Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvidai pēc pasaules čempionāta daudz piedāvājumu no ārvalstīm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvidai pēc pasaules čempionāta daudz piedāvājumu no ārvalstīm
Inese Tarvida
Foto: instagram.com/inesetarvida

Pasaules čempionāta bronzas medaļniece, Bauskas taekvondiste Inese Tarvida sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklāj, ka pēc šīm sacensībām ir īpaši daudz piedāvājumu pārstāvēt citas valstis, taču vēlas startēt zem savas valsts karoga.

Kā jau ziņots, Bauskas māsas pēc pasaules čempionāta Dienvidkorejā ilgu laiku netika uz mājām, jo Jolanta bija pazaudējusi pasi. Pēc neplānotas aizkavēšanās Ķīnas galvaspilsētā tagad māsas Tarvidas beidzot atgriezušās Latvijā. Sākotnēji bija plāns mazliet atpūsties Vācijā un pēc tam doties uz treniņnometni Latvijā, bet tagad sanāk dažas dienas dzimtenē un tad jau būs jābrauc trenēties uz Vācijas klubu. "Visā šajā haosā es paspēju ne tikai aptvert pasaules čempionātā izdarīto, bet arī gandrīz jau aizmirst," smejas Inese Tarvida. "Viens labums, ka esam Pekinu iepazinušas, vismaz policiju un dažādas iestādes."

Pasaules čempionātā Ineses mērķis bija ceturtdaļfināls un varbūt pat medaļa, jo apzinājās savu līmeni. Pērnā gada jūlijā tika uzvarēta tagadējā pasaules čempione Zeliha Agrisa no Turcijas (1:0), bet šī gada februārī tika pieveikta arī tagadējā vicečempione Tatjana Kudašova no Krievijas (5:4).

Tarvida atklāj, ka PČ ceturtdaļfināla uzvaras sitiens ir viņas kroņa numurs, kuru izmanto bieži, jo parasti ir garāka par pretinieci. Līdz šim bijušas daudzas medaļas, bet pasaules čempionāta bronzas godalga ir baušķenieces pirmais lielais panākums. Patlaban svars ir nedaudz virs 57 kilogramiem, līdz ar to bija grūti iekļauties 53 kg kategorijā. "Pēdējās dienās tikai dzer ūdeni un sēdi saunā, izžuvusi un gandrīz pusmirusi."

Atgādinām, ka pērnā gada nogalē radās aizķeršanās ar Latvijas licenču saņemšanu, līdz ar to 2017. gada pirmajos mēnešos Bauskas māsas startēja zem Vācijas karoga. Marta sākumā tika izsniegtas Latvijas licences. Uz pasaules čempionātu Tarvidas devās par saviem līdzekļiem, bet Vācijas klubs "TCC Friedrichshafen" sedza izdevumus par naktsmītni. Par problēmām ar federāciju zina daudzi, tāpēc ir daudzi varianti par citu valstu pārstāvēšanu, it sevišķi pēc pasaules čempionāta. Vecākā māsa neko nesola, bet arī turpmāk vēlas startēt zem Latvijas karoga, jo ir savas valsts patriote.

Inese šogad absolvēja Bauskas Valsts ģimnāziju, turpinājumā plāno Vācijā apgūt vācu valodu, bet tālākā nākotnē ir doma par studēšanu Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Plānā ir arī divas olimpiskās spēles (2020, 2024) un gribētos olimpisko medaļu.

Sportiste atklāj, ka taekvondo prasmes uz ielas īpaši nevar izmantot, taču mazākajās klasēs esot nedaudz pacilājusi kājas.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

     [+] [-]

, 2017-07-11 15:10, pirms 7 gadiem
Varētu Vāciju izvēlēties turpmāk parstāvēt!

     [+] [-]

, 2017-07-11 15:11, pirms 7 gadiem
Varētu Vāciju izvēlēties turpmāk pārstāvēt!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 15:12, pirms 7 gadiem
esmu tikai par Latvijas Republikas pārstāvēšanu

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 15:22, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Varētu Vāciju izvēlēties turpmāk parstāvēt!
Nekādā gadījumā!