Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: sestdien atsāksies telpu futbola čempionāta pusfināls

Agris Suveizda

Oficiāli: sestdien atsāksies telpu futbola čempionāta pusfināls
Līgas labākais vārtu guvējs Dmitrijs Kuzmins ("Jēkabpils Lūši"). Foto: futsal.lv/Petrow FC

Latvijas Telpu futbola asociācijas valde vakar oficiāli pieņēma lēmumu atsākt 2019./20. g. sezonu. Pirmā spēle aizritēs jau sestdien, kad Latvijas kausa ieguvēja un regulārās sezonas vicečempione "Raba" galvaspilsētā uzņems Jēkabpils "Lūšus". Futzāla čempionāts tādējādi kļūs par pirmo komandu sporta veidu līgu Latvijā, kas atsāks vai uzsāks sezonu.

Latvijas Telpu futbola asociācija, apkopojot Virslīgas pusfinālistu viedokļus, iepriekš jau vēstīja, ka sezonas turpināšanu atbalsta trīs no četriem klubiem, pret iestājoties vienīgi regulārās sezonas stiprākajai komandai "Petrow". Līdz ar to paredzami bija tas, ka "Petrow" pārstāvji sezonas atsākšanu neatbalstīja arī valdes balsojumā - gan "Petrow" prezidents Mārtiņš Petrovs, gan "Petrow" galvenais treneris Guntis Apīnis balsojumā atturējās. Ar pārējo klātesošo balsīm gan bija gana, lai nolemtu par sezonas atsākšanu.

Pirmā spēle notiks parīt, kad "Eletrum" olimpiskajā centrā plkst. 14:00 tiksies "Raba" un Jēkabpils "Lūši". Šo spēli varēsiet vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē. Šajā sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 1-1, bet otrā sērijā "Petrow" pret Daugavpils "Lokomotiv" atrodas vadībā ar 2-1, esot vienas uzvaras attālumā no debijas finālā. Pagaidām vēl nav zināms, kad Daugavpilī tiks aizvadīta sērijas ceturtā un arī, iespējams, pēdējā cīņa. Tāpat vēl tiks ziņots, kad risināsies 1. līgas pēdējā un izšķirošā kārta, kurā titulu savstarpējā kaujā sadalīs pašreizējās līdervienības "Nikars"/"Ghetto" un "New Project".

Latvijas Telpu futbola asociācija sezonas atsākšanai ir izstrādājusi sanitāro protokolu, un līdz mēneša beigām visas spēles notiks pie tukšām tribīnēm. Tiek solīts, ka visas Virslīgas spēles būs vērojamas tiešraidē - Daugavpils un Jēkabpils spēles pārraidīs mājinieku klubi. Līdz 1. jūnijam Latvijas teritorijā iekštelpās drīkst pulcēties ne vairāk par 100 personām. Pirms katras spēles būs klusuma brīdis Covid-19 upuru piemiņai.

Pusfinālsērijas provizoriski varētu tikt izspēlētas vēlākais līdz 24. jūnijam, bet finālsērija varētu sākties 27. jūnijā un tikt aizvadīta vēlākais līdz 12. jūlijam.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LTFA.LV/ph...

     [+] [-]

, 2020-06-11 10:56, pirms 4 gadiem
Tāpat vēl tiks ziņots, kad risināsies 1. līgas pēdējā un izšķirošā kārta

Laika posmā no 13. līdz 28. jūnijam.