Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Eksperti: "Var redzēt, ka pie vairākuma ir daudz strādāts"

Ints Megnis
Ints Megnis

Eksperti: "Var redzēt, ka pie vairākuma ir daudz strādāts"
Mārtiņš Karsums. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Var redzēt, ka Latvijas hokeja izlase daudz strādājusi pie vairākuma, kas pirmajā pasaules čempionāta spēlē arī nesa rezultātu, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja latviešu hokejists Mārtiņš Karsums un treneris Ēriks Miļuns.

Latvijas izlase sestdien ar 5:2 droši pieveica Austriju, izšķirošo pārsvaru iegūstot trešajā trešdaļā. Pērnā gada pasaules čempionātā Latvija bija vājākā vairākumos, izmantojot vien trīs no 26 iespējām, bet šo meistarsacīkšu pirmajā mačā tika realizēti divi vairākumi, kamēr vēl vienā reizē vārti tika gūti drīz pēc austriešu piektā spēlētāja atgriešanās laukumā.

"Sākumā skatījāmies, kā viņi spēlē, bet, kad sajutām, ka varam spēlēt, mums spēle aizgāja no rokas. Pat labi, ka pirmie ielaidām vārtus un tad ātri iemetām. Pēc tam jau spēle aizgāja," saka uzbrucējs Karsums. "Parādījām, ka visus trīs periodus varam nospēlēt vienā līmenī - gan ātrumā, gan bloķējot metienus. Visi trīs periodi bija ideāli. Visus trīs periodus spiedām viņus - arī pirmajā un otrajā, momentu bija ļoti daudz, vienīgi tajos neizdevās iemest, kamēr Austrija lielāko daļu mača pavadīja aizsardzībā."

"Salīdzinot ar pagājušo gadu, kas bijām vājākie vairākumā, šoreiz var redzēt, ka tas ir atstrādāts un strādā. Šādi pat jāturpina arī nākamajos mačos. Čempionātā būs daudz noraidījumu, tāpēc vairākums un mazākums daudz izšķirs," stāsta uzbrucējs, sakot, ka pirms svētdienas vakarā gaidāmās spēles ar Šveici svarīgākais ir atpūsties. "Tagad jāatpūšas. Nevajag ieciklēties uz šo uzvaru, tā jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai spēlei. Jāspēlē tāpat kā šodien un visas 60 minūtes jānotur temps - ja benzīns sāks beigties var būt slikti, jo Šveicei ir labi spēlētāji. Vienkārši jādara tas, ko Bobs prasa. Pagaidām izskatās, ka benzīna ir daudz, tāpēc vismaz Šveices spēlei noteikti pietiks."

"Prieks, ka gan priekšā, gan aizmugurē, viss notika, kā bija ieplānots - pretiniekiem varianti tika doti maz, paši izveidoja daudz. No otrā perioda pārsvars bija jūtams gan fiziskajā kondīcijā, gan spēles zīmējumā un viss notika pēc mūsu plāna. Gudļevskis nospēlēja ļoti labi, vairākums labi nostrādāja, kurā veiksmīgs bija pirmais piecinieks ar Freiberga iesaistīšanos aizsardzībā. Pie šī vairākuma sagatavošanās posmā tika daudz strādāts tieši šādā sastāvā - brīžiem Bļugeru nomainīja ar Daugaviņu, tomēr redzams, ka tagad šis modelis strādā, neviens nepārtur ripu, neviens nekautrējas mest. Pagaidām viss ir ļoti labi un cerams, ka arī rīt uz šī paša viļņa varēs turpināt spēli," saka Miļuns.

Rīt Latvijas izlase tiksies ar Šveici, kurai nesen divreiz zaudēja pārbaudes spēlēs. "Labi, ka toreiz spēlējām līdzīgi, bet zaudējām - varbūt tas nedaudz iemidzinās pretinieku, tam jānostrādā pozitīvi. Potenciāls mums ir. Šajās pārbaudes spēlēs Šveice gandrīz visu laik spēlēja ar vienu vadošo maiņu, bet mums bija brīvais miksējums. Galvenais ir uzvarēt rīt nevis pārbaudes spēlēs."

"Gudļevskis parādīja, ka šobrīd viņam var uzticēties, tāpēc treneriem būs ļoti sarežģīti pieņemt lēmumu, ko rīt likt vārtos. Es domāju, ka varētu arī atstāt Gudļevski, tomēr to var redzēt tikai uz vietas," saka treneris, kurš neuzskata, ka Latvijas izlases sastāvu šopavasar iespaidīgi ietekmējušas traumas. "Izņemot Daugaviņa izkrišanu, pārējais bija kā plānots. Neko darīt, ka Daugaviņš izkrita," Miļuns atzīst, ka Daugaviņš ir viskapteinīgākais no šī brīža Latvijas izlases spēlētājiem, tomēr arī citi pierādījuši, ka var sekmīgi veikt kapteiņa pienākumus, turklāt ceturtdaļfināls pagājušajā gadā tika sasniegts arī bez Kaspara.

Slēpts komentārs: Sers f

  -4 [+] [-]

, 2019-05-11 21:11, pirms 5 gadiem
Njā Karsums eksperts. Kamēr nav olimpiskie rinki piekabinati izlasei, tad uzreiz "trauma". A vairākums 5+20 bija nulle.

  -3 [+] [-]

, 2019-05-11 21:13, pirms 5 gadiem
Hokeja guru un EXPERTS ir Auziņš,kas tagad komentē Slo-Fin spēli.

     [+] [-]

, 2019-05-11 21:30, pirms 5 gadiem
shineon rakstīja: Njā Karsums eksperts. Kamēr nav olimpiskie rinki piekabinati izlasei, tad uzreiz "trauma". A vairākums 5+20 bija nulle.
Nē nu pilns rublis tev nav tas tiesa! Kārtējais ignore!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-11 21:41, pirms 5 gadiem
Eucerin. Tad atbildi uz paris jautajumiem.
Cik bieži Karsums Lv izlasē spēlē pedējo gadu laikā ( neskaitot olimpiskās spēles) un tavuprat 5+20 vairakums bija izdevies?

  -2 [+] [-]

, 2019-05-11 21:45, pirms 5 gadiem
"Pie šī vairākuma sagatavošanās posmā tika daudz strādāts tieši šādā sastāvā - brīžiem Bļugeru nomainīja ar Daugaviņu,..."
emm, what??????? Daugaviņš nespēlē....

  -2 [+] [-]

, 2019-05-11 22:11, pirms 5 gadiem
shineon rakstīja: Eucerin. Tad atbildi uz paris jautajumiem.
Cik bieži Karsums Lv izlasē spēlē pedējo gadu laikā ( neskaitot olimpiskās spēles) un tavuprat 5+20 vairakums bija izdevies?
Kā būtu ar pēdējo PČ, līdz traumai? CIk es atceros par pagājušo PČ olimpiskos riņķus nedalīja.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-11 22:12, pirms 5 gadiem
BigRed rakstīja: "Pie šī vairākuma sagatavošanās posmā tika daudz strādāts tieši šādā sastāvā - brīžiem Bļugeru nomainīja ar Daugaviņu,..."
emm, what??????? Daugaviņš nespēlē....
Runa ir par sagatavošanās posmu...