Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Horvātija bez medaļām jau 22 gadus. Bogdanovičs: "Mums trūkst lepnuma"

Agris Suveizda

Horvātija bez medaļām jau 22 gadus. Bogdanovičs: "Mums trūkst lepnuma"
Bojans Bogdanovičs
Foto: hks-cbf.hr

Horvātija savos pirmajos Eiropas basketbola čempionātos 1993. un 1995. gadā izcīnīja bronzu, taču kopš tā laika tikai vienreiz spējusi sasniegt pusfinālu un medaļas vairs nav izcīnījusi. Bez tām horvāti palika arī šogad, jau astotdaļfinālā otrajā puslaikā bezcerīgi zaudējot krieviem (78:101).

"Mums nebija nepieciešamās gribas un vēlmes, un mēs neparādījām, ka mums ir lepnums," sacīja Bojans Bogdanovičs, kurš ar 28 punktiem bija rezultatīvākais laukumā. "Gadu no gada zaudējam šādas spēles. Tas pats katru gadu. Un tā ir nevis taktikas vai metienu krišanas, bet gan vēlmes un lepnuma vaina. Acīmredzot mūsos nav lepnuma. Ja izslēgšanas spēlē var ielaist 100 punktus un nepārkāpt noteikumus… Gadu no gada braucu uz izlasi ar cerību, ka kaut kas mainīsies. Jūs, žurnālisti, mūs pataisāt par spēcīgākiem, nekā mēs esam patiesībā. Par spēlētājiem, kādi mēs neesam. Acīmredzot mums nav tik daudz meistarības. Ir apkaunojoši to teikt, bet tā tas diemžēl ir."

Krievijas izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs bija priecīgs par snieguma stabilitāti: "Labi, ka uzvaram, un tas palīdz spēlētājiem noticēt tam, ko darām. Priecē, ka visu 40 minūšu garumā spēlējām spēcīgi un stabili. Nostrādāja lietas, par kurām iepriekš bijām runājuši. Tā notiek nebūt ne vienmēr. Mūsu grupa izrādījās stipra. Un tā patiešām bija stipra. Paskatieties, tikai no tās vien ceturtdaļfinālā ir trīs komandas. Un arī turki kaut kādā mērā sagādāja spāņiem cīņu."

Horvātijas izlases galvenais treneris Aleksandars Petrovičs par spēles atslēgu nosauca enerģiju: "Man ir jāatzīst, ka krievi bija enerģiskāki par mums. Pirmajā puslaikā vēl izskatījāmies labi, taču netrāpījām pārāk daudz vieglo metienu. Savukārt pēc pārtraukuma mēs sākām mest garām pat soda metienus. Kādēļ tik slikti iegājām spēlē, kādēļ mums bija tik maz enerģijas – tas ir galvenais jautājums. Daudz ko pasaka puslaika izskaņa, kad koncentrēšanās zuduma dēļ zaudējām grozu un krievi panāca 46:42. Enerģijas ziņā bijām slikti, bet tad mēs sadegām arī psiholoģiski."

"Šī droši vien bija mūsu labākā spēle turnīrā," teica Maskavas CSKA aizsargs Dmitrijs Kulagins. "Galveno lomu nospēlēja vēlme un ticība, ka mums ir jāuzvar. Ja paskatās turnīra statistiku, var teikt, ka uzvarējām ar uzbrukumu. Taču mēs arī ļoti labu darbu paveicām aizsardzībā. Neskatoties uz Bogdanoviča 28 punktiem, neļāvām viņam justies ērti, neļāvām justies kā zvaigznei. Paveicām lielu darbu, un, paldies Dievam, beidzot viss izdevās. Atkal esam ceturtdaļfinālā. "Olympiacos" šajā arēnā Eirolīgas finālā uzvarēja CSKA? Mēs neesam CSKA, un arī grieķiem nebūs Spanuļa."

Tikmēr Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko slavēja Alekseju Švedu, kurš guva 27 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles: "Kad sākumā trāpi divus tālmetienus, tas nešaubīgi ļauj justies ērti. Bet šodien ieraudzīju lielu plusu, soli uz priekšu pašam Švedam: viņš sāka kontrolēt situāciju. Viņš vadīja spēli, nevis viņu vadīja spēles gaita. Viņš trāpīja divus tālus metienus, taču nevis sāka mest vairāk, bet gan gāja cauri, pelnīja pretiniekiem piezīmes un dalīja piespēles, visus iesaistot spēlē. Tāpēc paklanos Alekseja priekšā par to, ka viņš sevi noturēja rāmjos. Redzu, ka viņam reizēm gribas visam uzspļaut un uzvarēt pašam, bet viņš ir spēles veidotājs."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/basketba...
https://www.championat.com/basketba...
Сергей Базаревич: «Свои возможности мы узнаем...
Petrović: Rusi su bili energetski nemjerljivo...
Bojan Bogdanović naglas rekao bolnu istinu o...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-11 16:13, pirms 7 gadiem
Horvāti jau 2 čempi nolaiļ pa burbuli, 2015 pakāsa Čehiem ar -22 laikam, arī 1/8 finālā.. Tagad tik pat bezcerīgi pakāsa krieviem. Kas nenoliedzami ir vājākas par viņiem,taču acīmredzot spēlētāji sadomājās