Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Fernandess: "Madrides "Real" noteikti būtu konkurētspējīga NBA komanda"

Andrejs Siliņš

Fernandess: "Madrides "Real" noteikti būtu konkurētspējīga NBA komanda"
Rūdijs Fernandess. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Spāņu veterāns Rūdijs Fernandess paudis uzskatu, ka viņa pārstāvētais Spānijas superklubs Madrides "Real" noteiktu būtu konkurētspējīgs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

""Real" varētu konkurēt NBA, noteikti. Mēs uzvarējām Oklahomsitiju. Tā bija pirmssezonas spēle, viņi tikko sāka [gatavoties sezonai], ceļoja utt. Tā, protams, nav regulārā sezona, bet mēs [Madrides "Real"] esam lieliska komanda," norādīja Fernandess, kurš pats NBA aizvadīja četras sezonas, "Trail Blazers" un "Nuggets" komandās kopumā vidēji gūstot 9,1 punktu, izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas un atdodot 2,2 rezultatīvas piespēles.

Fernandess atsaucas uz 2016. gada pārbaudes spēli pret Oklahomsitijas "Thunder". Toreiz Madridē "Real" pagarinājumā izcīnīja uzvaru ļoti rezultatīvā mačā - 142:137. Pats Fernandess toreiz guva 11 punktus un atdeva sešas piespēles. No tā laika sastāva "Real" komandā joprojām spēlē septiņi spēlētāji - bez Fernandesa arī Serhi Juļs, Trejs Tompkinss, Džeisī Kerols, Entonijs Rendolfs, Džefrijs Teilors un Felipe Rejess.

35 reizes Spānijas čempiontitulu izcīnījusī "Real" desmit reižu triumfējusi Eirolīgā un uzskatāms par Eiropas augstākās klases superklubu. Jau iepriekš spekulēts par to, ka "Real" ir NBA līmeņa organizācija. Vairāki spēlētāji izvēlējušies palikt vai atgriezties komandā, lai gan saņēmuši piedāvājumus spēlēt NBA, tostarp Fernandess.

Šovasar karstākās runas ir par argentīniešu aizsarga Faku Kampaco iespējamo došanos prom no Madrides vienības, lai pievienotos kādam NBA klubam. Spēlētāja līgumā ar "Real" noteikta milzīga izpirkuma maksa (neapstiprināta informācija liecina, ka runa ir par sešiem miljoniem eiro), bet NBA klubi nedrīkst maksāt vairāk par 750 000 dolāru (ap 660 tūkstošiem eiro).

Izmantotie resursi:
https://www.dazn.com/en-ES/welcome/

     [+] [-]

, 2020-06-11 23:14, pirms 4 gadiem
Ko nozīmē konkurēt?
Par kaut ko cīnīties? Vai vienkārši uzvarēt, nez 20 spēles sezonā?
Bet es teiktu, NBA ir arī visādas NY un Fīniksas, Atlantas, galīgi jau nepazustu...