Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Tā bija mūsu sliktākā spēle, sabrukām kā kāršu namiņš"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Tā bija mūsu sliktākā spēle, sabrukām kā kāršu namiņš"
Andris Riherts
Foto: Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

Piedāvājam treneru Andra Riherta un Tamaza Pertijas sacīto pēc Virslīgas mača starp "Mettu"/LU un "Skonto" (1:5).

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Neskatoties uz rezultātu, tā bija ļoti smaga spēle. Patiešām bija grūti no pirmajām sekundēm. "Mettai" ir kaujas spējīga komanda, un mums daļēji paveicās, ka guvām tos divus ātros vārtus. Pēc tam jau pārņēmām kontroli pār spēli, jo pie 2:1, 3:1 pretinieks gribēja atspēlēties, un viņi nomierinājās. Patiesībā mūsu savstarpējās spēles vienmēr notiek labā līmenī. Vienmēr ir laba intriga - nekad nav tāda treniņrežīma. Šodien bija gan traumas, gan kartītes - citiem vārdiem bija viss. Uzskatu, ja neņemam vērā rezultātu, spēle bija abpusēji laba. Gan viņiem ir daudz jauno spēlētāju, gan mums ir, un viņi savstarpēji vēlējās pierādīt, kurš ir stiprāks. Tas ir ļoti labi. Novēlu, lai turpinājumā "Metta" progresē. Savukārt mums šodien uzvara bija ļoti vajadzīga, lai iegūtu pārliecību, lai labotu to, kas notiek apkārt mums. Mums tas izdevās, paldies puišiem, taču ļoti daudz jāstrādā, jo atkal veidojam jaunu sastāvu. Smagi strādāsim - vēl, vēl, vēl."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Laikam jāatvainojas - tā bija sliktākā spēle šogad. Daudzas lietas mums neizdevās. Ja kaut vai skatāmies uz sitienu statistiku, abām komandām ir pa astoņiem sitieniem, bet rezultāts 5:1. Tas nozīmē, ka arī veiksme kaut kur stāvēja klāt "Skonto" blakus. Septiņās minūtēs mēs sabrukām kā kāršu namiņš. Septiņas minūtes bija "Skonto" nepieciešamas, lai panāktu divu vārtu starpību, 3:1. Otrajā puslaikā diemžēl nepietika ne spēka, ne morālo spēku, lai atspēlētos, saasinātu spēli un radītu kādu intrigu. Diemžēl tā ir sliktākā spēle, ko esam parādījuši šogad."

Ja agrāk varēja aizbildināties, ka ielaidāt pirmie, šoreiz pirmie iesitāt jūs. Vai ātrie vārti šoreiz nenostrādāja negatīvi?
Riherts: "Jūs jau noteikti statistiku ziniet, ka mēs vadībā reti esam [smaida], līdz ar to nezinām, kā rīkoties tādās situācijās. Neteikšu, ka pajuka. Mēs līdz 30.minūtei, līdz tai pauzei [ūdens pauze - aut.] gan ielaidām vārtus [patiesībā tobrīd vēl vārti nebija ielaisti - aut.], bet tai pašā laikā diezgan labi centāmies gan bumbu kontrolēt, gan izgājieni [no aizsardzības - aut.] bija ātri, pretiniekam īpaši pārsvars neveidojās. Bet jā, laikam neesam pieraduši būt vadībā. Tā ir sava veida problēma."

Rezervē palika Stuglis, kurš pēc diskvalifikācijas varēja spēlēt, pirmo reizi sezonā Giļņičs palika rezervē.
Riherts: "Giļņičs jau visas iepriekšējās spēles ar traumu spēlēja. Tā ka viņš šajā spēlē iepauzēja. Varēja viņu arī izmantot, kad noplīsa viens aizsargs, bet mēs pietaupījām viņu, nemocījām. Viņam sāp papēdis, vajag atpūtu. Rezervē viņš bija, bet nebija vērts viņu laist laukā. Stuglim kopumā sakrājies nogurums, viņš nāca uz maiņu."

Neizskatījās, ka Stuglim ir nogurums.
Riherts: "Nikns viņš bija, jā."

Intervijā sacīji, ka leģionāri noteikti būs virs komandas vidējā līmeņa, bet līdz šim redzētais par to neliecina.
Riherts: "Kā jau teicu, šodien tā mums bija sliktākā spēle. Visiem."

