Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF lēmums spēles gaitā slēpt rezultātu un koncertu eksperiments

Rolands Eliņš

LFF lēmums spēles gaitā slēpt rezultātu un koncertu eksperiments
Pāvels Šteinbors sargā Latvijas izlases vārtus mačā pret Slovēniju. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlase jūnija spēlēs, kuras tika sagaidītas ar jauna veida reklāmu un koncertiem blakus stadioniem, zaudēja ar 0:3 un 0:5, parādot gaužām vāju sniegumu, taču LFF Komunikāciju daļā vismaz organizatoriskā puse šajās spēlēs tiek vērtēta pozitīvi. LFF Komunikāciju nodaļa gan arī apstiprināja, ka Latvijas un Slovēnijas spēles laikā tika pieņemts konkrēts lēmums izvairīties no spēles nepatīkamā rezultāta pieminēšanas LFF oficiālajos sociālajos tīklos.

Latvijas līdzjutēju nevēlēšanās doties uz stadionu atbalstīt futbola izlasi klātienē kļūst arvien saprotamāka, taču mūsdienās nav nekādu problēmu sekot līdzi spēles gaitai arī attālināti un bez TV tiešraides. Par to parūpējušies sociālie tīkli, kurus aktīvi izmanto arī LFF, ziņojot par savām aktualitātēm, cenšoties spodrināt #11vilki brendu un informējot par izlašu spēļu rezultātiem. Attiecīgi arī piektdienas Latvijas-Izraēlas spēlē katrs futbola sekotājs varēja LFF oficālajā “Twitter” profilā izlasīt, kā pirmajā puslaikā Izraēla panāk 1:0, kā 60. minūtē Izraēla dubulto pārsvaru, bet 81. minūtē gūst trešos vārtus, savukārt spēles beigas tika atzīmētas ar tekstu “Spēki atstāti laukumā, tribīnēs un pie TV ekrāniem, tomēr rezultāts uz tablo spēlē pret Izraēlu 0:3”.

Šāda informācija mūsdienu izlašu futbolā ir pilnīgi normāla lieta. Īsti normāls tikmēr vakardienas spēlē nebija Latvijas izlases parādītais sniegums, kura dēļ treneris Slaviša Stojanovičs uz preses konferenci atnāca patiesi satriekts, bet par īsti normālu neceļas roka nosaukt arī LFF piekopto politiku sociālajos tīklos, proti, visas spēles gaitā LFF “Twitter” profilā rezultāta attīstība tā arī nekur netika pieminēta. Savukārt mača beigās (kad par situāciju jau bija raisīti jautājumi no mediju puses) zem novēlējuma līdzjutējiem drošam mājupceļam tika pierakstīti divi cipari – 0 un 5, acīmredzot domājot, ka visiem šī profila sekotājiem būs skaidrs, kas ar to domāts.

Preses konferencē par šo situāciju tika vaicāts LFF preses sekretāram Viktoram Sopirinam, kurš plašāk nezināja paskaidrot, vai tā bijusi apzināta rīcība izvairīties no rezultāta publicēšanas, savukārt LFF Komunikāciju nodaļas vadītājs Ilvars Koscinkevičs pēc brīža izteica asus iebildumus portāla Sportacentrs.com pārstāvjiem par šāda jautājuma uzdošanu, aicinot to nedarīt preses konferencē, bet gan viņam privāti.

Pēc preses konferences Koscinkevičs norādīja, ka šajā situācijā neredz neko neparastu un pieminēšanas vērtu, kā arī atklāja, ka šāda sociālo tīklu stratēģija bijis viņa personīgs lēmums. Tas tika pamatots ar to, ka katrs futbola līdzjutējs ar rezultātu var iepazīties spēles protokolā, turklāt pēc mača beigām jau rezultāts esot bijis norādīts arī sociālo tīklu irakstā. LFF Komunikācijas nodaļas vadītājs absolūti nepiekrita, ka tā ir rezultāta cenzūra un ka tā nav normāla prakse, kā arī vēlreiz aicināja šādus iebildumus izteikt privāti vai savos sociālajos tīklos, nevis preses konferencē.

