Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Pasaules universiādei gatavojas apmēram 50 Latvijas sportisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules universiādei gatavojas apmēram 50 Latvijas sportisti
Laura Ikauniece, Jānis Rērihs, Elza Gulbe (2013)
Foto: ITAR-TASS / Scanpix, kazan2013.ru, rowing.lv

3.-14. jūlijā Dienvidkorejas pilsētā Kvandžu (Gwangju) notiks 28. pasaules universiāde. Latviju pārstāvēs apmēram 50 studenti desmit sporta veidos. Pirms diviem gadiem mūsējie mājup veda trīs medaļas.

Latviju šogad pārstāvēs 51 sportists no dažādām Latvijas augstskolām (Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Liepājas Universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas augstskola, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Ventspils Augstskola, Ekonomikas un kultūras augstskola, Banku augstskola, Valsts robežsardzes koledža), kā arī no vairākām ārvalstu augstskolām.

Latvijas studenti piedalīsies 10 sporta veidos: airēšanā, džudo, galda tenisā, loka šaušanā, mākslas vingrošanā, peldēšanā, šaušanā, taekvondo, vieglatlētikā un volejbolā. Universiādes laikā par Latvijas sportistu gaitām informēs arī televīzija.

Kā jau ziņots, 2013. gada pasaules universiādē Latvijas sportisti izcīnīja medaļas - septiņcīņniece Laura Ikauniece ieguva sudraba medaļu, bet jostu cīkstonis Jānis Rērihs un akadēmiskā airētāja Elza Gulbe tika pie bronzas. Toreiz labāko astoņniekā iekļuva 12 mūsējie, Latvijas izlasē startēja arī pieci Londonas spēļu olimpieši.

Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) prezidente Agita Ābele: "Ikviena sportista sapnis ir piedalīties augstākā līmeņa sacensībās un mēroties spēkiem ar atzītiem sava sporta veida līderiem, taču pasaules universiādēs ir arī plašs starpkultūru izglītojošo un sociālo pasākumu klāsts, kas ne tikai bagātinās sportista karjeras pieredzi, bet arī atstās spilgtus iespaidus. Priecājamies, ka šogad Latviju universiādē pārstāvēs arī volejbola izlase."

2015. gada pasaules universiādē 21 sporta veidā piedalīsies vairāk nekā 10 000 sportistu no 170 valstīm. Kā jau ierasts, tad skaitliski lielākās delegācijas gaidāmas ASV, Japānai, Kanādai, Krievijai, Ķīnai un Vācijai.

Izmantotie resursi:
www.studentusports.lv

     [+] [-]

, 2015-06-11 17:56, pirms 9 gadiem
Rakstam nav ne vainas,bet tik neviena vārda par pašu galveno-kuri ir tie 50 sportisti?