Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Ar sacensībām Teksasā atgriežas ASV golfa tūre

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ar sacensībām Teksasā atgriežas ASV golfa tūre
Džastins Rouzs. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Teksasas pilsētā Fortvortā ar "Charles Schwab Challenge" turnīru pēc trīs mēnešu pārtraukuma atsākās pasaules nozīmīgāka golfa tūre – "PGA Tour".

Līdz šim pēdējais PGA tūres turnīrs bija 12. martā Pontevedrabīčā (Florida) startējušais "The Players Championship", kas tika mēģināts spēlēt bez skatītāju klātbūtnes, taču tika pārtraukts pēc nospēlēta viena raunda.

Sezonai atsākoties, plānots, ka pirmo četru nedēļu turnīri notiks bez skatītājiem. 91 diena starp PGA tūres raundiem ir ilgākā pauze ASV golfā kopš Otrā pasaules kara.

Pirmajam raundam vēl neesot pabeigtam, vadībā izvirzījās 2018. gada čempions Džastins Rouzs (Anglija), kuram ir rezultāts -7. Tas ir par vienu sitienu labāks rezultāts nekā tuvākajiem sekotājiem.

"Colonial Country Club" notiekošais "Charles Schwab Challenge" pulcējis ļoti iespaidīgu sastāvu, Teksasā spēlējot 15 spēlētājiem no ranga Top 20, ieskaitot visu pirmo piecinieku. Piebilstams, ka pirmajā turnīrā pēc lielās pauzes nepiedalās titulētais Taigers Vudss (11. numurs).

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad plānoti trīs no četriem "major" sērijas turnīriem – visi ASV notiekošie, kamēr Lielbritānijā tradicionāli startējošais "The Open Championship", kuram šogad bija jānotiek Kentā (Anglija), tika atcelts.

Pierasti pirmais "major" turnīrs "Masters" šoreiz būs pēdējais, no aprīļa pārceļoties uz novembri, "PGA Championship" notiks augustā (nevis maijā), bet "US Open" no ierastā jūnija laika pārcelts uz septembri, kad plānota arī Raidera kausa izcīņa, turklāt tai jānotiek jau nākamajā nedēļā pēc "US Open".