Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Marejs atvieglots, Džokovičs nožēlo lēno sākumu 5. setā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs atvieglots, Džokovičs nožēlo lēno sākumu 5. setā
Novaks Džokovičs un Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunais "US Open" čempions Endijs Marejs pēc uzvaras Ņujorkas finālā pret Novaku Džokoviču beidzot varēja atviegloti nopūsties, jo izcīnīts pirmais "Grand Slam" tituls. Abi finālisti atzina, ka 5. seta pirmajā geimā Marejam nedaudz paveicies, taču tā ir spēles sastāvdaļa, ar ko jāsamierinās.

Marejs atvieglots

Marejs pēc spēles runāja par nogurumu: "Pēdējās 3-4 dienas bijušas ļoti nogurdinošas psiholoģiskā ziņā. Tādos apstākļos nav viegli spēlēt, bumbiņu grūtāk kontrolēt. Tas, ka iepriekš nebiju uzvarējis "Grand Slam" finālā un spēlēju pret Džokoviču, bija papildus slogs. Uzvaru varu raksturot ar vienu vārdu – atvieglojums. Ja būtu zaudējis arī šo finālu un no 2-0 pārsvara, to būtu ļoti grūti sagremot."

"Kad servēju par uzvaru mačā, apjautu to, cik liels notikums tas ir britu tenisam. Tas dod papildus spiedienu. Un man no britu spēlētājiem visvairāk tika jautāts, kad beidzot uzvarēšu "Grand Slam" finālā. Pat pēc uzvaras olimpiādē man to vaicāja. Ceru, ka mana uzvara iedrošinās vairāk bērnu nodarboties tieši ar tenisu. Lielbritānijas teniss ir labā stāvoklī – Lora Robsone nupat labi nospēlēja, Liams Broudijs bija junioru finālā."

Džokoviča medpauze pirms pēdējā geima Endiju nav izsitusi no sliedēm: "Domāju par to, kur servēt pirmo servi. Tiklīdz uzvarēju pirmo izspēli, jutos labi. Man nekad ar tādām lietām nav bijušas problēmas. Par iepriekš zaudētajiem fināliem tobrīd nedomāju. Par to, kas notika 3. un 4. setā, gan. Pirms piektā seta sevi nomierināju, bet pirmajā geimā man paveicās ar tīklu."

"Emocijas pēc uzvaras olimpiādē un tagad ir atšķirīgas. Londonā man bija vēl jācīnās pāru sacensībās. Bez tam, kad spēlēju finālā, jau zināju, ka man būs vismaz sudraba medaļa. Tas palīdzēja. Šeit par otro vietu neko nedod, tāpēc bija vairāk domu, dodoties kortā. Kā jau teicu, esmu atvieglots ar uzvaru, ceru, ka izdosies uzvarēt vēl kādā "Grand Slam" finālā," pauda Marejs.

Vai uzvara olimpiādē un "US Open" nozīmē, ka Marejs var pretendēt uz gada labākā tenisista godu? Pats Endijs tā neuzskata: "Pēdējie mēneši man bijuši labi, taču tenisā nav tikai "Grand Slam" turnīri. Novaks labi spēlējis "Masters" turnīros, Rodžers Federers atgriezies ranga 1. vietā. Jāatceras, ka tenisa sezona sākas janvārī un beidzas novembrī. Ja tu esi pirmajā vietā, esi pelnījis būt gada spēlētājs. Man citos turnīros nav izdevies tik labi nospēlēt. Es teiktu, ka gada labākie spēlētāji ir Novaks un Rodžers."

Džokovičs izdarījis visu, ko spējis

"Protams, vilšanās ir liela, taču apzinos, ka kortā atdevu visu, kas man bija. Centos atspēlēties, taču nesanāca. Spēlēju pret izcilu pretinieku, kurš "Grand Slam" titulu bija pelnījis visvairāk, jo ilgi bijis Top 4 un zaudējis četrus finālus. Marejs šodien pierādīja, ka ir čempions un ir pelnījis uzvaru.

Abiem bija grūti vējā, pieļāvām daudz nepiespiesto kļūdu. Bija arī labas izspēles. Vienā korta pusē bija jāspēlē pret vēju... Taču abiem apstākļi bija vienādi. Piektā seta sākumā nedrīkstēju zaudēt divus breikus pēc kārtas. Pēc tam bija ļoti grūti atspēlēties. Marejam serve palīdzēja brīžos, kad to vajadzēja visvairāk," finālu komentēja Novaks Džokovičs.

Pagājušā gada čempions atzina, ka ticējis savām spējām pat pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem: "Ticēju, ka man ir pa spēkam atspēlēties. 3. un 4. setā nospēlēju ļoti labi, bet lēns sākums piektajā setā maksāja uzvaru. Pirmajā geimā servēju pret vēju, Marejam bija divas labas izspēles, paveicās ar vienu sitienu. Tā sportā notiek, kad vienam paveicas, citam ne."

Džokovičs turnīrā bija nospēlējis par sešām stundām mazāk nekā Marejs, taču piektajā setā mazāk spēka bija tieši Serbijas tenisistam. Pēc spēles Džokovičs nevēlējās pa to runāt, vien norādīja, ka finālā nospēlētās nepilnās piecas stundas no abiem daudz paņēmušas gan fiziskajā, gan mentālajā ziņā.

Novaks uzsvēra, ka gada atlikušajai daļai viņam ir motivācija atgriezties ranga 1. vietā, kur kopš Vimbldonas atrodas Rodžers Federers.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

  -2 [+] [-]

, 2012-09-11 19:19, pirms 12 gadiem
''medpauze'' ? Labs, Bērziņ.

     [+] [-]

, 2012-09-11 21:40, pirms 12 gadiem
Kurš paņems Londonu šogad 2. reizi - gada tenisists. Tikai viens no diviem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-12 18:55, pirms 12 gadiem
Abu tenisistu teiktais apmēram sakrīt ar manu viedokli.Taču Novaks uzsver tikai 5.setu, taču daudz nozīmēja arī 2.seta sākuma "izgāšana", kad zaudēja 4 geimus pēc kārtas (ja tā nebūtu noticis, būtu izdevies paņemt2.setu un 5.sets nemaz nebūtu vajadzīgs) un slikta 1.serve un kļūdas 1.,2.,5.setā un 1.seta taibreikā.