Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: "Spartaks" - "Crvena Zvezda" 0:0 (spēle galā)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tiešraide: "Spartaks" - "Crvena Zvezda" 0:0 (spēle galā)
Jevgeņijs Nerugals
Foto: Māris Greidāns

Šodien plkst.19:00 Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" sāka dalību Čempionu līgā, kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē uzņemot Serbijas titulēto čempioni "Crvena Zvezda". Sportacentrs.com piedāvāja teksta tiešraidi no notikuma vietas.

18:20 Sportacentrs.com ieradies mediju ložā, kur jau gaida vairāk nekā 10 serbu žurnālisti. Kontrole pie ieejas visai nopietna - drošības dienesti apzinās, kāds pretinieks ieradies Rīgā. Vai to apzinās Latvijas futbola līdzjutējs? To redzēsim, tuvojoties mača sākumam. Video tiešraidi varat vērot, spiežot uz video materiāla augšā.

18:30 Spēles protokols:

18:32 Lai gan Eirokausos nekāds leģionāru limits nedarbojas, "Spartakam" arī šajā spēlē pamatsastāvā precīzi pieci ārzemnieki un vēl trīs rezervē. "Crvena Zvezda" pamatsastāvā abi Serbijas izlases pārstāvji Nemaņa Radonjičs un Milans Rodičs.

18:43 Jūrmalas "Spartaka" atpazīstamākais futbolists Edgars Gauračs Čempionu līgas laikā pilda organizatoriskās funkcijas. Nupat manīts, dalot ielūgumus pie stadiona kasēm

18:46 Stadiona teritorijā var mainīt daudz serbu kluba atbalstītājus, kuriem virsū Maskavas "Spartak" kluba krekli. Ejot uz stadionu, serbu fani bez saviem saukļiem skandēja Vperjod Spartak Moskva, kā arī uzdziedāja Katjushu.

18:50 Kolēģis Arkādijs Birjuks uzfilmēja serbu gājienu pie "Skonto" stadiona un gandrīz palika bez telefona.

18:55 "Spartaka" līdzjutēji pirms mača fotografēja viens otru:

18:56 "Spartaks" noorganizējis simpātisku atribūtikas veikalu:

19:00 Grūti pateikt iemeslus, bet spēles sākums kavēsies. Tikai plkst.18:59 futbolisti iznāk no koridora un ir skaidrs, ka starta svilpe atskanēs vismaz pāris minūtes pēc septiņiem.

19:02 Oficiālās padarīšanas tiek veiktas steigā un kavējums nesanāk pārāk liels - plkst.19:02 dota starta svilpe. Vārtsargu laukumi izskatās bēdīgā stāvoklī.

19:04 Paralēli sākusies "Sūduvas" un APOEL spēle, bet daži Kipras kluba pārstāvji pamanāmi šeit, "Skonto" stadionā, jo tieši ar "Spartaka" un "Crvena Zvezda" pāra uzvarētāju jātiekas nākamajā kārtā. Ja leiši ļaus...

4' "Crvena Zvezda" pamazām izvirza pretenzijas uz teritorijas iegūšanu. Tikmēr labākā atmosfēra ir tribīņu pretējā pusē, kur meldiņu velk serbu līdzjutēji.

5' Pēc Višņakova aktivitātēm Malejevs nopelna "Spartakam" draudīgu brīvsitienu! To izpilda cits krievu leģionārs Dmitrijevs, taču diemžēl gaisā divcīņu mājinieki zaudē.

19:08 Tikmēr Lietuvā, kur spēle sākusies par piecām minūtēm(!) agrāk, "Sūduva" jau negaidīti vadībā pret APOEL.

7' Vēl viens daudzsološs uzbrukums jūrmalniekiem! Svārups prātīgi piespēlē Kobzaram, kurš sāk apspēlēšanu soda laukumā un krīt - diemžēl dzeltenā kartīte par simulēšanu.

11' Pāris "Crvena Zvezda" uzbrukumu mēģinājumi, bet tad atkal ļoti asa "Spartaka" atbilde! Višņakovs piespēlē vārtu priekšā, kur maz pietrūkst, lai Svārups sistu no pāris metriem - sanāk pārkāpums pret viesu vārtsargu.

19:14 Tviterī kāds līdzjutējs sūdzas, ka nav ticis laists iekšā stadionā ar somu. Arī šo rindu autoram ir līdzi mugursoma un tiku ārpus stadiona no apsarga puses brīdināts, ka varu netikt iekšā. Man izdevās, varbūt palīdzēja žurnālista statuss, bet, šķiet, vispār nebija brīdinājuma, ka ar somām cilvēki varētu netikt laisti iekšā.

15' Radonjiča (Nr.49) talants un fantastiskais starta spurts izceļas uz kopējā fona, toties visā visumā "Spartaks" pagaidām izskatās ļoti cienījami.

