Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes līderis Vučevičs atzīst sakāvi pret Latviju un kritizē jauno izlašu sistēmu

Agris Suveizda

Melnkalnes līderis Vučevičs atzīst sakāvi pret Latviju un kritizē jauno izlašu sistēmu
Nikola Vučevičs pret Mārtiņu Meieru
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Orlando "Magic" un Melnkalnes izlases viens no līderiem Nikola Vučevičs pēc zaudējuma Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Latvijai (68:100) sniedza interviju franču portālam BeBasket.fr.

- Pret Latviju, šķiet, tā arī neatradāt ritmu aizsardzībā.
- Tā bija ļoti sarežģīta spēle. Labi sākām pirmās piecas minūtes, bet, tiklīdz sasteidzām metienus uzbrukumā, devām viņiem iespēju skriet ātrajos uzbrukumos un gūt vieglus grozus. Ģērbtuvē runājām, ka mums ir jāierobežo viņu tālmetieni, bet nespējām to izdarīt. Aizsardzībā mums bija daudz problēmu. Viņu ārējie spēlētāji ir fiziski nedaudz pārāki par mūsu, un tas bija redzams laukumā. Esam sarūgtināti par to, kā zaudējām, bet tā laikam šobrīd ir mūsu realitāte: varbūt mums ir jāpieņem, ka pagaidām vēl nevaram sacensties ar Eiropas labākajām komandām.

- Finālturnīrs tik un tā ir sekmīgs, jo Melnkalne pirmoreiz vēsturē izkļuva no grupas?
- Protams, varam būt lepni par sevi! Tiesa, ka katrs zaudējums ir sarežģīts. Bet mēs joprojām esam jauna komanda, kas nākotnē progresēs. Redzēsim, kas notiks ar kvalifikācijām, jo neviens to šobrīd nezina, FIBA procesu dēļ tas viss tiek sarežģīts. Bet ceram, ka būsim klāt arī nākamajā finālturnīrā.

- Tieši tā, tu būsi viens no spēlētājiem, kurš atlasi izlaidīs, jo tā notiks NBA sezonas vidū. Kādas ir tavas domas par FIBA kalendāru un izlašu logiem?
- Jaunajai kārtībai nav nekādas jēgas, ja nav panākta vienošanās ar NBA un Eirolīgu par spēlētāju pievienošanos. Ko tas nozīmē, piemēram, mums, Melnkalnei? To, ka kāds spēlētājs izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausu un es finālturnīrā ieņemšu viņa vietu? Tas nav taisnīgi. Tas ir pats sliktākais, ka spēlētāji smagi strādās kvalifikācijā, bet tad viņiem būs jādod ceļš NBA un Eirolīgas spēlētājiem. Tas nav godīgi, un tas nav saprotams, jo izlasēm tad būs divas pilnīgi dažādas komandas. Un pat publikai tas nenozīmēs neko labu. Tiks organizētas spēles, kurās valstīm nebūs labāko spēlētāju. Saprotu, ka viņi gribēja to izdarīt gluži kā futbolā, bet tādā gadījumā vajag ar visiem vienoties. Ja tas nav iespējams, tad jāsaglabā vecā sistēma. Domāju, ka tā strādāja labi. Neredzu problēmu spēlēt vasarās, šāda sistēma vienmēr strādāja.

- Finālturnīrā vairums spēļu notiek pie tukšām tribīnēm. Šādā atmosfērā ir grūti parādīt savu sniegumu?
- Domāju, ka viņi labi izdarīja, augšējās rindās izslēdzot gaismas, lai halle neizskatītos tik tukša. Protams, labprātāk spēlētu vairāk fanu priekšā, bet piepildīt tribīnes nav viegli. Piemēram, mēs pirmo posmu aizvadījām Rumānijā, un mūsu līdzjutējiem nav vienkārši doties mums līdzi uz Turciju. Daudziem nepietiek līdzekļu, un tas arī ir tālu. Turklāt tagad katrs zaudējums nozīmē braukšanu mājās, tādēļ nav viegli to visu organizēt. Žēl, jo šī ir ļoti laba arēna. Bet visādi citādi turnīrs tik un tā ir labi organizēts.

Izmantotie resursi:
BeBasket : actualité du basket en France et en...

 +11 [+] [-]

, 2017-09-11 16:17, pirms 7 gadiem
Vučevičam respect par sacīto ---> Jaunajai kārtībai nav nekādas jēgas, ja nav panākta vienošanās ar NBA un Eirolīgu par spēlētāju pievienošanos. Ko tas nozīmē, piemēram, mums, Melnkalnei? To, ka kāds spēlētājs izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausu un es finālturnīrā ieņemšu viņa vietu? Tas nav taisnīgi. Tas ir pats sliktākais, ka spēlētāji smagi strādās kvalifikācijā, bet tad viņiem būs jādod ceļš NBA un Eirolīgas spēlētājiem. Tas nav godīgi, un tas nav saprotams, jo izlasēm tad būs divas pilnīgi dažādas komandas. Un pat publikai tas nenozīmēs neko labu. Tiks organizētas spēles, kurās valstīm nebūs labāko spēlētāju. Saprotu, ka viņi gribēja to izdarīt gluži kā futbolā, bet tādā gadījumā vajag ar visiem vienoties. Ja tas nav iespējams, tad jāsaglabā vecā sistēma. Domāju, ka tā strādāja labi. Neredzu problēmu spēlēt vasarās, šāda sistēma vienmēr strādāja.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 18:40, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Vučevičam respect par sacīto ---> Jaunajai kārtībai nav nekādas jēgas, ja nav panākta vienošanās ar NBA un Eirolīgu par spēlētāju pievienošanos. Ko tas nozīmē, piemēram, mums, Melnkalnei? To, ka kāds spēlētājs izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausu un es finālturnīrā ieņemšu viņa vietu? Tas nav taisnīgi. Tas ir pats sliktākais, ka spēlētāji smagi strādās kvalifikācijā, bet tad viņiem būs jādod ceļš NBA un Eirolīgas spēlētājiem. Tas nav godīgi, un tas nav saprotams, jo izlasēm tad būs divas pilnīgi dažādas komandas. Un pat publikai tas nenozīmēs neko labu. Tiks organizētas spēles, kurās valstīm nebūs labāko spēlētāju. Saprotu, ka viņi gribēja to izdarīt gluži kā futbolā, bet tādā gadījumā vajag ar visiem vienoties. Ja tas nav iespējams, tad jāsaglabā vecā sistēma. Domāju, ka tā strādāja labi. Neredzu problēmu spēlēt vasarās, šāda sistēma vienmēr strādāja.
+