Salīdzinājumam – Lietuvas izlase vakar arī cieta sagrāvi, un Lietuvas FF oficiālais “Twitter” profils gan pēc pirmā puslaika vēstīja, ka rezultāts ir 0:3, gan pēc mača beigām publicēja vizuālo materiālu ar izceltu gala rezultātu 1:4. Kā nekā, futbolā kas ir vēl svarīgāks par rezultātu? Savukārt, no rīta atverot Latvijas FF mājaslapu, par 0:5 uzreiz uzzināt nevarēja. Kā galvenā spēle jau atzīmēts nākamais mačs pret Austriju, norādot tā sākumlaiku, nevis vakardienas spēles rezultātu, bet vakardienas mača apraksta virsraksts ir “Latvijas izlasei sakāve pret Slovēniju”. Savukārt pats apraksts sastāv no tieši četriem īsiem teikumiem, nekādā veidā neraksturojot spēles gaitu, bet tikai nosaucot vārtu guvēju uzvārdus.

LFF Komunikācijas nodaļas sakarā jāpiemin arī cita īpatnība, ko acīgākie futbola izlases līdzjutēji varēja ievērot arī pirms spēlēm, proti, LFF šoreiz publiski neziņoja par izmaiņām kandidātu sarakstā traumu dēļ. LFF Komunikāciju nodaļā mūsu portālam tika uzsvērts, ka nekas slēpts netiek un uz konkrētu žurnālistu jautājumu “vai spēlētājs X traumas dēļ vairs nav kandidātu sarakstā?” tiks dota atbilde, taču pati LFF tomēr to vairs publiski neziņos. Tas tika pamatots ar trenera Slavišas Stojanoviča nostāju šajā jautājumā.

LFF jūnija izlases spēlēs izcēlās arī ar citu jaunievedumu, proti, abi mači “Daugavas” stadionā tika reklamēti ar mūzikas piesitienu un kopā ar mūziķu Ozola un Edavārdu “lielkoncertiem”. Tas noveda pie situācijas, ka atsevišķos reklāmas plakātos vairāk tika uzsvērti tieši šie koncerti, nevis pašas futbola spēles, bet Sopirins portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka tas bijis mēģinājums aizsniegt auditoriju, kas parasti uz futbola spēlēm nedodas.

Piektdienas vakarā spēli pret Izraēlu apmeklēja 5700 skatītāju, bet pirmdienas vakarā ieradās vairs tikai nedaudz vairāk kā 4000 skatītāju. Sopirins norādīja, ka pāragri spriest, vai šo spēļu mārketinga akcija ir saucama par izdevušos, tam esot nepieciešama dziļāka analīze, taču viņš uzskata, ka līdzjutēju skaits, ņemot vērā apstākļus, bijis tīri labs.

“Tas tomēr ir pirmdienas vēls vakars, spēle beidzas gandrīz ap pusnakti, tā ka arī četri tūkstoši skatītāju liekas labs rādītājs,” sacīja Sopirins. “Jāņem tomēr vērā, kādi ir izlases rezultāti, un šeit es arī no savas puses varu tikai atvainoties, ka Latvijas līdzjutējiem spēlē ir šādas emocijas. Taču ceru, ka sarūpētie ārpusfutbola pasākumi deva citas izklaides iespējas un ļāva labi pavadīt laiku, apmeklējot izlases spēli.”

Par plakātiem, kuros galvenais uzsvars veltīts koncertam, nevis futbola spēlei, Sopirins norādīja, ka tas bijis savā ziņā eksperiments, turklāt galīgi nav bijis tā, ka futbola līdzjutēji nav tikuši informēti – tas esot noticis, izmantojot jau iestrādātus kanālus, kā arī tikušas piedāvāti vairāki simtu biļešu vakardienas LFF kongresa apmeklētājiem.
Vai kas līdzīgs tiks atkārtots arī rudens spēlēs vai tiks meklēti citi jaunievedumi, pagaidām LFF preses sekretārs pateikt nevarēja, taču atzina, ka pēc spēles pret Slovēniju pasākumi līdzjutēji piesaistei noteikti būs vēl jo svarīgāki.