Šodien spēlējāt bez īstena uzbrucēja, lai gan bija pieejams Ivanovs. Kāpēc viņu neizlaidāt?
Pertija: "Ivanovs laukumā izpilda tādu lomu, ka "Mettai" tas būtu izdevīgi. Viņš jāliek laukumā citās situācijās. Šodien mums vienkārši vajadzēja ātrus futbolistus, jo zinām, ka "Mettai" centra aizsargi nav pārāk ātri. Un mēs nekādā gadījumā nedrīkstējām spēlēt pa augšu. Ivanovs ir tas spēlētājs, kurš savu spēli būvē tieši caur otro stāvu, spēlē ar galvu un tā tālāk. Citiem vārdiem mums šodien bija citādi jābūvē spēle un, domāju, tas attaisnojās - Kovaļovs guva trīs vārtus, Višņakovs iesita golu, radīja tādus asus momentus. Domāju, ka mēs uzminējām. Jā, viņi nav uzbrucēji, bet, ja paskatās vēsturi, tad Kovaļovs citās komandās ir spēlējis uzbrukumā. Tāpēc nolēmām izdarīt tā."

Vai pa šo nedēļu esat noskaidrojis, kur pazudis Karašausks?
Pertija: "Ir tāds raidījums "Gaidi mani" [ja šo rindu autors nekļūdās, tad runa par kādu Krievijas TV raidījumu, kur cilvēki meklē viens otru pēc daudzu gadu svešuma - aut.], tur viņu vajag meklēt. Saprotiet mani - ja vienreiz sacīju, ka nezinu, tātad vai nu negribu atbildēt, vai arī neesmu kompetents uz to atbildēt."

Policijā jāmeklē?
Pertija: "Tur viņa noteikti nav. Viss nostāsies savās vietās. Jūs taču nojaušat, ka viņš kaut kur ir [smiekli zālē]. Jūs taču saprotat, ka viņš kaut kur ir aizbraucis. Viņš bija labā formā un kaut kur aizbrauca. Kur aizbrauca, mēs nezinām. Jūs drīz uzzināsiet. Varbūt atgriezīsies, varbūt parakstīs [līgumu] - dod Dievs, lai parakstītu. Jūs atkārtoti uzdodat jautājumus, uz kuriem apzināti neatbildu. Kāpēc liekat man melot? Zinu, bet nevaru pateikt."

Vai izdevies aprunāties ar Pētersonu un viņa nopelnīto pendeli?
Riherts: "Iespējams, kāds aptumsums..."

Tobrīd vēl spīdēja saulīte...
Riherts: "Armands pēc tam pats sevi lādēja. Ko tur prasīt..."

Vai Timofejevs nebija jānoraida?
Riherts: "Principā jā, tur nebija jābūt tādai situācijai."

Par pirmo vai otro pārkāpumu?
Riherts: "Par jebkuru epizodi viņu bija jānoraida. Ja ir divas [epizodes], tad vajag iedot. Līdz ar to tāda situācija [acīmredzot domāta sagrāve 1:5 - aut.] nebūtu radusies."

Vai tādas kļūdas, kādu pieļāva Pavlovs, tiek piedotas?
Pertija: "Grūti pateikt. Pat pirms spēles bija aktuāls [kuru vārtsargu likt vārtos - aut.]. Var teikt, ka neesmu skarbs treneris un kaut kādas kļūdas piedodu. Varbūt nepiedodu kaut kādas situācijas ārpus laukuma, bet laukumā mēs visi kļūdāmies. Nevaru teikt, ka es piedodu, bet viņš ir pieaudzis puisis - viņam ir jāsaprot, ka tādas kļūdas vairs nedrīkst būt. Taču viņš ir labs vārtsargs, viņiem ir laba konkurence ar Geru [Germanu Māliņu - aut.]. Nez kāpēc vairāk Pavlovam uzticos. Nezinu kāpēc. Nav izslēgts, ka Gera arī spēlēs. Viņš laikam ir apvainojies. Taču tāda ir futbola dzīve, ka šobrīd vairāk uzticos Pavlovam."

Kalniņš sen nav bijis pamatsastāvā. Vai tas nozīmē, ka viņa loma mazinās?
Riherts: "Gatis mums vēl noteikti palīdzēs, tai skaitā pamatsastāvā."

Kas no tavu skatu punkta tieši notika pēc spēles, kad laukumā bija saķeršanās?
Riherts: "No mana skatu punkta? Es biju ļoti tuvu tur [smaida]. Bez komentāriem."

Kāpēc?
Riherts: "Ko tur īsti komentēt, ja cilvēki lien pāri žogam, skrien pāri laukumam... tas ir acīmredzams izglītības trūkums, akadēmisko stundu trūkums. Diemžēl tur pat apsardze nevar palīdzēt. Tā nav pirmā epizode. Pagājušajā gadā, atceraties, tie cilvēki sievieti ar kājām spārdīja. Šodien cieta gandrīz 70-gadīgs, var teikt, vectēvs."

Bildēs neviens fans nav saskatāms.
Riherts: "Nu tad paskatīsimies bildes. Es nevienu bildi arī neesmu redzējis."

Pertija: "Saprotu, par ko ir runa. Pats personīgi atvainojos par visu, kas notika, kaut arī pats neko neredzēju. Taču noteikumi visiem ir vienādi - ja nedrīkst iet pāri laukumam, tātad nedrīkst. Tas, kas notika tālāk... iepriekšējo reizi atvainojos par mūsu līdzjutējiem un arī šodien atvainojos. Vispār neatbalstu, ka rodas šādi incidenti. Esmu kategoriski pret. No sirds atvainojos - pagājušo reizi atvainojos un šodien atvainojos. Nekam tādam nav jānotiek ne tikai šeit, bet vispār nekur. Ir padzīvojuši cilvēki, viņus jāciena, ir noteikumi, tie ir jāievēro. Ja te ir teikts, ka pāri laukumam nedrīkst iet, tātad to nedrīkst darīt. Cienu šos noteikumus."

Pirms nedēļas sacījāt, ka Kenetam ir liekais svars, bet šodien viņš jau izgāja uz maiņu. Pa nedēļu nometa svaru?
Pertija: "Viņam ir liekais svars. Viņš met nost [svaru], taču redzams, ka ir liekais svars. Taču viņš trijās epizodēs nospēlēja tā, ko laikam jau pusgadu gaidu no aizsargiem. Pieļauju, ievērojāt šīs epizodes. Ja mēs viņu savedīsim kārtībā... cilvēkam 174 spēles "Dundee United" sastāvā, no tām pusē spēlēs bija komandas kapteinis. Figūra. Taču ir liekais svars - viņam bija trauma. Viņš ir pielāgojies šim liekajam svaram, viņam ir tāds kauls [demonstrē - aut.]. Ja savedīsim viņu kārtībā, domāju, būs mums ļoti labs centra aizsargs. Šodien tiešām 3-4 epizodes izdeva - gaisā uzvarēt Kalniņu ir sarežģīti jebkuram. Viņš to spēja."

Otrais Gorkšs?
Pertija: "Varbūt. Starp citu, kur ir Gorkšs? [smiekli zālē] Nelietis, trenējās ar mani, bet spēlēs par "Liepāju"?"

Dobrecovs sacīja, ka Gorkšs grib trenēties ar komandu, kas ieņem 1.vietu.
Pertija: "Jā, dzirdēju. Eh, viltnieks."

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 00:53, pirms 9 gadiem
Kurš nu Rihert būtu runājis!
Kādēļ tiek vainoti Skonto fani, ja konfliktā viņi nebija klāt, bet tas notika starp Mettas apsargiem un vadību - Mihelsona ģimeni un Skonto saģipsēto Smirnovu un Miholapu.

Bildē redzams, ka Pavlovam nākas apstādināt Rihertu, lai tas nemestos atkal virsūm Miholapam
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.ne...
';

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 01:00, pirms 9 gadiem
Mettas atieksme pret pretiniekiem un Mettas apsargu attieksme pret neitrāliem skatītājiem ir PRETĪGA.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-11 07:48, pirms 9 gadiem
Mettai vajag iemācīties spēlēt, nevis brukt virsū cilvēkiem!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 08:59, pirms 9 gadiem
Lēkt pāri žogam, skriet pāri laukumam, nemitīgi lamāties... Sētas līmenis.

Pret šo sērgu vēl nāksies kādu laiku pacīnīties! Dod, Dievs, mazāk mums tādus miholapveidīgos!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 15:29, pirms 9 gadiem
Jums ir bijusi arī kāda laba spēle?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-11 17:54, pirms 9 gadiem
Par "sliktāko" spēli negribētu īsti piekrist: rezultāts sliktāks nekā bija spēle (uz Rihertu arī pārāk spiež rezultāts, lai spriestu objektīvi). Nu, varbūt vissliktākā no aizsardzības darbību viedokļa.