Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

No traumas atlabstošā Laksa strādās par treneri nometnē Spānijā

Ints Megnis
Ints Megnis

No traumas atlabstošā Laksa strādās par treneri nometnē Spānijā
Kitija Laksa. Foto: South Florida

Pagājušā gada Latvijas labākā basketboliste Kitija Laksa, kura šobrīd turpina rehabilitāciju pēc smagas traumas, nākmanedēļ Spānijā strādās par treneri nometnē "Blue Star 30 Europe", kas apvienos labākās jaunās spēlētājas.

"Blue Star" nometnes ASV notiek kopš 1981. gada, bet no 21. līdz 23. jūnijam tāda risināsies arī Grankanārijā. Laksa cerēja, ka varēs būt ar Latvijas sieviešu basketbola izlasi, kas 27. jūnijā tieši Rīgā uzsāks Eiropas čempionātu, tomēr viņa pērn novembrī koledžas spēlē guva smagu kājas traumu un pagaidām vēl nevar atgriezties laukumā. Pati Laksa 2011. gadā piedalījusies "Blue Star" nometnē Londonā, bet šoreiz tajā strādās kā trenere.

"Kitija ir labi zināma spēlētāja abās Atlantijas okeāna pusēs, jo daudz sasniegusi gan NCAA, gan ar Latvijas izlasi nozīmīgos FIBA turnīros," paudis turnīra direktors Dens Boumeikers. "Viņa saprot mūsu mērķi, "Blue Star Europe" nometnes kvalitāti un raksturu."

Nometnes galvenais treneris būs Spānijas treneris Kvims Gomess, tāpat nometnē strādās treneri Pedro Garsija Rosado, Kristians Turšics, bijusī Lielbritānijas izlases spēlētāja Renē Džonsone-Alena un Santi Lopess.

Kā zināms, Laksa šopavasar absolvēja savu ASV augstskolu un nākamajā sezonā sāks profesionāles karjeru.