Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadalam pusfināls nav jāspēlē, Krievijas līderu duelī uzvar Medvedevs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadalam pusfināls nav jāspēlē, Krievijas līderu duelī uzvar Medvedevs
Daniils Medvedevs un Karens Hačanovs. Foto: AFP/Scanpix

Monreālas "Masters 1000" turnīrā sestdienas vakarā notika tikai viens pusfināls, jo nogurušais Gaels Monfīss (ATP 20.) atteicās no mača pret ranga otro numuru Rafaelu Nadalu. Tikmēr vienīgajā notikušajā cīņā Daniils Medvedevs (ATP 9.) ar 6:1, 7:6(6) uzvarēja Karenu Hačanovu (ATP 8.), ar šo rezultātu nodrošinot viņa apsteigšanu nākamās nedēļas rangā.

Gaels Monfīss lietus dēļ piektdien netika pie iespējas izspēlēt ceturtdaļfinālu, kas notika gandrīz 24 stundas vēlāk par plānoto laiku. Francūzis 2:25 stundu ilgā mačā ar rezultātu 6:4, 3:6, 7:6(2) uzvarēja 13. numuru Roberto Bautistu Agutu. Pusfinālam pret Rafaelu Nadalu bija jānotiek tikai divas stundas vēlāk, Monfīss nolēma nespēlēt.

Daniils Medvedevs Krievijas pirmo divu numuru mačā varēja uzvarēt ar vēl lielāku rezultāta starpību, taču 2. setā divreiz zaudēja breika pārsvaru un arī pie rezultāta 5:4 neizservēja maču. Viņš pēc sestdien gūtās uzvaras savstarpējo maču bilancē ir vadībā ar 2-1. Daniils savu pirmo uzvaru guva 2017. gadā "Next Gen ATP Finals" grupu turnīrā Milānā, bet Karens Hačanovs bija pārāks pērn Maskavas ATP 250 pusfinālā.

Hačanovs Krievijas pirmā numura godā bija 40 nedēļas pēc kārtas – kopš 5. novembra, kad pēc uzvaras Parīzes "Masters 1000" turnīrā rangā apsteidza tieši Medvedevu. Šogad abi debitēja Top 10 – Hačanovs 10. jūnijā, bet Medvedevs 15. jūlijā. Krievijai divi Top 10 tenisisti pēdējoreiz bija 2010. gadā, kad desmitniekā bija Mihails Južnijs un Nikolajs Davidenko .

Monreālas fināls gaidāms šovakar plkst. 23:00. Abiem finālistiem tā būs pirmā tikšanās. Kamēr četrkārtējais "Rogers Cup" čempions Nadals, kuram ir 34 "Masters 1000" tituli, 51. reizi spēlēs šīs sērijas sacensību finālā, Medvedevam būs pirmais fināls.