  +8 [+] [-]

, 2019-06-11 11:01, pirms 5 gadiem
par ko ir raksts??

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 11:04, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: par ko ir raksts??
Par zāģi apnīk visiem runāt, bet nauda jāpelna.

 +12 [+] [-]

, 2019-06-11 11:10, pirms 5 gadiem
Kads skaists pasūtījuma raksts no opozīcijas!🤣😅😂

Bērnudārzs!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-11 11:16, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kads skaists pasūtījuma raksts no opozīcijas!🤣😅😂

Bērnudārzs!
Kaut kā tā izskatās! LFF mārketinga un komunikācijas daļa vismaz var redzēt ka kaut ko štuko, domā, dara un mēģina izmainīt - ieviest jauninājumus utml. Protams, ne visas idejas būs veiksmīgas, bet nu ja stagnāti visu laiku no malas pukstēs un īdēs (t.sk. izmantojot plašsaziņas līdzekļus kā sportacentrs.com - tādējādi mēģinot ietekmēt sabiedrības domas) cik tas, ko viņi dara ir slikti, tad jau nekas nemainīsies.

 +11 [+] [-]

, 2019-06-11 11:18, pirms 5 gadiem
Pilnīgi nenozīmīga lieta.

Vairāk interesē, kas nodrošina LV spēļu filmēšanu un atkārtojumus - pirmais gols, kur bija šķietami stabila aizmugure, praktiski vispār netika atkārtojumā rādīts, nemaz nerunājot par kadra apstādināšanu, lai redzētu piespēles brīdi. Amatieri.

 +14 [+] [-]

, 2019-06-11 11:48, pirms 5 gadiem
Es gaidu, kad sc beidzot objektīvi pieķersies spēlētāju snieguma analīzei un dīvainajām darbībām laukumā...kāda jēga apspriest LFF centienus kautkā izlīst no tāda apkaunojuma, kas notika laukumā???

  +4 [+] [-]

, 2019-06-11 11:50, pirms 5 gadiem
Atbildīgie, beidziet ūjināt stadionā tos "vilkus". Tāpat jau stulbi, bet kopā ar to bezcerību laukumā un pie attiecīga rezultāta vēl stulbāk.
Par organizatorisko pusi vienīgais + ka pirms un spēles pārtraukumā gana daudz izklaides bērniem un normāli nopērkams alus pieaugušajiem.

 +10 [+] [-]

, 2019-06-11 11:51, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā, ka Ļašenko vakar redzēju priecājoties par izlases neveiksmēm, jāsecina, ka šis ir apmaksāts raksts. Kāpēc nav atzīme - Apmaksāta, nomelnojoša reklāma?

  +3 [+] [-]

, 2019-06-11 11:55, pirms 5 gadiem
ThePower rakstīja: Pilnīgi nenozīmīga lieta.

Vairāk interesē, kas nodrošina LV spēļu filmēšanu un atkārtojumus - pirmais gols, kur bija šķietami stabila aizmugure, praktiski vispār netika atkārtojumā rādīts, nemaz nerunājot par kadra apstādināšanu, lai redzētu piespēles brīdi. Amatieri.
Šim piekrītu. Protams, uz visa tā fona, kas vakar notika, tam nav lielas nozīmes, bet arī man likās, ka pirmajos vārtos bija aizmugure.
Jēdzīga atkārtojuma nebija. Toties vēlāk pamanījās palaist kaut kāda momenta atkārtojumu brīdī, kad tika zaudēti kārtējie vārti.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 11:58, pirms 5 gadiem
Koscinkēvičs- tārps futbola ābolā! Ar savu uzpūtīgo iedomību un "gudrajām idejām". Ne velti Mihelsons viņu nosauca propogandonas ministru.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-11 12:14, pirms 5 gadiem
Ne velti federācijā diletanti novākušies. Nākamreiz vēl sastāvu nepublicējat lai dārzeņi uz pirkstiem min kādi vilki tpuu jēri laukumā ganās