19:18 "Sūduvai" jau 3:0 pret APOEL! Visus vārtus sasitis viens leģionārs. APOEL pārstāvis pieceļas kājās un rāda tālāk sēdošajam kolēģim ar pirkstiem "trīs". Varbūt ir vērts jau doties mājās?

18' "Crvena Zvezda" jau 18. minūtē piespiedu maiņa.

19' Viesiem neizdodas sitiens no labas pozīcijas no soda laukuma robežām. Sekojošo stūra sitienu "Crvena Zvezda" arī iznieko. Tāpat kā Višņakovs mūsējo pretuzbrukumu.

19:24 Pretējā pusē redzēsiet "Crvena Zvezda" (un viņu sabiedroto) līdzjutējus un arī iespaidīgo apsardzi visapkārt:

24' Bīstams uzbrukums "Crvena Zvezda", taču Mārcis Ošs iztraucē sitienu ar galvu no vārtu priekšas.

25' Tagad Ošs pārkāpj noteikumus un sekos ļoti nepatīkams brīvsitiens pie paša soda laukuma.

26' Radonjičs sit gar pašu vārtu stabu! Tik tuvu!

30' Iespaidīgs sniegums "Crvena Zvezda" līdzjutējiem, un arī viņu futbolisti pārņēmuši iniciatīvu un tagad spēlē kā izteikts pirmais numurs.

32' Tagad "Crvena Zvezda" bija jāgūst vārti! Viesi izspēlēja līdz absolūti brīvam sitienam, taču Serbijas kluba leģionārs Nabuans ar kreiso kāju pāršāva pāri!

33' Un tagad jau "Spartaks" gandrīz atklāj rezultātu! Ošam sānu iemetienos te nav, kur ieskrieties, taču tāpat sanāk tāls auts, un Kosoričs ar galvu sit bumbu vārtos - "Crvena Zvezda" ar pūlēm glābj aizsargs uz vārtu līnijas!

19:36 Nevar zināt, kā šis duelis beigsies, bet ar dziļu nopūtu jau tagad gribas atkal secināt - Latvijas klubu futbols ir daudz augstvērtīgāks nekā tam pievērstā līdzjutēju uzmanība...

37'"Crvena Zvezda" atkal bīstams brīvsitiens gandrīz no tās pašas vietas...

38' Šoreiz Radonjičs sit otrā stūrī un Nerugals vien ar skatienu pavada bumbu, taču nevar teikt, ka serbs bija ļoti tuvu mērķim.

41' Komandas apmainās uzbrukumiem, bet var just, ka pārtraukumu vairāk gaida "Spartaks".

42' Tikko, sitot bumbu ārā no soda laukuma, ļoti rupji kļūdās Freimanis un pēc pāris sekundēm seko Pavkova nāvējošs sitiens no nelielas distances - labi, ka garām...

44' Saprotams, ka "Crvena Zvezda" reāli vēl atrodas starpsezonu periodā, tāpēc arī brīžiem pat tāda līmeņa komandai novērojams netipisks tehnisks brāķis.

45+1' Pirmais puslaiks noslēdzies! Labu futbolu rāda "Spartaks" un pagaidām 0:0.

19:49 Sitienu statistika neglīta (1:11), bet reāli spēle ir solīda un vārtu četrstūrī viesi situši tikai reizi un arī jūrmalniekiem bija viens super moments pēc Oša auta un Kosoriča sitiena. Gaidām otro puslaiku.

20:02 Otrais puslaiks sācies! "Crvena Zvezda" otrā maiņa, kas nozīmē, ka nākamajām 45 minūtēm rezervē palikusi vairs tikai viena.

48' "Crvena Zvezda" diezgan bīstama standartsituācija, kura gan nebeidzas ne ar ko.

51' Kosoričs uzstāji aicina komandas biedrus spēlēt augstāk.

52' Arī "Crvena Zvezda" stūris bez panākumiem - bumbu ar galvu izsit raženais Svārups.

55' Pretuzbrukums "Spartakam", soda laukumā krīt Višņakovs, bet jāpiekrīt tiesneša klusēšanai - lai gan kontakts bija, no mājām mūsējais gāzās pārāk viegli,

60' Pirmā maiņa "Spartakam" - Davidovs nāk Kobzara vietā.

61' Pēc Freimaņa neveiksmīgas atspēles atpakaļ situāciju neitralizē Kosoričs, taču "Crvena Zvezda" nopelna stūra sitienu. Jūrmala nosargā.

66' Svārupa vietā Agirre. Pirms brīža "Crvena Zvezda" neizmantoja kārtējo stūra sitienu. Statistika krājas par labu serbiem, bet Nerugalu darbībā praktiski neesam redzējuši.

19:25 2 068 skatītāji klātienē šodien.

