Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Divkārtējam olimpiskajam čempionam negaidīti vāja debija profesionālajā boksā

Rolands Eliņš

Divkārtējam olimpiskajam čempionam negaidīti vāja debija profesionālajā boksā
Robesijs Ramiress. Foto: REUTERS/Scanpix

Kubas bokseris Robeisijs Ramiress šonakt Filadelfijā, ASV, aizvadīja savu pirmo cīņu profesionālajā boksā, kas tika plaši gaidīta, sekojot Ramiresa salīdzinājumiem ar Vasīliju Lomačenko. Taču vismaz pirmajā cīņā sanāca pilnīgi pretējais – Londonas un Rio olimpiskais čempions Ramiress zaudēja mazpazīstamajam amerikānim Adanam Gonsalesam.

Robeisijs Ramiress par olimpisko čempionu Londonas spēlēs kļuva 18 gadu vecumā. Pēc četriem gadiem Riodežaneiro spēlēs viņš triumfēja jau nākamajā svara kategorijā, proti, visvieglākajā svarā. Pagājušajā gadā Ramiress, sekojot citu par boksa zvaigznēm izaugušo tautiešu piemēram, pameta Kubu un šogad oficiāli noslēdza līgumu ar „Top Rank” promouteru kompāniju. Slavenais Bobs Arums pieteica Ramiresu kā vienu no boksa nākotnes zvaigznēm un izteica pārliecību, ka Ramiresa karjera attīstīsies līdzīgi kā ukraiņu olimpiskajam čempionam Vasīlijam Lomačenko, kurš šobrīd tiek uzskatīts par vienu no pasaules labākajiem bokseriem visu svara kategoriju vērtējumā.

Kā jau profesionālajā boksā ierasts, Ramiresam debijas cīņa tika nozīmēta ar domu, lai viņš varētu nodemonstrēt savas spējas un ierakstīt karjeras bilancē uzvaru. Viņam pretiniekos stājās Adans Gonsaless (5-2), 22 gadus vecs ASV bokseris, kurš iepriekš bija iekļauts Lomačenko-Rigondo „undercard” šovā, ciešot zaudējumu.

Ramiresam pirmās sekundes profesionālajā boksā sanāca tik sliktas, ka sliktāk gandrīz vairs nevarēja būt – Gonsaless jau uzreiz izdarīja precīzu sitienu un nosūtīja kubieti nokdaunā. Ramiress gan piecēlās, taču arī četru raundu ilgās cīņas turpinājumā izskatījās blāvāk par savu pretinieku, vēsta ESPN. Gonsaless uzvarēja pēc punktiem ar nevienbalsīgu lēmumu – divi tiesneši lēma pārliecinoši par labu Gonsalesam (40:35, 39:36), bet trešajam tiesnesim lēmums bija pavisam pretējs (37:38). Par pēdējo rezultātu ESPN cīņas aprakstā gan klaji pasmaidīts kā pārsteidzošu tiesneša viedokli.

Ramiress uzreiz pēc rezultātu nosaukšanas atstāja ringu, bet vēlāk intervijā ģērbtuvēs skaidroja, ka nepiekrīt tiesnešu lēmumam un uzskata sevi par cīņas uzvarētāju: „Pirmajā raundā viņi to sauc par nokdaunu. Tas nebija nekāds nokdauns, es domāju, ka es vienkārši paslīdēju. Viņš man neiesita īpaši stipri.” Nedaudz vēlāk Ramiress gan piekrita, ka nav parādījis īpaši spožu sniegumu un viņam nepieciešams to uzlabot.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-11 18:37, pirms 5 gadiem
Slavenais Bobs Arums

     [+] [-]

, 2019-08-11 20:15, pirms 5 gadiem
Kur arsi, tur sēsi, ko sēsi, to pļausi. Ko nopļauj pirmā raunda pirmajās sekundēs, tam slikts Arums.