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 12:16, pirms 5 gadiem
Futbolu nevar piemānīt. Ne ar vilkiem, ne koncertiem, ne ko citu. Uz laukuma ir tas, kas ir, un uz tā fona visas šīs nefutboliskās izdarības izskatās briesmīgi. Viens no paņēmieniem ir realitātes izmainīšana vai noliegšana, kas LFF nav sveša. Varbūt spēles nemaz nebija?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 12:35, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kads skaists pasūtījuma raksts no opozīcijas!🤣😅😂

Bērnudārzs!
Tieši manas domas. Opozīcijas brigāde jau vakar aktīvi darbojās pie pēcspēles raksta komentāru sadaļā.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 12:44, pirms 5 gadiem
"Šovakar visus kultūras draugus aicinām uz stadionu, kurā Latvijas futbola izlase kopā ar viesiem no Slovēnijas spēlēs Mocarta rekviēmu modernā izpildījumā. Vijoļu un fagotu vietā šoreiz tiks ņemtas futbolbumbas, bet pārdzīvojumi un pat asaras neizpaliks ne skatītāju, ne dalībnieku acīs."

"Pēc priekšnesuma visi klātesošie vienojās kopīgai dziesmai. Raudāja māte, raudāja meita, raudāja Slaviša tribīnēs."

  +5 [+] [-]

, 2019-06-11 12:45, pirms 5 gadiem
Būs kāda analīze par abām spēlēm?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 12:54, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Būs kāda analīze par abām spēlēm?
Tikai apbrīna par visu dziļajām, šķietami neizsmeļamajām spējām ciest uz skatuves. Spēlē pret Izraēlu futbola imitācijai bija atdots tik daudz emociju, spēlētāji, šķiet, atdeva pilnīgi visas žēlīguma un žēlabu rezerves, šķita, ka otrajai izrādei vienas nedēļas laikā emociju nepietiks. Bet nē, nevienai Meksikas studijai nav ziepju operu aktrišu, kas dienu no dienas spētu atklāt ciešanas, sāpes, neprātu, visus zaudējuma dziļumus un nianses. Viņiem priekšā ir liela nākotne! Holivuda, Rīgas Kinostudija, Disneja kompānija. Vilki ar Bembija acīm.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-11 13:11, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Būs kāda analīze par abām spēlēm?
Tev ar fuņa analīzes palagiem nepietiek?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 13:24, pirms 5 gadiem
ThePower rakstīja: Pilnīgi nenozīmīga lieta.

Vairāk interesē, kas nodrošina LV spēļu filmēšanu un atkārtojumus - pirmais gols, kur bija šķietami stabila aizmugure, praktiski vispār netika atkārtojumā rādīts, nemaz nerunājot par kadra apstādināšanu, lai redzētu piespēles brīdi. Amatieri.
Pilnīgi piekrītu, ne gūtos vārtus parādīja, ne izspēles. Dažos brīžos pret Izraēlu pat nozuda tablo un spēles pulkstenis, kas vispār ir sviests kvadrātā.

     [+] [-]

, 2019-06-11 13:41, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Tev ar fuņa analīzes palagiem nepietiek?
FUNS pirmā vietā, bet otrajā Namejs
Man vajag tos, kas ar to naudu pelna!
Pagaidām nevienu nemana! Acīmredzot tādu nav!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 13:44, pirms 5 gadiem
Sporta žurnālists ir tas, kas var dot ārā grūtos un labos laikos!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 14:44, pirms 5 gadiem
ThePower rakstīja: Pilnīgi nenozīmīga lieta.

Vairāk interesē, kas nodrošina LV spēļu filmēšanu un atkārtojumus - pirmais gols, kur bija šķietami stabila aizmugure, praktiski vispār netika atkārtojumā rādīts, nemaz nerunājot par kadra apstādināšanu, lai redzētu piespēles brīdi. Amatieri.
Tur jau nebija laika atrādīt - uzreiz nākamais gols un tad vēl pendele. Pie 0-3 rādīt pirmā gola iespējamo aizmuguri ir bezjēdzīgi....

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 14:44, pirms 5 gadiem
Lai kāds arī būtu rezultāts, es ļoti gribētu redzēt īsos momentu apskatus no spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-11 14:54, pirms 5 gadiem
Tas tāds padomju laika triks,bet adatu maisā nenoslēpsi.Vienmēr izlīdīs un iedurs.Gan klubu,gan federācijas māju lapās nav kritikas savām komandām un arī nepatīkamu rezultātu negribās teikt.Bet mūsu dienās neko nenoslēpsi

  -1 [+] [-]

, 2019-06-11 15:05, pirms 5 gadiem
The one and the only rakstīja: Ņemot vērā, ka Ļašenko vakar redzēju priecājoties par izlases neveiksmēm, jāsecina, ka šis ir apmaksāts raksts. Kāpēc nav atzīme - Apmaksāta, nomelnojoša reklāma?
SC - pērkama lellīte

     [+] [-]

, 2019-06-11 15:35, pirms 5 gadiem
virsrakstu nesaprotu

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 15:58, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Tas tāds padomju laika triks,bet adatu maisā nenoslēpsi.Vienmēr izlīdīs un iedurs.Gan klubu,gan federācijas māju lapās nav kritikas savām komandām un arī nepatīkamu rezultātu negribās teikt.Bet mūsu dienās neko nenoslēpsi
nezinu, kas tur triperos un mājas lapās raksta un ko raksta, bet publiskā telpā izlases treneris Stojanovičs un federcijas prezis Gorkšs izlasi nesaudzē un kritizē par vakardienas zāģi bez jebkāda attainojuma un saucot lietas īstajos vārdos bez aplinkiem.
padomju laikos jeb iepriekš nekas tāds nenotika pie Indriksona un Starkova, kur katram zāģim tika meklēts kāds reabilitējošs attaisnojums...
p.s. šitas spirtacentra autoreļu raksts pilnīgi dzeltens mēsls, kā jau visi pārsvarā...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 16:20, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nezinu, kas tur triperos un mājas lapās raksta un ko raksta, bet publiskā telpā izlases treneris Stojanovičs un federcijas prezis Gorkšs izlasi nesaudzē un kritizē par vakardienas zāģi bez jebkāda attainojuma un saucot lietas īstajos vārdos bez aplinkiem.
padomju laikos jeb iepriekš nekas tāds nenotika pie Indriksona un Starkova, kur katram zāģim tika meklēts kāds reabilitējošs attaisnojums...
p.s. šitas spirtacentra autoreļu raksts pilnīgi dzeltens mēsls, kā jau visi pārsvarā...
Pie Indriksona un Starkova izlase tik slikti nespēlēja... Varbūt liekam vienreiz Starkovu mierā? Lai Stojanovičs strādā un velk Latvijas futbolu ārā no dziļās bedres. Cerams, ka viņam tas izdosies.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-11 16:25, pirms 5 gadiem
Varbūt esmu par vecu, bet es šito mileniāļu cepienu reāli nesaprotu. Manuprāt, visi, kurus kaut drusku tās 11 Čivavas interesēja vakar skatijās spēli TV nevis lūrēja Twitterī.

     [+] [-]

, 2019-06-11 16:33, pirms 5 gadiem
Tas čalis pareizi atbildēja, ka tāds jautājums nav pat pieminēšanas vērts, bet aizvainotie sportacentra žurnālisti pat rakstu par to uzcep Žurnālistam steidzami vajadzētu aizdomāties par savas profesijas izvēli, ja pēc šādas spēles jautājums konferencē ir par twiteri.

     [+] [-]

, 2019-06-11 17:01, pirms 5 gadiem
tika vaicāts LFF preses sekretāram Viktoram Sopirinam

Mājaslapā norādīts, ka viņš ir UEFA U-19 Futsal finālturnīra organizators.
https://lff.lv/lff/darbinieki/

     [+] [-]

, 2019-06-11 17:17, pirms 5 gadiem
Pertiku planeta ';

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 17:36, pirms 5 gadiem
Ha ha, sc autors kritizē lff par cenzūru, bet manu komentāru izdzēš.. žurnālisti tādā pašā līmenī kā LV futbols..
Varbūt atklāti uzrakstiet, ka pārstāvat Ļašenko bandu un neslēpieties!