69' Pēc tāla standarta bumbas virziens nedaudz tiek pamainīts un Nerugals izsit bumbu no devītnieka. Šai epizodē cietis Freimanis.

20:31 Apsardzei pievienojas vīri melnā un nu jau "Crvena Zvezda" fani var sajusties pavisam īpaši:

74' Freimanis, skanot aplausiem, atgriežas spēlē, bet šobrīd "Spartaks" spēlē no diezgan dziļas aizsardzības.

74' "Crvena Zvezda" sit pāri vārtiem.

77' Dmitrijeva vietā pēdējo trīs gadu Latvijas čempions Mihadjuks.

78' Nervozi notikumi "Spartaka" vārtu tuvumā, bet Nerugals bumbu tver.

81' Viesu fani sāk skandēt "Russkije vperjod!" Grūti saprast, kuru no komandām viņi atbalsta...

82' Radonjičs dodas malā un "Crvena Zvezda" vairs nav maiņu. "Spartaks" beidzot nopelnījis brīvsitienu pretinieku laukuma pusē. Galu galā brīdinājumu nopelna Šlampe.

84' Brīdinājums arī viesu futbolistam Babičam.

86' "Spartaks" pēdējās minūtēs pašaizliedzīgi cīnās, lai nosargātu bezvārtu neizšķirtu.

86' "Spartaka" rindās uz maiņu nākušais Agirre negaidīti izskrien viens pret vienu ar "Crvena Zvezda" vārtsargu! Diemžēl šai duelī pārāks viesu vārtu vīrs.

87' Un bīstams brīvsitiens jūrmalniekiem! Davidovs nedaudz netrāpa! No nekā divi lieliski momenti "Spartakam" mača izskaņā.

90' Vēl viens stūra sitiens "Crvena Zvezda", bet nekā.

90' Brīdī, kad paziņo kompensācijas laiku (trīs minūtes), Agirre mēģina no laukuma centra pārsteigt izgājušo "Crvena Zvezda" vārtsargu. Nebija tas sliktākais mēģinājums.

90+2' Spēle tuvojas beigām, "Crvena Zvezda" vēl mēģina izraut uzvaru.

90+3' Spēle beigusies! "Spartaks" iztur! Pirmais puslaiks bija saturīgāks nekā otrais, taču vārtus jūrmalnieki varēja gūt abos puslaikos. Uz Belgradu "Spartaks" dosies ar 0:0 kabatā, kas vismaz teorētiskas cerības saglabā. Mēs tiešraidi noslēdzam.

     [+] [-]

, 2018-07-11 18:40, pirms 6 gadiem
Cerības jau Spartakam ļoti mazas. Tekošajā reitingā esam 44. vietā. Mums tuvojas Gibraltārs . Punkti ļoti vajadzīgi lai nenokristu līdz pašai apakšai.
https://www.footballseeding.com/cou...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 18:43, pirms 6 gadiem
Minimala uzvara 1 : 0

     [+] [-]

, 2018-07-11 18:44, pirms 6 gadiem
za pobedu

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 18:55, pirms 6 gadiem
18:43 Jūrmalas "Spartaka" atpazīstamākais futbolists Edgars Gauračs Čempionu līgas laikā pilda organizatoriskās funkcijas. Nupat manīts, dalot ielūgumus pie stadiona kasēm.. #kolhozs

     [+] [-]

, 2018-07-11 18:59, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-07-11 19:11, pirms 6 gadiem
Nu ko jasāk bļaut simulants!

     [+] [-]

, 2018-07-11 19:12, pirms 6 gadiem
petušara rakstīja: 18:43 Jūrmalas "Spartaka" atpazīstamākais futbolists Edgars Gauračs Čempionu līgas laikā pilda organizatoriskās funkcijas. Nupat manīts, dalot ielūgumus pie stadiona kasēm.. #kolhozs
tavs niks daudz ko izsaka

     [+] [-]

, 2018-07-11 19:14, pirms 6 gadiem
Kur var redzet no arzemem tiesraidi?
Pld!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 19:29, pirms 6 gadiem
gints_haritonovs_1177996915582904 rakstīja: Kur var redzet no arzemem tiesraidi?
Pld!
ielādē hola un skaties kur gribi
hola.org

     [+] [-]

, 2018-07-11 19:36, pirms 6 gadiem
Tad jau sānāk Spartiešiem sešas spēles kausos!
ČĹ ja zaudē tad EK nāx pretī kaut kāds SanMarino klubelis kuru sasitīsim un tad...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 19:38, pirms 6 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2018-07-11 19:43, pirms 6 gadiem
Zb, sportacentrs TV nevar normāli noregulēti GAIN(līmeni skaņas celiņam), komentētājs runā viena limeni un tad pēķšņi iebļaujās ka bļin ausis sit ciet, labi ka vell nesāk čarkstēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja