņiem Kazahstānas biatlonistiem, kuri iepriekšējā gada beigās uz nenoteiktu laiku tika diskvalificēti aizdomās par aizliegtas dopinga metodes izmantošanu.

"Visas deviņas lietas ir izbeigtas," sacīts IBU Antidopinga paneļa (ADHP) paziņojumā. "Sākotnējās diskvalifikācijas nekavējoties tiek atsauktas. ADHP secināja, ka panelim iesniegtie pierādījumi nav pietiekami, lai apstiprinātu secinājumu, ka būtu iesaistīta aizliegta metode. Sportistu lūgums kompensēt juridiskās un cita veida izmaksas ir noraidīts."

Divas nedēļas pirms iepriekšējās sezonas IBU 22. novembrī uz nenoteiktu laiku diskvalificēja deviņus Kazahstānas biatlonistus: Gaļinu Višņevsku, Aļinu Raikovu, Darju Kļiminu-Usanovu, Olgu Poltoraņinu, Janu Savicki, Maksimu Braunu, Annu Kristanovu, Antonu Pantovu un Vasiliju Podkoritovu. Višņevskas pagaidu diskvalifikācija ar Sporta arbitrāžās tiesas lēmumu tika atcelta jau februārī.

Skandāls Kazahstānas izlasē sākās 2017. gada februārī pirms pasaules čempionāta Hohfilcenē, kad Austrijā policija tika informēta par to, ka degvielas uzpildes stacijā vairāku mikroautobusu pasažieri izkrāvuši lielu kartona kasti, kurā tika atrasti izmantoti medicīnas preparāti, uzlējumi, farmaceitiskās pudelītes, aprīkojums asins pārliešanai un ar roku veikti pieraksti. Tāpat tika atrastas akreditācijas uz biatlona sacensībām, un pēcāk aizdomas krita uz Kazahstānas izlasi, kuras viesnīcā tika veikts reids un atrastas aizliegtas vielas. 2018. gada sākumā Itālijā kratīšana notika arī izlases ārsta istabā, un vēlāk viņš saņēma pagaidu diskvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonworld.com/news/...

  +2 [+] [-]

, 2019-09-11 14:35, pirms 5 gadiem
Nu, principā dopinga pudelītes un asins maisi varēja ceļot līdzi vienkārši kā nevainīgs talismans, veiksmei. Tāpat biatlonistu asinis varētu būt savāktas, ielaižot viņu istabās dresētus odus, kas izsūca viņiem asinis un pēc tam aiznesa sliktajiem onkuļiem un tantēm, lai tās sagādātu kompromātu nevainīgajiem sportistiem. Starptautiskajai biatlona federācijai vajadzētu atvainoties un vairs tā nekad nedarīt, bet kompensācijai turpmākos 10 gadus Kazahstānas atlētiem principā netaisīt dopinga pārbaudes.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-11 16:13, pirms 5 gadiem
Pietrūka pierādījumu vai liels kukulis ir garšīgs, bet manipulācijas tik un tā notika, pēc gadiem sodīs ar atpakaļejošu datumu. Tā tas būs.